Τσαμούρης – Βάτσιος 1-1

Τσαμούρης – Βάτσιος 1-1

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μοίρασαν το καρπούζι στη μέση σχετικά με τον πίνακα των διαιτητών. Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για την ισοπαλία, με το έναν να κρατάει τον Τσαμούρη και τον άλλον να επαναφέρει τον Βάτσιο.

ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ καραβάνες λέγανε ότι το πρωτάθλημα αρχίζει με την ανακοίνωση του πίνακα των διαιτητών. Με τις ομάδες να μετράνε κέρδη και ζημιές. Κι είχαν απόλυτο δίκιο. Δεν είναι μόνο οι μεταγραφές που αλλάζουν τα δεδομένα κάθε καλοκαίρι. Είναι κι ο συσχετισμός δυνάμεων στη διαιτησία. Με το αποτέλεσμα στην προκειμένη περίπτωση, στη μάχη των χαλίφηδων Βορρά-Νότου, να είναι 1-1. Τη ΑΕΚ να επαναφέρει στον πίνακα το γνωστό και μη εξαιρετέο Βάτσιο και τον ΠΑΟΚ να διασώζει τον Τσαμούρη. Αυτόν που μετέτρεψε το ποδόσφαιρο σε βόλεϊ, επιτρέποντας στο Βιεϊρίνια να αποκρούσει με το χέρι στο Λαμία-ΠΑΟΚ. Το να πάρεις σφυρίγματα από ένα διαιτητή δεν αρκεί. Πρέπει να έχεις και τη δυνατότητα να τον προστατεύσεις. Για να περάσεις το μήνυμα ότι είσαι δυνατός. Κάτι που φρόντισαν με Τσαμούρη-Βάτσιο ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

ΠΟΥ τον είδε ο Περέιρα το Βάτσιο στο περυσινό πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ; Ότι βελτιώθηκε δηλαδή και πρέπει να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ; Πουθενά. Ένα διαιτητή που θα έπρεπε να του έχουν πάρει τη σφυρίχτρα. Αν έγραψε ιστορία με το πέναλτι που καταλόγισε στο Λαμία-ΑΕΚ για καθαρό μαρκάρισμα στο Λιβάγια έξω από την περιοχή, στο μπαράζ Καλαμάτας-Διαγόρα το Μάιο ξεπέρασε τον εαυτό του. Με δύο αποβολές ποδοσφαιριστών των γηπεδούχων κι ένα γκολ που ακύρωσε κατάφερε ν ανεβάσει στη Σούπερ Λιγκ 2 την ομάδα του πανίσχυρου προέδρου της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Π. Διακοφώτη. Κι αντί ν’ απαλλάξουν το ποδόσφαιρο από την παρουσία του, τον επιβράβευσαν με την επιστροφή του στη Σούπερ Λιγκ. Προφανώς, επειδή κάποιοι χρειάζονται τις πολύτιμες υπηρεσίες του.

ΚΑΤΑ τα άλλα συνεχίστηκαν η επιβράβευση των μετρίων και οι εξυπηρετήσεις σε συγγενείς και φίλους. Θετική κρίνεται η απομάκρυνση των Λάμπρου-Γρατσάνη, αλλά δεν είναι οι μοναδικοί που έχουν προκαλέσει. Γεμάτος είναι ο πίνακας από μέτριους και ανίκανους. Με το Λάμπρου, επειδή έχει πλάτες, να τον στέλνουν α-λα-Βάτσιος, στη Σούπερ Λιγκ 2, όπου προφανώς θα τους είναι χρήσιμος. Μαζί με το Βάτσιο επέστρεψαν στον πίνακα της Σούπερ Λιγκ και οι Καραντώνης-Κατσίγιαννης. Δήθεν ότι ο ένας χρόνος στη Β΄ Εθνική τους έκανε καλό. Λες κι ένας κακός διαιτητής, αν παίξει μία σεζόν σε κατώτερη κατηγορία, βελτιώνεται και γίνεται καλύτερος. Δε λένε τίποτα, οι Τσαγκαράκης και Μαλούτας, που θα σφυρίξουν για πρώτη φορά στη Σούπερ Λιγκ.

ΟΙ ΛΙΓΕΣ, οι ελάχιστες μπορείς να πεις, αλλαγές έχουν ως αντικείμενο τα νταραβέρια. Δύο διαιτητές από τις δικές μας Ενώσεις Ιωαννίνων και Ημαθίας. Ταυτόχρονα, συνεχίστηκε η παράδοση να προσέχουμε τα δικά μας παιδιά. Συγγενών και φίλων. Ο Τσαγγαράκης από τα Χανιά που ανέβηκε, είναι γιός του παλιού διαιτητή Γιώργου Τσαγγαράκη. Γιος διαιτητή είναι κι ο Κατσικογιάννης που επέστρεψε. Ο βοηθός Καλύβας, που εντάχθηκε στον πίνακα της Σούπερ Λιγκ, είναι ανιψιός του Δημήτρη Καλύβα, υπεύθυνου Γ΄ Εθνικής στην ΚΕΔ. Ο βοηθός Μαυρούδης από το Ηράκλειο προστατευόμενος του Κουκουλάκη.

Στη μουσική επιλογή Eric Clapton, Dr John- St. James infirmary.

https://www.youtube.com/watch?v=HJA21UmUquI

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ