Η επίθεση του Ολυμπιακού «περνάει» απ’ τους ακραίους …μπακ

Η επίθεση του Ολυμπιακού «περνάει» απ’ τους ακραίους …μπακ

Ο Μαρτίνς δούλεψε πολύ με Ελαμπντελαουί και Τσιμίκα στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού και θέλει να «χτυπήσει» την άμυνα των Τούρκων με τα ανεβάσματα των ακραίων μπακ

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για την μεγάλη αναμέτρηση με την Μπασάκσεχιρ και ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, Πέδρο Μαρτίνς έχει κατασταλάξει στην εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του απέναντι στους Τούρκους.

Το σίγουρο είναι πως ο Πορτογάλος έχει αναλύσει διεξοδικά στους παίκτες του τι θέλει να κάνουν κόντρα στην Μπασάκ και έχει δώσει πολύ μεγάλη σημασία στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού.

Το ζητούμενο λοιπόν για την ομάδα του Πειραιά είναι να ασκήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση στην αμυντική γραμμή της αντιπάλου του και περίοπτη θέση στο πλάνο του Μαρτίνς έχουν οι εξτρέμ των πειραιωτών.

Είναι λογικό να ποντάρει πολλά στα «φτερά» της επίθεσης ο Πορτογάλος τεχνικός των ερυθρόλευκων, καθώς ο Ολυμπιακός μπορεί να δημιουργήσει παιχνίδι από τα δύο άκρα.

Όχι μόνο με τους δύο ακραίους επιθετικούς ή τον Βαλμπουενά που πηγαίνει πολλές φορές δίπλα στον Πόντένσε αλλά και με τους δύο ακραίους μπακ, τον Ελαμπντελαουί και τον Τσιμίκα.

Και σ’ αυτό το στοιχείο δίνει μεγάλη βαρύτητα ο προπονητής του Ολυμπιακού, κάτι που άλλωστε φάνηκε και στην διάρκεια των προπονήσεων των προηγούμενων ημερών.

Ο Μαρτίνς ζητάει λοιπόν από τον Ομάρ και τον Τσιμίκα να έχουν περισσότερα ανεβάσματα στην μεγάλη περιοχή της Μπασάκσεχιρ προκειμένου να βγάλουν παιχνίδι με παίκτη παραπάνω οι ερυθρόλευκοι.

Όταν οι ακραίοι αμυντικοί του Ολυμπιακού βρίσκουν τρόπους για να δώσουν στηρίγματα στα εξτρέμ ή πατούν περιοχή στην πλάτη της άμυνας για να κάνουν την τελική πάσα τότε αυξάνεται και η πίεση.

Αυτό ακριβώς θέλει να δει από τους ακραίους αμυντικούς των πειραιωτών ο προπονητής των πειραιτών και ο Μαρτίνς θεωρεί πως θα είναι μεγάλη υπόθεση να βρει ο Ολυμπιακός επιθέσεις από Ελαμπντελαουί και Τσιμίκα.

Ειδικά ο Ομάρ που είναι πιο επιθετικογενής από τον Τσιμίκα μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο και ο Νορβηγός πρέπει να βελτιώσει την αγωνιστική του εικόνα, σε ότι αφορά την συμμετοχή του στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ