Ο Παναθηναϊκός πρέπει να δημιουργήσει υπεραξία στους παίκτες του

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να δημιουργήσει υπεραξία στους παίκτες του

Το «τριφύλλι» στο εξής οφείλει να ελπίζει σε περισσότερα χρήματα από πωλήσεις.

Στο ρόστερ του Παναθηναϊκού βρίσκονται μεταξύ άλλων οι Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Κουρμπέλης, Διούδης, Ινσούα, Μακέντα, Γιόχανσον.

Οι συγκεκριμένοι παίκτες ανά πάσα στιγμή μπορεί να φέρουν πρόταση. Κι όχι μόνο αυτοί. Για παράδειγμα, αναφέραμε τον Γιόχανσον που δεν μπορεί να πει κανείς ότι δύο χρόνια έβγαλε μάτια, αλλά είναι ένας παίκτης που έχει συμμετοχές και πέρασμα με γεμάτες σεζόν από την Ολλανδία. Ο Κολοβέτσιος επίσης θα μπορούσε να συγκαταλέγεται στους πιο πάνω παίκτες, αλλά στα 28 του δεν έχει βγει από τη χώρα και δεν είναι απλό τώρα να έρθει σύλλογος. Ο Καμπετσής, παράλληλα, είναι διεθνής με τη Νέων και έχει κάνει ήδη μία μεταγραφή στη Ντόρτμουντ, αγωνιζόμενος στη δεύτερη ομάδα. Όπως και να έχει, υπάρχουν αρκετοί παίκτες σε θέση να οδηγήσουν συλλόγους να κάνουν πρόταση.

Το θέμα, όμως, δεν είναι μόνο να φέρουν προσφορές. Είναι και τι προσφορές θα φέρουν. Ο Χατζηγιοβάνης είναι μόλις 22 ετών, κλήθηκε την περασμένη σεζόν στην Εθνική Νέων, είχε μία καλή χρονιά. Δεν έχει συμφωνήσει έως τώρα για την επέκταση του συμβολαίου του που λήγει το 2020 και το γραφείο που τον εκπροσωπεί ψάχνεται στο εξωτερικό. Ακούγονται πολλές ομάδες από Βέλγιο, Τουρκία, Ολλανδία. Ο Παναθηναϊκός απέρριψε ήδη μία πρόταση στις αρχές Ιουνίου γιατί ήταν κάτω του εκατομμυρίου και την έκρινε μικρή. Θα ήθελε τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ. Μοιάζει απίθανο αυτό το ποσό για έναν παίκτη που σε έξι μήνες υπογράφει όπου θέλει ελεύθερος.

Ο Διούδης έκανε εξαιρετική προετοιμασία και τα σενάρια για ισπανικές ομάδες είναι συχνά. Αλλά δύσκολα θα φέρει κι αυτός πάνω από εκατομμύριο. Επίσης μένει ελεύθερος σε έναν χρόνο, όπως και ο Γιόχανσον. Ο Κουρμπέλης έχει γίνει αντιληπτό ότι δύσκολα θα μπορέσει να φέρει πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ και με τον Αστέρα Τρίπολης να έχει ποσοστό μεταπώλησης 30%, το όφελος δεν θα είναι μεγάλο για το «τριφύλλι».

Ο Ινσούα έχει ρήτρα δύο εκατ. ευρώ (μοιράζονται το ποσό Παναθηναϊκός και Ουντινέζε), αλλά καμία ομάδα δεν το έχει προσφέρει. Και δύσκολα θα βρεθεί μέχρι τέλος Αυγούστου. Ο Μπουζούκης είχε έναν τραυματισμό στο τέλος της σεζόν, τώρα έχει κι ένα διάστρεμμα και δεν γίνεται να φέρει χρήματα ανάλογα του ταλέντου του. Ακόμα και τον Μακέντα στην καλύτερη ηλικία του (28 ετών) που είναι φορ και με εκκίνηση καριέρας στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η πρόταση που μεταφέρθηκε από αραβική ομάδα δεν ξεπερνούσε το μισό εκατ. ευρώ. Ο Παναθηναϊκός θέλει τουλάχιστον 3-4 φορές πάνω το συγκεκριμένο ποσό. Αλλά κι αυτός μοιάζει δύσκολο να το φέρει.

Κοντολογίς, ο Παναθηναϊκός μπορεί να ελπίζει σε προσφορές για αρκετούς παίκτες του (δεν συμπεριλαμβάνουμε φυσικά τους νεοαποκτηθέντες), αλλά όχι με ποσά που θα δώσουν τρομερή ανάσα στο ταμείο. Το να δώσεις τον Κουρμπέλη ή τον Μακέντα και στο ταμείο μπει 1-1,5 εκατ. ευρώ είναι ένα όφελος. Αλλά για να αντικαταστήσει κομβικούς ποδοσφαιριστές και σε νευραλγικές θέσεις, όπως αυτοί οι δύο (εδώ ψάχνει εναλλακτική λύση για τη θέση του κόφτη ο Παναθηναϊκός και πάλι δυσκολεύεται) θα πρέπει να δαπανήσει σε συμβόλαιο ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων που πήρε από την πώληση. Αν βρει ελεύθερο κι αυτής της αξίας έχει καλώς. Διαφορετικά θα χρειαστεί να πληρώσει και ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός, όπως είπε και ο Δώνης πρέπει να μπει σε διαδικασία πρωταθλητισμού. Να αρχίσει να δυναμώνει να στέλνει παίκτες σε εθνικές ομάδες. Να παίξει επιτέλους στην Ευρώπη. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα δημιουργείται υπεραξία στους παίκτες του. Θα έρχονται προτάσεις και θα της απορρίπτει γιατί είναι μικρές και όλοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάστασή του. Κανείς από το ρόστερ δεν έχει τιμή εκκίνησης τα 3-4 εκατ. ευρώ. Όλοι είναι μεταξύ 1-2,5 εκατ. ευρώ μάξιμουμ. Την ερχόμενη σεζόν αυτός είναι ένας από τους στόχους. Να ανεβάσουν οι παίκτες τη μετοχή τους, ώστε να ευελπιστεί σε ακριβές πωλήσεις το «τριφύλλι» και παράλληλα σε ενίσχυσή του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ