Ο Καρεμπέ αποκάλυψε τη διαφορά

Ο Καρεμπέ αποκάλυψε τη διαφορά

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για έναν 20χρονο Τούρκο που κοιτάζει ο Ολυμπιακός, αλλά άθελά του αποκάλυψε τι μεγάλη διαφορά των Πειραιωτών με τους αντιπάλους τους.

Η πρόσφατη αποκάλυψη του Κριστιάν Καρεμπέ για το τσεκάρισμα του Ολυμπιακού στον 21χρονο μεσοεπιθετικό της Εσκισεχίρ, Μεχμέτ Οζκάν, είναι πιο σημαντική ακόμη και από το γεγονός ότι αναφέρθηκε σε παίκτη που αποτελεί δυνητικό στόχο των Ερυθρόλευκων. Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού ουσιαστικά άνοιξε στο ευρύ κοινό, παρουσίασε εμμέσως τον λόγο που οι Ερυθρόλευκοι έχουν καταφέρει να βρουν και να φέρουν στην Ελλάδα τόσους και τόσο καλούς ποδοσφαιριστές τα τελευταία χρόνια.

Ο Οζκάν, που εάν δεν είσαι… μύστης του τουρκικού ποδοσφαίρου δεν σου λέει τίποτε ως όνομα, αποτελεί προϊόν σκάουτινγκ. Ένας 21χρονος Τούρκος, σε μια μικρή τουρκική ομάδα, που έκανε μια πολύ καλή χρονιά. Αλλά ο οποίος είναι γνωστός στον Ολυμπιακό και μάλιστα έχει γίνει εκτενές σκάουτινγκ για χάρη του.

Ανάλογο σκάουτινγκ, ωστόσο, έχει γίνει και για δεκάδες ακόμη ποδοσφαιριστές ανά τον πλανήτη. Τους οποίος ο Ολυμπιακός τους βλέπει σοβαρά, τους αξιολογεί και αναλόγως της ανάγκες του πράττει. Η περίπτωση του Οζκάν απλώς… εξήγησε στο ευρύ κοινό τον τρόπο που δουλεύει η ομάδα του Πειραιά. Και πώς βρίσκονται διαμάντια όπως οι Σισέ, Καμαρά, Μεριά κλπ.

Η τοποθέτηση του Καρεμπέ δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα ασχοληθεί με τον Οζκάν. Όχι. Σημαίνει, όμως, ότι ο Ολυμπιακός γνωρίζει την… ύπαρξη, αλλά και λεπτομέρειες για την περίπτωση του Οζκάν. Όπως γνωρίζει για δεκάδες ακόμη παίκτες στην Τουρκία και όχι μόνο. Και τους παρακολουθεί.

Ο Ολυμπιακός είναι βαθύς γνώστης της αγοράς. Και έχει ξεκινήσει γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τι υπάρχει στη… γειτονιά του. Ποιοι παίκτες από τις γύρω χώρες είναι αυτοί που έχουν το ταλέντο, την ποιότητα και την προοπτική για το κάτι παραπάνω. Δείτε πώς λειτούργησαν οι Ερυθρόλευκοι στις περιπτώσεις των Ραντζέλοβιτς και Μάρκοβιτς. Τους ανακάλυψαν, τους παρακολούθησαν, πείστηκαν για την αξία τους και τους αγόρασαν. Με συνοπτικές διαδικασίες. Και το ίδιο πιθανό να να συμβεί άμεσα και με τον 19χρονο Κύπριο Ιωάννη Κωστή.

Το γεγονός ότι ο σύλλογος του Πειραιά έχει ανακαλύψει διαμαντάκια από τη γαλλική και την αφρικανική αγορά. Προφανώς και δεν είναι τυχαίο. Αλλά από την άλλη, δεν είναι και θέσφατο ότι μόνο εκεί υπάρχουν καλοί παίκτες. Τέτοιοι υπάρχουν παντού, αρκεί να ξέρεις να τους βρεις και να έχεις τη διάθεση να επενδύσεις. Ο Ολυμπιακός τα κάνει και τα δύο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ