Ολιβέιρα – Βέρντε: Αυτούς που θέλει, έτσι όπως θέλει

Ολιβέιρα – Βέρντε: Αυτούς που θέλει, έτσι όπως θέλει

Η τακτική της ΑΕΚ στις υποθέσεις Ολιβέιρα, Βέρντε και το σκεπτικό του Καρντόσο που έχει «περάσει» και στη διοίκηση.

Υπάρχουν μεταγραφικές υποθέσεις που χρειάζονται ιδιαίτερους χειρισμούς και συγκεκριμένες τακτικές προκειμένου να ολοκληρωθούν. Ειδικά όταν μιλάμε για ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος και παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου. Η ΑΕΚ το έμαθε το παραπάνω και όπως φαίνεται για τα καλά.

Η Ένωση είναι μια ανάσα από το να ολοκληρώσει το διπλό μεταγραφικό χτύπημα με τις προσθήκες των Νέλσον Ολιβέιρα και Ντανιέλε Βέρντε, εντάσσοντας στο ρόστερ της δύο παίκτες ικανούς να την εκτοξεύσουν αγωνιστικά. Δύο ποδοσφαιριστές που έρχονται με κανονική μεταγραφή στην ομάδα, η οποία δαπάνησε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να τους κάνει δικούς της.

Η ΑΕΚ έδειξε αντανακλαστικά και παράλληλα διάθεση για υπερβάσεις, για να φέρει στα μέτρα της δύο υποθέσεις που πριν από μερικές μέρες, για τους περισσότερους θεωρούνταν χαμένες. Όχι, όμως, και για την διοίκηση του Δικεφάλου. Που έδειξε πως έχει μάθει πλέον και το παιχνίδι των διαπραγματεύσεων.

Ολιβέιρα και Βέρντε αποτελούσαν εξαρχής τους «εκλεκτούς» του Μιγκέλ Καρντόσο για τις θέσεις του φορ και του εξτρέμ. Από τη στιγμή που τα ονόματα του Πορτογάλου φορ και του Ιταλού ακραίου έπεσαν στο τραπέζι ο τεχνικός του Δικεφάλου έδωσε σήμα να γίνουν όσα απαιτούνται, προκειμένου να κλείσει τα δύο βασικά κενά του ρόστερ με τις εν λόγω περιπτώσεις. Κάτι που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συμβεί.

Το γεγονός που καθιστά την επιτυχία της ΑΕΚ ακόμα μεγαλύτερη είναι πως αυτό θα συμβεί, με τους όρους που ήθελε η Ένωση. Η ΑΕΚ χειρίστηκε υποδειγματικά τις δύο υποθέσεις και κατάφερε να τις φέρει στα μέτρα της. Κλείνοντας δύο συμφωνίες που για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις κρίνονται… σούπερ.

Είναι σαφές πως η Ένωση δείχνει αλλαγμένη προς το καλύτερο σε αυτό το κομμάτι. Έναν τομέα που τα προηγούμενα χρόνια έδειχνε να μην μπορεί να διαχειριστεί υποδειγματικά. Πλέον όμως τα πράγματα δείχνουν διαφορετικά. Με τον Μιγκέλ Καρντόσο να πιστώνεται επίσης μέρος της επιτυχίας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε καθοριστικό ρόλο στο θέμα του Ολιβέιρα, μιας και ήταν ουσιαστικά εκείνος που έπεισε τον διεθνή φορ να πει το «ναι» στην ΑΕΚ. Όπως επίσης έκανε πιο… εύκολο για τον Βέρντε να «ψηθεί» με την προοπτική των Κιτρινόμαυρων, το γεγονός πως στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ένας προπονητής που πιστεύει πολύ στον βραχύσωμο Ιταλό. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητα αλλά και τους εξαιρετικούς χειρισμούς της ΑΕΚ, φέρνουν στον Δικέφαλο τις καλύτερες δυνατές επιλογές για τη θέση του φορ και του εξτρέμ. Αφού η Ένωση αποκτά τους ποδοσφαιριστές που ήθελε, με τον τρόπο που επιθυμούσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ