Ολυμπιακός: Η επόμενη κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ

Ολυμπιακός: Η επόμενη κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ

To ταξίδι στο Κουμπάν να αποφύγει ο Ολυμπιακός. Και το μονοπάτι του Τσάμπιονς Λιγκ δημιουργεί... επιπλέον προσδοκίες

Αυτό ήταν λοιπόν. Το μισό καλοκαίρι πέρασε και η «ύλη» των φιλολογικών ολοκληρώθηκε. Από εδώ και πέρα δεν υπάρχει… θεωρία και ασκήσεις επί χάρτου. Υπάρχουν μόνο πράξεις. Και ένα παράξενο, δύσβατο μονοπάτι που αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να το περπατήσει από τον δεύτερο προκριματικό «μη πρωταθλητών» ως το τέλος θα –ξανά- βρεθεί κάτω από τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρώτη στάση: Το Πλζεν. Το βράδυ της Τρίτης. Η ομορφότερη μυστική πόλη της Τσεχίας κατά τους ταξιδιωτικούς οδηγούς. Η …μαμά της περίφημης ξανθιάς μπύρας Pilsner και της αυτοκινητοβιομηχανίας Skoda. Το λημέρι της Βικτόρια, ίσως της πιο ανερχόμενης ομάδας του Τσεχικού ποδοσφαίρου. Δεν έχει την φήμη των κλαμπ της Πράγας, έχει όμως πέντε κατακτήσεις πρωταθλήματος την τελευταία οκταετία.  Συν φυσικά παραστάσεις πλέον,  από το υψηλότερο επίπεδο. Και τέλος πάντων έχει την ίδια φιλοδοξία με τους Πειραιώτες. Να επιστρέψει και εκείνη στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ στους οποίους βρέθηκε τελευταία φορά μόλις πέρσι. Επτά βαθμούς συγκέντρωσε κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Δεν είναι λοιπόν παίξε-γέλασε. Ειδικά στην Doosan Arena. Το γηπεδάκι των –ούτε- 12 χιλιάδων θέσεων, το οποίο έχει να νιώσει το άβολο συναίσθημα της ήττας από τον περασμένο Νοέμβρη: Από την επίσκεψη της βασίλισσας Ρεάλ. Για να γίνει ακόμη πιο κατανοητή η δύναμη της έδρας; Από τα τέλη Αυγούστου του ΄16, η Βικτόρια σε 47 αγώνες πρωταθλήματος στην έδρα της έχει μόλις 2 ήττες (38 νίκες, 7 ισοπαλίες).

Από εκεί ξεκινά λοιπόν το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού και ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε ήδη μια πρώτη γεύση, μιας και το περασμένο Σάββατο (13/7) είδε με τα μάτια του την Βικτόρια να επικρατεί άνετα με 3-1 της Σίγκμα Όλομουτς στην πρεμιέρα του Τσεχικού πρωταθλήματος. Παράλληλα συμπλήρωσε τις σημειώσεις του, με το ματς της δεύτερης αγωνιστικής (Σλόβαν Λίμπερετς 1- Βικτόρια Πλζεν 2).  Ναι και αυτή είναι μια «λεπτομέρεια» που θα παίξει τον ρόλο της. Το γεγονός ότι οι… απέναντι έχουν ήδη ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις τους. Πλεονέκτημα σημαντικό τέτοια εποχή, το οποίο μετριέται ακόμη και στα… δευτερόλεπτα.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν μόνο «φιλικά» στα πόδια τους πριν μπουν στην κρισιμότερη μάχη του καλοκαιριού. «Τα δύο σημαντικότερα ματς της χρονιάς» όπως είπε και ο Βασίλης Τοροσίδης. Ο πολύπειρος αρχηγός που καταλαβαίνει φυσικά πως αυτό το «νοκ άουτ» δεν είναι βασική η πρόκριση στον τρίτο προκριματικό και το ένα βήμα πιο κοντά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι κυρίως η εξασφάλιση της συμμετοχής στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Μια «συνθήκη» που θα λύσει και τα πόδια και το μυαλό των Ερυθρόλευκων από τις αρχές Αυγούστου. Αν έχουν αυτό ως μίνιμουμ, θα έχουν και άλλο αέρα για τη συνέχεια. Αν όχι; Τότε τα επόμενα προκριματικά που τους περιμένουν είναι και το Γιουρόπα Λιγκ. Και αυτό δεν το θέλει κανείς.

Και μιας και φτάσαμε ως εδώ: Η Δευτέρα που ξημερώνει δεν βρίσκει τον Ολυμπιακό μονάχα με στολή εκστρατείας και την υποχρέωση να πάρει το αεροπλάνο για την Πράγα. Το μεσημέρι στη Νιόν της Ελβετίας τον περιμένει με έναν τρόπο μια διαδικασία κλήρωσης που ορίζει το καλοκαίρι του. Μια… οι εξής δύο, καθώς για την ομάδα του Μαρτίνς κληρώνει και στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και στο Γιουρόπα. Αναλόγως τι θα κάνει με την Πλζεν θα του προκύψει και η συνέχεια.

Για το Γιουρόπα βεβαίως δεν χρειάζονται συστάσεις. Αν αποκλειστεί από τους Τσέχους θα παίξει με κάποιους άλλους, έχοντας το προνόμιο του ισχυρού: Τα έγραψε νωρίτερα ο Γιώργος Πανταζόγλου αναλυτικά και όχι μόνο για τον Ολυμπιακό αλλά για όλους τους εκπροσώπους μας στα κύπελλα Ευρώπης.

Το θέμα είναι με την κλήρωση του τρίτου προκριματικού του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί που οι Πειραιώτες έχει σημασία να μην συναντηθούν με τον Μάρκους Μπεργκ και την νέα του ομάδα. Την Κράσνονταρ που με 1,9 εκατ ευρώ τον δελέασε για την επόμενη σεζόν. Τον Μπεργκ με τον οποίο ο Ολυμπιακός εκεί στα τέλη Μάη έφτασε μια ανάσα από την συνεργασία. Συμβόλαιο για 2+1 χρόνια με συνολικές καθαρές αποδοχές 4 εκατ ευρώ ήταν στο τραπέζι, αλλά ο Σουηδός όλο και το καθυστερούσε βάζοντας τους Ερυθρόλευκους στην αυτονόητη διαδικασία του καλοκαιριού. Στην επιλογή να πάνε για άλλον. Όπως έκαναν με τον Ελ Αραμπί.

Η Κράσνονταρ είναι ανίσχυρη. Η Ντιναμό Κιέβου ισχυρή στην κλήρωση. Ελέω των σχέσεων Ρωσίας και Ουκρανίας η UEFA δεν θα επιτρέψει να συναντηθούν. Αν λοιπόν οι Πειραιώτες βρεθούν με τον… Μπεργκ στον τρίτο προκριματικό τότε αυτομάτως ξέρουν ότι θα τους περιμένει η Πόρτο (ή έστω το ζευγάρι της) στα πλέι-οφ. Και η Πόρτο είναι μακράν η καλύτερη ομάδα από τις 10 που συμμετέχουν στο φετινό μονοπάτι «μη πρωταθλητών».

Αν πάλι δεν είναι η Κράσνονταρ στην αυριανή κλήρωση; Αν είναι η Μπριζ, η Μπασάκσεχιρ ή ιδανικά η ΛΑΣΚ; Τότε τα πλέι-οφ θα αφορούν στο… ζευγάρι με τη Ντιναμό Κιέβου. Την ομάδα που απέκλεισε τον Ολυμπιακό από τους «32» του περσινού Γιουρόπα. Την ίδια με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλες πριν λίγες ημέρες σε φιλικό στην Αυστρία.

Οι Ουκρανοί δεν είναι φυσικά παίξε-γέλασε. Και οι διαιτησίες τους στην Ευρώπη έγιναν θέμα συζήτησης τον περασμένο Φλεβάρη. Μοιάζουν όμως ένα εμπόδιο χαμηλότερο σε σχέση με τους Δράκους. Και σε τελική ανάλυση ο Ολυμπιακός ίσως κάτι τους χρωστάει

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ