Οι τρεις μεταγραφές και οι δυο προκρίσεις…

Οι τρεις μεταγραφές και οι δυο προκρίσεις…

Η τουρκική ομάδα έχει ποιότητα και παίκτες κλάσης. Δεν έχει όμως στόπερ σαν τον Σεμέδο, πορτιέρο σαν τον Σα και οργανωτή σαν τον Βαλμπουενά.

Στο ποδόσφαιρο ο καλύτερος κερδίζει τις περισσότερες φορές αλλά δεν κερδίζει πάντα. Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε επί της Μπασάκ διότι ήταν ο καλύτερος. Καλύτερος στην οργάνωση του παιχνιδιού, καλύτερος στην αποτελεσματικότητα, καλύτερος κάτω από τα δοκάρια. Όλα αυτά το καθένα ξεχωριστά και όλα μαζί ήταν που του έδωσαν την πρόκριση.

Αστέρες των δυο ομάδων είναι οι τριανταπεντάρηδες Ρομπίνιο και Βαλμπουενά. Ο πρώτος άντεξε στον φρενήρη ρυθμό του ματς για ένα ημίχρονο και αντικαταστάθηκε αφού πρώτα, είδε τον Σα να τον νικάει στην φάση του αγώνα. Ο άλλος έμεινε στο γήπεδο και στο δεύτερο ημίχρονο πέρασε τη σωστή πάσα στο Ραντζέλοβιτς και στη συνέχεια εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι. Νωρίτερα, στο πρώτο ημίχρονο είχε σημαδέψει σωστά το κεφάλι του Γκερέρο για να ξεκινήσει από εκεί το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού.

Στο ποδόσφαιρο ισχύει πως ό,τι πληρώνεις παίρνεις αλλά όχι πάντα. Η Μπασάσεχιρ ξηλώνεται για να έχει στις τάξεις της τον Ντεμπά Μπα, αλλά τη δουλειά την έκανε καλύτερα ο νεαρός Σέρβος Ραντζέλοβιτς που το συμβόλαιό του δεν έχει καμία σχέση με του σπουδαίου πρώην επιθετικού της Τσέλσι.

Κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία του ματς και ο Ολυμπιακός πήρε δύσκολη αλλά πανάξια πρόκριση επί των Τούρκων. Ο προπονητής τους, καλύτερα διαβασμένος από όσο ήταν στον πρώτο αγώνα, προσπάθησε να πιέσει πολύ τους Μπουχαλάκη και Γκιγιέρμε όταν έπαιρναν την μπάλα, για να κόψει την επιθετική ανάπτυξη του παιχνιδιού. Το σχέδιό του θα είχε φέρει καλύτερα αποτελέσματα αν ο Βαλμπουενά δεν πραγματοποιούσε μεγαλειώδη εμφάνιση, όχι μόνο στην επίθεση, αλλά αμυνόμενος με δυνάμεις έφηβου.

Θεωρώ πως αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο έμεινε στο παιχνίδι. Ο κόουτς, που είχε βάλει νωρίτερα το νεαρό Σέρβο πόνταρε στην ταχύτητά του και ήθελε εκεί τον Γάλλο για να τον τροφοδοτήσει.

Την περσινή χρονιά ήταν πολλά τα παιχνίδια που οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να μετατρέψουν σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργούσαν. Τώρα, φαίνεται πως έχουν αρχίσει να ξεπερνούν αυτή την αδυναμία και να αξιοποιούν τις ευκαιρίες.

Επανήλθαν χάρη στον Σεμέδο στην αξιοποίηση των στημένων φάσεων που αποτελούσαν παλιότερα το μεγάλο όπλο των ερυθρόλευκων. Σε ένα παιχνίδι που πήγαινε φάση-φάση ήταν η αποτελεσματικότητα που έκρινε τον νικητή. Ηταν βεβαίως και η σπουδαία απόδοση του Ζοσέ Σα που στέρησε από τους φιλοξενούμενους τη δυνατότητα να φτάσουν πρώτοι στο γκολ.

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε την Μπασάκ με το νόμισμά της. Την καλή κυκλοφορία της μπάλας και τη γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Η τουρκική ομάδα έχει ποιότητα και παίκτες κλάσης. Δεν έχει όμως στόπερ σαν τον Σεμέδο και πορτιέρο σαν τον Σα και οργανωτή σαν τον Βαλμπουενά. Θυμίζω (ισχύει και για τον Σα) πως και οι τρεις είναι μεταγραφές του φετινού καλοκαιριού.

Δεν έχει -αστείο πράγμα- κόσμο και έδρα σαν του Ολυμπιακού. Κι αν έχει μεγαλύτερο μπάτζετ αυτό δεν έφτασε για να την κάνει καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Διότι, κι αυτό για τους λόγους που αναλύθηκαν παραπάνω, ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από την Μπασάκσεχιρ.

Η δε Κράσνονταρ που έκανε την ανατροπή επί της Πόρτο και θα βρεθεί στον δρόμο του μπορεί να έχει μεγαλύτερο μπάτζετ αλλά θα πρέπει να αποδείξει στο γήπεδο ότι έχει και καλύτερη ομάδα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ