Ο Ιβάν θα χώνει και χωρίς ΕΡΤ. Οι άλλοι θα αναπνέουν;

Ο Ιβάν θα χώνει και χωρίς ΕΡΤ. Οι άλλοι θα αναπνέουν;

Το +1.5 εκ που έδινε η ΕΡΤ στο χαρτί δεν είναι αύξηση αλλά ριφιφί στου Λαλαούνη, με τα μισά ο Τζάμπας θα κουβαλούσε και το μικρόφωνο του Μίνου

Σε περίπτωση που επαληθευτούν οι διαρροές για το πως αντιλαμβάνεται την ΕΡΤ ο Κούλης όπως και τις συμφωνίες στο μιλητό της προηγούμενης κυβέρνησης, δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

Βάσει όσων εκπορεύονται από κυβερνητικής πλευράς και για την ώρα δεν έχουν διαψευστεί -αλλά ούτε και επιβεβαιωθεί στην πράξη- σε όσα υποσχέθηκε η απελθούσα κυβέρνηση, θα πέσει ψαλίδι 20-30%.

Έχω αναφέρει και πρόσφατα πως το ιδανικό θα ήταν το λουκέτο, κακό σπυρί είναι η ΕΡΤ. Αφενός επιβαρύνει τους πολίτες, αφετέρου δεν ανταποδίδει ούτε στο ελάχιστο το ανταποδοτικό τέλος που εισπράττει. Υπηρετεί διαχρονικά την κυβερνητική προπαγάνδα, προσφέροντας παράλληλα διεξόδους για αργομισθίες δικών μας παιδιών. Κι επειδή μιλάμε για μια κατεστημένη νοοτροπία δεκαετιών που έχει ποτίσει εξ΄ολοκλήρου το dna της, το «πονάει κεφάλι-κόψει κεφάλι» μοιάζει με μονόδρομο, πόσο δε όταν εντός δεν κυκλοφορεί ούτε σταγόνα φαιάς ουσίας.

Έστω και οι μειώσεις στα τηλεοπτικά συμβόλαια όμως, πακέτο με συρρίκνωση του ανταποδοτικού τέλους και περιορισμό του λειτουργικού κόστους, είναι επιλογές που θα επικροτούσε κάθε νοήμων άνθρωπος. Αρκεί να γίνουν όλα, όχι κάποια από αυτά…

Με εξαίρεση ένα μπλοκ που είχε ως αφετηρία τις διαμαρτυρίες των γαύρων, δεν επεκτάθηκα ιδιαιτέρως στα της συμφωνίας του ΠΑΟΚ για την προσεχή τριετία.

Κατά την προσφιλή τακτική μου άφησα να περάσει ο χρόνος, να ξεσαλώσουν άπαντες, να εκτεθούν από τα γραφόμενα τους και να πω «για ελάτε τώρα στο θείο. Να θυμηθούμε παρέα τι λέγατε και να μείνουν «άλαλα τα χείλη των ασεβών», όπως αναφέρει ο στίχος στην Παράκληση της Θεοτόκου…»

Με πρώτο και καλύτερο, τα ποσά που αφορούσε η συμφωνία.

Κάθε φαντασμένος έλεγε τα δικά του, όσο πλησιάζαμε στις εκλογές τα νούμερα πολλαπλασιάζονταν, σαν τους αγνοούμενους έπειτα από τραγωδίες.
7.5 εκ ήταν η συμφωνία, πήγε στα 9, στα 30 για 3 χρόνια, στα 10.5 το χρόνο, θύμιζε το μεγάλο παζάρι του Μικρούτσικου, κάθε παπαγαλάκι έβγαζε ένα δικό του ποσό, για να εντυπωσιάσει και να λαϊκίσει.

Πάλι καλά που προκηρύχτηκαν πρόωρες εκλογές, αν πιάναμε Σεπτέμβρη η φημολογία θα είχε εκτοξεύσει το ποσό σε επίπεδα δημοσίου χρέους.

Κι άκουγες τις γιαγιάδες στις λαϊκές να μονολογούν «ο ΠΑΟΚ φταίει που το καλάθι μου είναι άδειο, το είπαν στις ειδήσεις…»

Σύμφωνα λοιπόν με τις διαρροές της νέας κυβέρνησης που σίγουρα δε θα ήθελε να αθωώσει σε κάτι την προηγούμενη, βάσει της μείωσης στην οποία προσανατολίζεται, τα 7.5 του ΠΑΟΚ θα γίνονταν 5 και κάτι, ως νταμπλούχος όμως θα του προταθούν 6! Δε μπορεί να παίρνει λιγότερα από το χαρτί, που τον έβλεπε με το κιάλι.

Ακόμα όμως κι αν η συμφωνία ακυρωθεί εντελώς, γιατί σιωπούν αυτοί που έγραφαν για 10.5, γιατί δεν αναφέρονται σε μείωση κατά το ήμισυ; Το πιθανότερο είναι να μην έχουν χρόνο προσπαθώντας να κατασκευάσουν την επόμενη αριθμητική αλχημεία.

Στην πορεία μάλιστα διέρρευσε και έγγραφο της απελθούσας διοίκησης σε υψηλόβαθμους υπουργούς, όπου επισημαίνονταν η ανάγκη να κλείσουν συμφωνίες με μια εκ των ΠΑΕ που πρωταγωνιστούν. Ως πιθανότερο αναφέρει τον ΠΑΟΚ, απολύτως λογικό αφού ήταν ο μόνος εκ των τριών πρώτων που το συμβόλαιο του είχε λήξει.

Το έγγραφο αναφέρεται σε 23.5 εκ συμπεριλαμβανομένου και του ΟΦΗ, όχι σε 30.5 μόνο για τον ΠΑΟΚ που ανακάλυψαν οι απόγονοι του Μινχάουζεν και σιτιζόμενοι ρεπόρτερ της φακής.

Είδατε πόσο εύκολα και ξεκούραστα βγαίνουν κάρτα;

Σε παρόμοια φάση απόγνωσης και οι εταίροι τους που είχαν ανακαλύψει ντρίπλα του Τζάμπα, αν και η χαρά τους κράτησε λιγότερο, αφού μερικές ώρες μετά βγήκε ανακοίνωση η NOVA που ενημέρωνε πως το χαρτί έχει συμβόλαιο.

Το μόνο άξιο αναφοράς στο έγγραφο, είναι πως περιλαμβάνει το χαρτί στις ομάδες που πρωταγωνιστούν!!!
Εκτός αν η ΕΡΤ σκόπευε να το γυρίσει σε αισθησιακές ταινίες, κάτι σαν το «τρίο στους τελικούς» ή «το τρίτο πόδι του Τσούμπα» οπότε τα χαρτιά δε θα ήταν απλά πρωταγωνιστές αλλά οι σούπερ σταρ…

Έχοντας φτάσει στο προκείμενο, την ντρίπλα δηλαδή, για να δούμε αν υπάρχει ντρίπλα, ποιος την έκανε, ποιος ωφελήθηκε και ποιοι είναι οι σίγουρα χαμένοι. Εύκολο να βρεθεί η άκρη του νήματος και ο ρόλος του καθενός.

Με τον πακτωλό που υποσχέθηκε η ΕΡΤ, αλλά και τα συμβόλαια της προηγούμενης χρονιάς που οι άστεγες ΠΑΕ δε θα τα έβλεπαν ούτε στον ύπνο τους, η κρατική τηλεόραση μπήκε στο παιγνίδι, οπότε δυνάμωσε κάπως τον ανταγωνισμό, αυξάνοντας έτσι τα έσοδα των ομάδων.
Με την ΕΡΤ να βγαίνει από το παιγνίδι ή να περιορίζεται τέλος πάντων σε ρόλο προσαρμοσμένο στη λογιστική δυναμική της και όχι στον κρατισμό που υπηρετεί, μοιραία παύει να υφίσταται ανταγωνισμός και επιστρέφουμε στο σχεδόν μονοπώλιο της NOVA.

Ποιος χάνει άραγε από αυτό;

O μόνος που αποκλείεται να χάσει είναι ο ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης δεν κωλώνει ποτέ όταν πρόκειται για τη χρηματοδότηση της ΠΑΕ. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που η ομάδα στρώνει και έχει μπει στο σωστό δρόμο, άρα τα λεφτά του πιάνουν τόπο, τα εκατομμύρια για αγορά παικτών φεύγουν με τη μορφή τάλιρου.

Πέντε για Ζαμπά, πέντε για Ίνγκασον, πέντε για Ντάγκλας Αουγκούστο, τόσα έδωσε και για προπονητή. Βαρέλα, Μπίσεσβαρ ανανέωσαν στο εκατομμύριο, όσα υπέγραψε ο Στοχ, λίγο παρακάτω ο Κρέσπο, προσθέτοντας και τις αμοιβές των παλιότερων Βιειρίνια, Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο, Μάτος, συμπεραίνεις πως το εκατομμύριο για τους βασικούς της ομάδας είναι μέσα στο νερό.

Και θέλετε να πείσετε πως μια ομάδα με τέτοιες προδιαγραφές, καιγόταν για 1.5-2εκ της διαφοράς του τηλεοπτικού συμβολαίου;

Στον καθρέφτη σας μπορείτε να το πείτε άραγε;

Μη μετράτε τα +3.5εκ που θα έπαιρνε ο ΠΑΟΚ σε σχέση με πέρσι, αύξηση θα έπαιρνε και από τη NOVA εφόσον ανανέωνε.

Πάμε τώρα στους υπόλοιπους, να γελάσει κάθε πικραμένος.

Για τα δεδομένα του Τζάμπα που παλεύει να βρει εξτρέμ και αντικαταστάτη του Πόνσε εδώ και κάτι μήνες επειδή οι υποψήφιοι αντικαταστάτες έχουν τη κακιά συνήθεια να θέλουν και χρήματα, το +1.5 εκ που έδινε η ΕΡΤ στο χαρτί, δεν είναι απλά αύξηση είναι ριφιφί στου Λαλαούνη!

Και για τα μισά ακόμα, ο Τζάμπας θα παρουσίαζε το πρωινάδικο της ΕΡΤ, το δελτίο ειδήσεων, θα γινόταν σκηνοθέτης, floor manager, θα έλεγε τον καιρό πλάι στον Αρναούτογλου, μέχρι και το μικρόφωνο του Γιώργου Μίνου θα κουβαλούσε, για τα ρεπορτάζ έξω από την Τούμπα! Κάτι σαν τηλεοπτικός Μάνταλος δηλαδή, που έγινε αχθοφόρος των κυπέλλων που κατακτήσαμε.

Ο Τζάμπας αδιαφόρησε όμως σύμφωνα με την ενημέρωση των χαρτορεπόρτερ, το μόνο που τον ενδιέφερε βάσει του αστικού μύθου ήταν να παγιδεύσει τον Ιβάν, άσχετα αν δε μάθαμε τον τρόπο. Είδατε τι κάνουν τα κερασμένα φιλετάκια με θέα τις αντίκες;

Για το γαύρο τα έχουμε πει, γνωστά τα δεδομένα εδώ και δεκαετίες. Χωρίς εξασφαλισμένα έσοδα από Τσουλού και πωλήσεις παικτών, δεν έχει μεταγραφές.

Μέχρι στιγμής φέτος έχει ενισχυθεί με έναν οδεύει στα 36, κάποιον δραπέτη σανατορίου, έναν πρώην φυλακισμένο και κάποιους άλλους που το ποδοσφαιρικό τους παρελθόν αγνοείται…

Το είδαμε και στα πιο πρόσφατα, τραυματίστηκε ο Φορτούνης και το πρώτο όνομα αντικαταστάτη που ακούστηκε, ήταν ποδοσφαιριστή της Νότιγχαμ! Να τον φέρουμε από το ένα μαγαζί στο άλλο δηλαδή και μόλις γίνει καλά ο Φορτούνης, να τον στείλουμε πίσω. Όσο πιο φθηνά, τόσο πιο καλά.

Όχι ίδιας εμβέλειας ομολογουμένως, αλλά το ίδιο ξαφνική με την απώλεια Φορτούνη ήταν και η περίπτωση Λουτσέσκου και είδατε την ακαριαία αντίδραση του Ιβάν.
2.5 εκ κασέρι στην ομάδα, κλειστό τριετές με 2εκ ετησίως και σε λιγότερο από 48 ώρες ο ΠΑΟΚ είχε προπονητή.

Το κλάμα της αρκούδας θα πέσει με τον «ο Άρης» που στην ουσία είναι ξεκάθαρα κρατικοδίαιτος. Συντηρείται από τα λεφτά της ΕΡΤ και σύμφωνα με την ΑΑΔΕ έχει προλάβει να φορτώσει ΑΦΜ τριετίας με 20εκ χρέος, τα οποία δεν του ζητάει κανείς!. Προεκλογικά ήλπιζε σε αύξηση και κατηγορούσε τον ευεργέτη λουκουμά επειδή τον αγνοούσε, σκεφτείτε τι κατραπακιά έχουν να φάνε μόλις κληθούν επισήμως να υπογράψουν με λιγότερα.

Γι αυτό και όσο περνάει ο χρόνος οι μεταγραφικοί στόχοι περιορίζονται και στα φιλικά κόβουν ταρίφες, 11-1 ο μέχρι σήμερα απολογισμός. Από εκεί που τα ρεπορτάζ τους έγραφαν για τον Τσέρτσι, τους βλέπω έξω από Τσερτς με απλωμένο χέρι, να ζητάνε ότι προερείται ο καθένας.

Η ακόμα μεγαλύτερη ζημιά είναι πως με μειωμένο συμβόλαιο, αναγκαστικά θα κόψουν από τα 50εκ που θα κοστίσει ο νέος Χαρίλαος.

Οπότε καταλήγουμε πως εκείνος που καιγόταν λιγότερο απ΄ όλους, ήταν αυτός που τα απερίσκεπτα παπαγαλάκια παρομοίαζαν ως τον ευνοημένο της κυβέρνησης.

Αναλογίστηκε κανείς ποια θα ήταν η μοναδική ομάδα που θα έχωνε χρήμα και δε θα κώλωνε πουθενά, σε ένα τοπίο χωρίς καθόλου έσοδα από τηλεοπτικά;

Δε χρειάζεται απάντηση, όλοι το βρήκατε κι ας μην το ομολογείτε. Είναι αυτή με τη οποία ασχολείται ολημερίς κι ολονυχτίς σύσσωμη η ΠΟΚεμον κοινότητα, πλάθοντας σενάρια με τη φαντασία και σερβίροντας τα ως αληθινά.

Είναι η ομάδα που βρέθηκε κατηγορούμενη επειδή θα έκανε πολύ μικρότερο συμβόλαιο με την ΕΡΤ από αυτό που διέδιδαν και συνεχίζει να είναι κατηγορούμενη ακόμα και τώρα που δε θα υπογράψει το συμφωνηθέν. Για τους παραπάνω λόγους, είναι υποχρεωμένος να απολογηθεί στους αυτόκλητους κατήγορους, που αποδεδειγμένα πλέον, αναφέρονταν σε ποσά που έβγαζαν από το κεφάλι τους.

Το να είσαι παπαγαλάκι μπορεί να μη σου στερεί ποτέ θεματολογία, όταν είσαι απερίσκεπτο όμως πέφτεις μόνος στο γκρεμό, χωρίς να σε ρίξει κανένας. Ο θολωμένος και γεμάτος από ζήλια και κακία, μοιραία θα κάνει γκέλα και θα στην προσφέρει στο πιάτο.

Το επιμύθιο της ιστορίας είναι πως μηδενίστηκε κάθε προοπτική ανταγωνισμού και διαμόρφωση κανόνων αγοράς, για τα οποία κλαιγόταν ο γαύρος έξω από τον εισαγγελέα.
Οσονούπω θα βγει κι αυτός στην αγορά για νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο, έχοντας απολέσει το διαπραγματευτικό χαρτί, να ζητήσει αύξηση ανάλογη με αυτή που θα έπαιρνε ο ΠΑΟΚ.

Όπως έστρωσε, θα κοιμηθεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ