Η ανερχόμενη δύναμη και τo αραχνιασμένo διαβατήριο

Η ανερχόμενη δύναμη και τo αραχνιασμένo διαβατήριο

Σου τη λένε οπαδοί του «ο Άρης» που τα τελευταία χρόνια έχουν παίξει τετραπλάσιες φορές με Πανσερραϊκό σε Γ και Β εθνική, παρά επίσημο Ευρωπαϊκό.

Από χθες το μεσημέρι που έγιναν γνωστά τα ζευγάρια των ομάδων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στήθηκε ένα πρωτοφανές γλέντι με αφορμή την κλήρωση του ΠΑΟΚ.

Βλέποντας την πανηγυρική ατμόσφαιρα κάποιος τουρίστας, θα νόμιζε πως μπέρδεψε τις πτήσεις κι αντί για διακοπές στην Ελλάδα βρέθηκε στο Άμστερνταμ. Στην καλύτερη, θα στοιχημάτιζε πως η μοναδική Ελληνική ομάδα που συμμετέχει στην Ευρώπη, είναι ο ΠΑΟΚ. Όταν λέμε λοιπόν πως οι άλλοι δεν υπάρχουν δεν είναι σχήμα λόγου, ούτε οι ίδιοι ασχολούνται με τους εαυτούς τους.

Επιβεβαιώνεται τελικά εκείνο που είχα γράψει με αφορμή τα τηλεοπτικά του ΠΑΟΚ, πως τα 7.5 εκ που έδινε η ΕΡΤ ήταν λίγα.

Μπορεί αριθμητικά να υστερούμε σε σχέση με τους γαύρους πχ, όταν όμως τα μάτια όλων μηδενός εξαιρουμένου είναι καρφωμένα στον ΠΑΟΚ, μοιραία μας αναγάγουν σε Νο 1 εμπορικό προϊόν. Από τη στιγμή που γαύροι, χαρτιά, οπαδοί της ομάδας από την Παπαναστασίου έχουν τον ΠΑΟΚ στην κορυφή των ενδιαφερόντων τους, η εμπορική του αξία φτάνει όσο όλων των υπολοίπων μαζί. Αυτοί μας εκτόξευσαν στην κορυφή της δημοτικότητας, καλοδεχούμενο το δώρο λοιπόν…

Επιστρέφοντας στο χθεσινό πάρτι, ομολογώ πως δεν περίμενα τέτοιες εκδηλώσεις χαρά.

Το να πέσει τρολάρισμα σε περίπτωση που αποκλειστούμε το αντιλαμβάνομαι απόλυτα. Απολαμβάνω αφάνταστα όταν πειράζω τους άλλους, ο εσωτερικός μου κόσμος πλημμυρίζει έμπνευση και δημιουργία. Υποχρεωτικά λοιπόν αποδέχομαι και την πλάκα που θα μας κάνουν άλλοι, μπορεί να μην αρέσει σε κανέναν όταν αποτελεί αντικείμενο χλευασμού, δε γίνεται όμως να μην αναγνωρίζεις στους άλλους το δικαίωμα να σου κάνουν, αυτό που κάνεις εσύ.

Άσχετα αν από το μίσος, αδυνατούν κάνουν πλάκα. Βογγητά ακούς από τον πόνο.
Απωθημένα βγάζουν από πέρσι που περίμεναν μάταια ένα χρόνο να χάσουμε και να που ο Αίαντας αναζωπύρωσε τις ελπίδες τους. Γι΄αυτό και δεν κρατιούνται και πανηγυρίζουν προκαταβολικά!

Το να γιορτάζουν όμως τον…μελλοντικό αποκλεισμό του ΠΑΟΚ, δείχνει σύμπλεγμα κατωτερότητας.
Και μάλιστα, ποιοι! Οι οπαδοί του «ο Άρης» που τα τελευταία χρόνια έχουν παίξει τετραπλάσιες φορές με τον Πανσερραϊκό σε Γ και Β εθνική, παρά επίσημο Ευρωπαϊκό.

Όταν κλείδωσαν τη συμμετοχή στην Ευρώπη -εξ΄αιτίας των αφαιρέσεων βαθμών από τον Παναθηναϊκό, για να μην ξεχνιόμαστε- και ξέθαψαν το αραχνιασμένο διαβατήριο, μονολογούσαν «πω πω πρέπει να το αλλάξω, στη φωτό έχω μαλλιά κι επιδερμίδα ροδάκινο, πως θα περάσω τον έλεγχο;»

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι συνοδοιπόροι τους στις επαρχιακές τουρνέ, που ακόμα μας κρατάνε μούτρα επειδή ο Βιειρίνια, ο Πρίγιο ο Τσούμπα και οι λοιποί μπερμπάντηδες δεν τους έχουν αναγνωρίσει επισήμως ως εξώγαμα, μετά το τρίτο στη σειρά.

Χτίζουν και γήπεδο να πάρει και δεν του περισσεύουν του Τζάμπα να πληρώσει για τεστ dna.

Για να είμαστε ειλικρινείς πάντως έχουμε κι εμείς τις ευθύνες μας, τόσα κατσαρολικά κουβάλησε για πάρτη μας ο groom Μάνταλος και δε φιλοτιμηθήκαμε να του αφήσουμε ένα tip.

Μιλάμε για την ομάδα που κάνοντας ανάλογο παραλληλισμό με τον «ο Άρης», έχει αντιμετωπίσει τον Άγιαξ ισάριθμες φορές με τη Θύελλα Ραφήνας!

Την «ανερχόμενη Ευρωπαϊκή δύναμη» κατά τον πρώην προπονητή της, που κατάφερε να ενσαρκώσει στα ποδοσφαιρικά τερέν, τον Θανάση Βέγγο στον θρυλικό πράκτωρ 000.

Ασχολούμενοι αποκλειστικά με τον ΠΑΟΚ πάντως, δεν κοιτάνε τα δικά τους χάλια που βγάζουν μάτι. Στον «ο Άρης» δεν έχουν μαντίλι να κλάψουν (πότε είχαν δηλαδή) κι έχουν βάλει βύσμα όλον τον τοπικό κομματικό μηχανισμό της κυβέρνησης μπας και πάρουν μερικά δεκαχίλιαρα αύξηση από την ΕΡΤ και σταυρώσουν καμιά μεταγραφή.

Στο δε χαρτί, έχουν αφεθεί στα χέρια κάποιου παντελώς αγνώστου προπονητή που η παρουσίαση του από την επίσημη ΠΑΕ, αρκούσε για ν΄ αντιληφθείς τις προδιαγραφές του. Ξεκινούσε με την επισήμανση πως «είναι κάτοχος διπλώματος προπονητικής UEFA Pro». Μην και τυχόν θεωρηθεί δηλαδή πως πρόκειται για μπετατζή του νέου γηπέδου, τον οποίον έκοψε ο Τζάμπας να έχει αρπάξει από τον ήλιο και τον παρουσίασε ως Πορτογάλο.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο άνθρωπος είναι γυμναστής και ειδικός σε θέματα οργάνωσης ακαδημιών.

Επί δυο δεκαετίες αυτό ήταν το αντικείμενο του και ξαφνικά αποφάσισε να το παίξει προπονητής. Κάτι σαν Πορτογάλος Νίκος Καρύδας δηλαδή.

Στις δυο τελευταίες ομάδες του εκτός Πορτογαλίας, ο Καρντόσο, έμεινε δυο και τέσσερις μήνες αντίστοιχα και προφανώς ευελπιστεί πως στο χαρτί θα σπάσει το ρεκόρ του.

Μπορεί να νομίζουν λοιπόν πως οι Χόνβεντ, οι Κραϊόβες, οι Λεμεσοί και οι Μόλντε είναι του χεριού τους κι αυτές όμως ποδόσφαιρο παίζουν.

Κι αν δεν είναι σε θέση να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο, θα τα βρουν μπαστούνια που λέμε.

Κι άντε, ο ΠΑΟΚ εξ΄αρχής είναι αουτσάιντερ και σε περίπτωση αποκλεισμού ισχύει το «τι είχαμε, τι χάσαμε».

Αυτοί φαντάζεστε να φάνε καμιά καρπαζιά, επειδή νύχτα και μέρα ασχολούνταν με τον ΠΑΟΚ και όχι με την ομάδα τους;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ