ΠΑΟΚ: Ο Ελ Καντουρί είναι σαν καινούρια προσθήκη

ΠΑΟΚ: Ο Ελ Καντουρί είναι σαν καινούρια προσθήκη

Παίζοντας ως χαφ (εκεί που ξέρει καλύτερα) είναι απλά εξαιρετικός και υπερπολύτιμος και μοιάζει σαν νέα προσθήκη για τον ΠΑΟΚ

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί είναι μία από τις αποκαλύψεις του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Παίζοντας δεύτερος χαφ στον άξονα στο «4-4-2» του Φερέιρα, δεν έχει καμία σχέση με τον μέτριο παίκτη σε προσφορά που είδαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια ως 10άρι ή αριστερό πλάγιο επιθετικό. Παίζοντας εκεί που ξέρει καλύτερα είναι απλά εξαιρετικός και υπερπολύτιμος, σαν νέα μεταγραφή για την ομάδα.

Αυτή είναι η πραγματική του θέση (έτσι έκανε καριέρα και στην Ιταλία), αλλά θυσιάζονταν κυρίως στα πλάγια ή ως 10άρι τα δύο προηγούμενα χρόνια για να χωράνε άλλοι παίκτες στο βασικό σχήμα.

Η περίπτωση του θυμίζει λίγο τη «θυσία» του (εξαιρετικού) Σορλέν τη σεζόν 2009-10, ο οποίος παρότι χαφ, τα περισσότερα ματς του στον ΠΑΟΚ τα έκανε ως αριστερός επιθετικός στο 4-2-3-1 καθώς στον άξονα υπήρχαν ο Γκαρσία με τον Βιτόλο.

(Για όσους δε θυμούνται πάντως, ο Σορλέν έκανε ματσάρα δίπλα στον Γκαρσία ως χαφ μέσα στην Κωνσταντινούπολη στην πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Φενέρμπαχτσε το 2010 καθώς ο Βιτόλο ήταν τιμωρημένος…).

Ο Ελ Καντουρί έχει άψογη τεχνική κατάρτιση, διαθέτει πολύ καλή μεταβίβαση (και μακρινή), βλέπει γήπεδο (παίζει με ψηλά το κεφάλι), έχει και τις κάθετες πάσες, αλλά μπορεί και να κουβαλήσει μπάλα, ενώ ανασταλτικά είναι σοβαρός, καθώς ακόμη και απέναντι στον εξαιρετικό Άγιαξ δεν εκτέθηκε αφού κρατάει καλά τη θέση του, έχοντας δίπλα του έναν καθαρό «κόφτη» όπως είναι ο Εσίτι.

Το θέμα είναι οι συχνοί τραυματισμοί που έβγαλε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Αν μπορέσει να μείνει μακριά από αυτούς, τότε θα μπορέσει να προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα τα δύο προηγούμενα χρόνια παίζοντας στη φυσική του θέση. Αλλιώς δε θα μπορέσει να βρει ρυθμό και ο ΠΑΟΚ δε θα πάρει τις λύσεις που προσδοκά από αυτόν.

Είμαι περίεργος να δω και τον Πόντους Βέρνμπλουμ σε αυτό το 4-4-2 του Φερέιρα, καθώς με τα δυναμικά χαρακτηριστικά που διαθέτει ίσως του ταιριάζει κι αυτού περισσότερο (όταν με το καλό μπει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων και εφόσον έχει ξεπεράσει πλήρως τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του, καθώς η ρήξη αχίλλειου τένοντα είναι ότι χειρότερο για κάθε αθλητή…).

Τέλος σε πρώτη φάση φαίνεται να είναι εντελώς εκτός κλίματος στο 4-4-2 του Φερέιρα ο Μίροσλαβ Στοχ. Αποκτήθηκε όταν ο ΠΑΟΚ επί Λουτσέσκου έπαιζε 4-2-3-1 για αριστερός πλάγιος επιθετικός, αλλά στο 4-4-2 δεν του πάει καθόλου ούτε ο ρόλος του αριστερού εξτρέμ, ούτε εκείνος του δεύτερου επιθετικού που τον έχει δοκιμάσει ο Πορτογάλος τεχνικός.

Ο Σλοβάκος είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά μοιάζει να έχει χάσει την έκρηξή του στο ξεκίνημα των προσπαθειών του και δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματά του και τον ρόλο του. Είναι ένα στοίχημα κι αυτό για τον Φερέιρα να του βρει ρόλο, καθώς είναι δεδομένο πως πρόκειται για έναν παίκτη αξίας, ο οποίος όμως μπορεί να μην ταιριάζει τελικά με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του νέου ΠΑΟΚ και το 4-4-2 στη μετά-Λουτσέσκου εποχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ