Ολυμπιακός : Να το πάει στα άκρα

Ολυμπιακός : Να το πάει στα άκρα

Η επιστροφή του Ολυμπιακού στην πρώτη θέση δεν θα πρέπει να αναβάλει την ενίσχυση στις πτέρυγες!

Έπεσε μέσα στις προβλέψεις του ο Λεμονής όταν υποστήριζε ότι τον Γενάρη θα είναι πρώτος ο Ολυμπιακός. Απλά η «εκτός προγράμματος» απώλεια της ΑΕΚ στο ματς με τον Απόλλωνα τον δικαίωσε από τα μέσα του Δεκέμβρη!

Σε αυτό το 6/6 που πέτυχαν οι ερυθρόλευκοι ο πολυτιμότερος παίκτης τους ήταν ο Μάρκο Μάριν, ο οποίος θυμίζουμε ότι στο ματς της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό (η τελευταία ήττα του Ολυμπιακού) είχε βρεθεί εκτός αποστολής, όπως και οι υπόλοιποι Σέρβοι!

Από την προηγούμενη χρονιά αποτελεί «θέμα» ο Μάριν στο Ρέντη. Ο Μπέντο τον ξεκίνησε αλλά από νωρίς τον έθεσε στο περιθώριο, ενώ ο Λεμονής τον επανέφερε στην προηγούμενη επιστροφή του. Ο Χάσι προσπαθούσε να τον επιβάλει μαζί με τον Φορτούνη, αν και δεν του έβγαινε (σε δημιουργία) το σχήμα και τώρα ξανά με τον Λεμονή πέρασε και πάλι από μία… φάση, όμως από τη στιγμή που επανήλθε έχει γίνει πολύ ουσιαστικός.

Στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα έλυσε την εξίσωση του γκολ, όταν από  αριστερά, βρέθηκε δεξιά και μόλις πήρε την μπάλα έκανε το σουτ πριν να τον προλάβουν οι αμυντικοί του Πετράκη και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή.

Το αισιόδοξο συμπέρασμα που προκύπτει για τους κόκκινους είναι ότι από τη στιγμή που βρίσκονται στην πρώτη θέση, παρά το γεγονός ότι μόνον καλά δεν ξεκίνησαν, τότε προφανώς και θα μπορέσουν να υπερασπιστούν τα «κεκτημένα» τους και πολλές πιθανότητες,  αφού στη συνέχεια θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν και καλύτερα.

Ο σχεδιασμός που έχει δρομολογηθεί θα πρέπει να υλοποιηθεί και στην πράξη και να μην υπάρξει «λάθος εκτίμηση», με αφορμή τον άτυπο τίτλου του πρωταθλητή χειμώνα. Ίσως οι διαιτητές με τα… ανθρώπινα λάθη τους να υπενθυμίζουν στον Ολυμπιακό ότι για να φτάσει στην κατάκτηση του όγδοου σερί τίτλου θα πρέπει να παρουσιάσει μία ομάδα που θα απέχει αρκετά από τους ανταγωνιστές του, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και δεν θα περιορίζεται στη διαφορά του ενός πόντου.

Το σημαντικό για την ομάδα του Λεμονή είναι ότι στο έκτο της σειράς νικηφόρο παιχνίδι δεν δέχθηκε για πρώτη φορά γκολ κι ενώ το υπέρ της σκορ ήταν στο εύθραυστο 1-0. Η επίθεση έφτασε στα 32 τέρματα (όσοι και οι βαθμοί) και αυτό που περιμένουν οι φίλοι της ομάδας είναι το τι θα φέρει ο Γενάρης.

Η μεγάλη ανάγκη του Ολυμπιακού είναι- κατά την ταπεινή μας άποψη -στις πτέρυγες κι ας προκύπτει ο MVP του από αυτές τις θέσεις. Ο Μάριν παίζει από υποχρέωση εκεί, για να χωρέσει και ο Φορτούνης, όμως ο Σεμπά έχει τεθεί στο περιθώριο, ο Μπεν δεν είναι παίκτης γραμμής και ο Πάρντο μας το θύμισε και στο ματς με τον ΠΑΣ ότι δεν βρίσκεται στα καλύτερά του.

Θα πρέπει να το πάει στα… άκρα ο Ολυμπιακός αυτό το πρωτάθλημα κι αν αποκτήσει δύναμη και σε αυτά τα τετραγωνικά του γηπέδου, τότε προφανώς και θα μπει με (μεγαλύτερες) αξιώσεις στη διαδρομή του δεύτερου μισού!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ