Μεγάλος ο «ο Άρης», μέγιστος όμως ο Αθηναϊκός

Μεγάλος ο «ο Άρης», μέγιστος όμως ο Αθηναϊκός

Ο Κεντέρης είναι αήττητος μέχρι σήμερα σε Ολυμπιακούς αγώνες, αφού δεν έτρεξε μετά το 2004 σημαίνει ότι δεν έχασε.

Μεγάλη μέρα σήμερα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού ο «ο Άρης» κάνει ποδαρικό στην Ευρώπη. Γεμάτος περηφάνια ο ξάδερφος του προέδρου πόζαρε όλος νάζι, επιβεβαιώνοντας πως η πιο αποτελεσματική αποτρίχωση γίνεται με laser!

Από το πολύ Photoshop στο μεταξύ για να δείχνει κούκλος, το κίτρινο στα καρεκλάκια κοντεύει να γίνει πορτοκαλί κι ο αγωνιστικός χώρος subbuteo, ούτε η Μαρία Κορινθίου τόσα φίλτρα.
Για το ντύσιμο δεν το συζητάμε, θα προκαλούσε εγκεφαλικά στον Λάκη Γαβαλά.

Έχετε δει ξανά συνδυασμό βερμούδας με σακάκι;

Άντε τη βερμούδα την καταλαβαίνω, ο ξάδερφος ακόμα δεν έχει πάρει αύξηση από την ΕΡΤ και τη βγάζει με μισά μπατζάκια στα παντελόνια, για να του βγαίνουν φθηνά.

Θυσία γίνεται για την ομάδα του, δε θέλει να χαλάσει την κάβα των 50εκ που μάζεψε με ιδρώτα για τον νέο Χαρίλαο-μακέτα.

Το σακάκι που κολλάει όμως με τη βερμούδα;

Προσπερνώντας τη στυλιστική πλευρά, η επιστροφή του «ο Άρης» αποτελεί ακόμα σημαντικότερο γεγονός για το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Έστω και με νέο αφμ, είναι η ομάδα που όπως μας θυμίζουν τα ρεπορτάζ, παραμένει αήττητη στην έδρα της για μισό αιώνα!!!

Στο διάστημα αυτού του μισού αιώνα, έχει συμμετάσχει 16 χρονιές σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ούτε ο Γκέμπελς δε θα μαγείρευε τέτοιο σενάριο.

Εμείς που τους ξέρουμε απ΄έξω κι ανακατωτά το είχαμε ψυλλιαστεί πάντως, τα χρόνια των επαρχιακών τουρνέ τους παρηγορούσαμε λέγοντάς «ψηλά το κεφάλι, ακόμα ένα χρόνο αήττητοι στην Ευρώπη».

Προσμετρώντας στο αήττητο του μισού αιώνα λοιπόν και τα 35 χρόνια που δεν έπαιξαν στην Ευρώπη, αναπροσαρμόζεται η παγκόσμια αθλητική ιστορία.

Ο Κεντέρης για παράδειγμα είναι αήττητος μέχρι σήμερα σε Ολυμπιακούς αγώνες, το ότι από το 2004 και μετά δεν συμμετείχε, ουδόλως διαφοροποιεί το ιστορικό ρεκόρ.

Αφού δεν έτρεξε σημαίνει πως δεν έχασε, άρα παραμένει αήττητος, όσο και να κοκορεύεται κάποιος Μπολτ που από το Πεκίνο και μετά άρχισε να σαρώνει.

Αν ο Τσιτσιπάς μάλιστα δεν είχε χάσει από τον Φέντερερ τον περασμένο Μάρτιο, θα έμενε στην ιστορία ως ο μοναδικός αήττητος τενίστας από τον Ελβετό.

Επειδή όμως η ιστορία δε γράφεται με υποθετικά σενάρια, αήττητος όχι μόνο από τον Φέντερερ αλλά και από τον Ναδάλ, είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου!

Μη σας πω και από τον Μποργκ, τον Μάκενροου, μέχρι και τις αδερφές Γουίλιαμς.

Τι σημασία έχει αν δεν βρέθηκαν ποτέ αντίπαλοι, μήπως τα 35 από τα χρόνια που οι του «ο Άρης» συνυπολογίζουν στο αήττητο του μισού αιώνα, έπαιζαν Ευρώπη;

Στο κάτω κάτω ο Χατζηνικολάου δεν είναι τυχαίος, έχει παίξει με τον Παγδατή στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, εκεί που πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη μετακίνηση φίλων της αντισφαίρισης.

Αφού πιάσαμε πάντως τα ρεκόρ και τα αήττητα, η επιτομή της πετυχημένης Ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη, δεν είναι ο Παναθηναϊκός όπως μας σερβίρουν εδώ και δεκαετίες.

Καλά τα Γουέμπλει και οι ημιτελικοί του 85, οι βάζελοι όμως έχουν υποστεί και ήττες, οπότε δεν αξίζουν μια μπροστά στον τιτάνα Αθηναϊκό που παραμένει αήττητος στην Ευρώπη εις τους αιώνας των αιώνων.

Όχι μόνο εντός μάλιστα αλλά και εκτός, κόντρα σε ομαδάρα όπως η Μάντσεστερ. Στην παράταση είχε λυγίσει μέσα στο Όλντ Τράφορντ, ο κανονικός αγώνας είχε λήξει 0-0.

Τρίμπαλο είχε φάει εκεί μέσα ο Ολυμπιακός, που μου κοκορεύονται οι γαύροι μετρώντας τις συμμετοχές στους ομίλους.

Πουθενάδες είναι λοιπόν μπροστά στον γίγαντα Αθηναϊκό, θαρρώ πως στην ιστορία του Παγκόσμιου αθλητισμού, δεν υπάρχει αήττητη ομάδα! Μόνο ο Αθηναϊκός…

Γι αυτό κι ο σερ Άλεξ είναι πει κάποτε «είτε παίζουμε με την Ρεάλ Μαδρίτης, είτε με τον Ολυμπιακό, είναι ακριβώς το ίδιο και θα ψάξουμε τη νίκη».

Που να έλεγε για τον Αθηναϊκό, ακόμα πετάγεται κάθιδρος κάθε φορά που βλέπει στον ύπνο του την αήττητη φαλάκρα του Τζαλακώστα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ