Ολυμπιακός: Το μηδέν και η κλάση του Ματιέ…

Ολυμπιακός: Το μηδέν και η κλάση του Ματιέ…

Η εγγύηση για νύχτες μαγικές και ονειρεμένες, ο «τρελός Γαλάτης» του Θρύλου και το «μαγικό ραβδάκι» του Μαρτίνς. Προσοχή όμως, δεν έχει προκριθεί ακόμη ο Ολυμπιακός.

Ένα ταξίδι στην Πόλη είναι πάντα ονειρεμένο. Όσες φορές και αν βρεθείς στην Κωνσταντινούπολη μαγεύεσαι σαν να είναι η πρώτη φορά. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε για τέταρτη φορά στην ιστορία του για επίσημο ματς στην Πόλη. Δεν τα είχε καταφέρει, μέχρι χθες που βρήκε απέναντι του την νεόπλουτη Μπασακσεχίρ.

Το πέτυχε και αυτό ο Ολυμπιακός. Με τρόπο… καλοκαιρινό. Μην λέμε συνεχώς τα ίδια. Αυτό που παίζει ρόλο το καλοκαίρι είναι η ουσία. Τίποτα άλλο. Ο Ολυμπιακός άντεξε στην πίεση του πρώτου ημιχρόνου, άντεξε κυρίως στην δική του εικόνα που δεν ήταν καλή και στην επανάληψη «χτύπησε σαν κόμπρα».

Τα ξέρετε πια όλα, δεν είναι ανάγκη να επαναλάβουμε όσα συνέβησαν. Κρατάμε όμως τρία πολύ σημαντικά σημεία.

Το μηδέν για τρίτο συνεχόμενο επίσημο ματς, σε υψηλό μάλιστα επίπεδο. Το μηδέν που είχε πρωταγωνιστές ξανά στο εκτός έδρας ματς τον Σα και τον Σεμέδο (με τον Μεριά μαζί). Ο Πορτογάλος βεβαίως έκανε «πάταγο» με την εντυπωσιακή επέμβαση του στο πέναλτι στις καθυστερήσεις κρατώντας ένα τεράστιο διπλό για τον Ολυμπιακό.

Το μηδέν στην άμυνα ουσιαστικά προσφέρει σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό 90% νίκη. Ο Ολυμπιακός που έτσι και αλλιώς θα βρει τον τρόπο να σκοράρει. «Ξεχειλίζει» η ποιότητα της ομάδας και μεσοεπιθετικά.

Ο ρεαλιστής Ολυμπιακός που μπορεί να έχασε την συγκέντρωση του για ένα διάστημα στο πρώτο ημίχρονο αλλά έμεινε πιστός στο πλάνο του Μαρτίνς. Το… μαγικό ραβδάκι του Πορτογάλου τεχνικού «λειτούργησε» ξανά.

Ο Μαρτίνς που δεν πανικοβλήθηκε στα δύσκολα, δεν άλλαξε το πλάνο του στο ημίχρονο και δικαιώθηκε απόλυτα. Όπως δικαιώθηκε για την επιμονή του στο 4-2-3-1 με τον Ματιέ Βαλμπουενά μέσα.

Και δεν κατάλαβα δηλαδή, πια είναι η Μπασακσεχίρ που θα αναγκάσει τον Ολυμπιακό να αλλάξει πλάνα; Δεν το έκανε πέρσι ο Μαρτίνς με την Μίλαν στο Μιλάνο, θα το έκανε στην Τουρκία;

Να είμαστε σοβαροί, το είχα γράψει πριν τον αγώνα, ο Μαρτίνς μας έχει δείξει πλέον πως λειτουργεί. Και δεν αφήνει το πλάνο του εύκολα. Πρέπει να συμβούν πολλά για να αλλάξει. Και σχεδόν πάντα, δικαιώνεται!

Ο Βαλμπουενά όχι μόνο έπαιξε αλλά ήταν «μέσα» στο ματς σε όλο το διάστημα που έπαιξε. Ο «τρελός Γαλάτης» που με το πείσμα του και την «τσίτα» που βρίσκεται όταν παίζει ανεβάζει και όλη την ομάδα.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά που έδειξε την κλάση του στη φάση του γκολ, μια μαγική ενέργεια από τον Γάλλο, μια προσποίηση και σέντρα στην κίνηση, εκεί που χρειαζόταν την μπάλα ο Μασούρας για να σκοράρει.

Συστημένη την έστειλε και ο Έλληνας άσος δεν έχασε την ευκαιρία να γράψει το όνομα του σε ένα ακόμη διπλό του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα τεράστιο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ εκεί που λογικά τον περιμένει η Πόρτο. Αλλά, ποια Πόρτο τώρα, υπάρχει η ρεβάνς. Μην πιστέψει κανείς πως ο Ολυμπιακός έχει ήδη περάσει.

Οι Τούρκοι παρά την ήττα, παρά τις απουσίες που θα έχουν, θα έρθουν για «πόλεμο» στο Καραϊσκάκη. Και για αυτό θέλει πολύ μεγάλη προσοχή ώστε ο Ολυμπιακός να κάνει ξανά αυτό που πρέπει στο «κάστρο» του.

Και θα το κάνει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ