Ιβάν θα πληρώνετε, Κόλκα θ΄ακούτε! Νταμπλ μαρτύριο

Ιβάν θα πληρώνετε, Κόλκα θ΄ακούτε! Νταμπλ μαρτύριο

Εννοείται πως θα πληρώνουν όσοι θέλουν να δουν ΠΑΟΚ, για τον ίδιο λόγο που πληρώνουν εισιτήριο. Μήπως η είσοδος στο γήπεδο ήταν ελεύθερη;

Δε θα μπορούσε να υπάρξει πιο ΠΑΟΚ τοποθέτηση από τη χθεσινή του Μάκη Γκαγκάτση στη λίγκα.
Απλή, κατανοητή και παντελονάτη. Χωρίς κλάψες, υπεκφυγές και εκβιαστικά διλήμματα. Η επιτομή αυτού που ονομάζουμε «επί της ουσίας».

Τι είπε ο Γκαγκάτσης λοιπόν;

Πως τα προηγούμενα χρόνια που επίσης υπήρχαν εκκρεμότητες με τα τηλεοπτικά, ο ΠΑΟΚ στάθηκε αρωγός.
Αν και με υπογεγραμμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο, η οπτική του ξέφευγε από τα κλασικά μικροεταιρικά συμφέροντα και τις συνηθισμένες αντιπαλότητες, με λάφυρο την κατσίκα του γείτονα.

Συντάχθηκε με τις ομάδες που δεν είχαν έσοδα από την τηλεόραση, δεν είπε «στα τέτοια μου και δυο αυγά Τουρκίας».

Όχι πως η άποψη αυτή θα ήταν απαγορευμένη, αρκεί να έμενε αταλάντευτη.

Προσωπικώς ήμουν ανέκαθεν εναντίον κάθε χρηματοδότησης από την ΕΡΤ. Αποτροπιασμό δε μου προκαλούσε ο ρόλος της μόνο ως τηλεοπτικού παίκτη αθλητικών δικαιωμάτων, αλλά ως παρουσία γενικότερα. Λουκέτο έγραφα πέρσι που πλήρωσε τους άστεγους, το ίδιο και φέτος που έδινε στον ΠΑΟΚ το συμβόλαιο που ήθελε.

Όχι σαν τον Ολυμπιακό δηλαδή, που όταν τα κονομούσε στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας ήταν καλά και ξαφνικά τον έπιασαν οι ευαισθησίες για το κρατικό χρήμα.

Υπόψιν πως ο γαύρος ήταν και πέρσι πολέμιος της ΕΡΤ , δεν έμεινε μόνο αδιάφορος αλλά αντιτάχθηκε την προοπτική του κρατικού καναλιού.

Δεν ευχόταν απλά να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, αλλά την πυροβολούσε με αεροβόλο.

Ο ΠΑΟΚ το έβλεπε ορθολογικά και κιμπάρικα, ακόμα κι αν το περιτύλιγμα δεν αφορούσε τον ίδιο, αλλά το γενικότερο συμφέρον του ποδοσφαίρου:

«Είμαι ΠΑΟΚ και κατεβαίνω σ΄ ένα πρωτάθλημα με στόχο να το κατακτήσω, να πρωταγωνιστήσω, να βγω Ευρώπη, να κάνω μια αξιοπρεπή παρουσία ή ότι άλλο. Όσο πιο ανταγωνιστική και αξιοπρεπής είναι η διοργάνωση, τόσο μεγαλύτερη αξία θα προσδώσει στην πορεία μου, όποια κι αν είναι αυτή!

Να κερδίσω τον «ο Άρης» δηλαδή με τους μισούς παίκτες απόντες από ίωση, επειδή δεν είχαν ρεύμα κι έκαναν μπάνιο με κρύο νερό; Όχι βέβαια, τον θέλω κανονικό. Εννοείται πως δε θα του πληρώσω εγώ το ρεύμα, όσο περνάει από το χέρι όμως θα βάλω πλάτη, για να σταθεί αξιοπρεπώς.

Και να αναλάμβανα να το πληρώσω όμως, κάποιος ξάδερφος θα έπαιρνε τη βαλίτσα σπίτι του, για να καταθέσει το χρήμα στη ΔΕΗ την επόμενη, οπότε δώρον άδωρον…»

Ο γαύρος βέβαια λειτουργεί με το ίδιο σκεπτικό εδώ και δεκαετίες, στήνοντας παράγκες για να σηκώνει κούπες, με αποτέλεσμα να καταστρέφει το ίδιο το προϊόν, βγάζοντας και τα δικά του μάτια μαζί με των υπολοίπων σε τελική. Η επένδυση στη διαπλοκή και η απαξίωση του προϊόντος, έχουν αντίκτυπο και σε σένα.

Επιστρέφοντας στην τοποθέτηση Γκαγκάτση, είχε και άλλα χαρακτηριστικά. Προφητικού χαρακτήρα.

Θα την παρομοίαζα με την αντίστοιχη του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, στο συλλαλητήριο για τις ταυτότητες.

Τότε που οι μη μυημένοι ή οι κατ΄ επάγγελμα ανυποψίαστοι, μονολογούσαν «τι λέει πάλι ο σκοταδιστής τράγος…»

Και τώρα που πέρασαν τα χρόνια, πολλά από εκείνα που είχε πει ο…σκοταδιστής, αποτελούν ήδη γεγονότα. Τα υπόλοιπα, θα τα δούμε εν ευθέτω χρόνω.

Αναφερόμενος ο Γκαγκάτσης στην εξευτελιστική πρόταση της Nova, εννοούσε αυτό που χωρίς καμμία διάθεση να ευλογήσω τα γένια του, έχω εξηγήσει καιρό πριν.

Πως εδώ που είναι σήμερα ο ΠΑΟΚ, λίαν συντόμως θα έρθετε όλοι.

Το συνδρομητικό είναι μέσα με τα τσαρούχια, χρωστάει σε τράπεζες, συν ότι το προϊόν με την πάροδο του χρόνου χάνει πελατεία, οπότε τα μπερεκέτια που ξέρατε να τα ξεχάσετε.

Δείτε το μπάσκετ που τα δικαιώματα έβγαιναν σε πλειστηριασμό και σήμερα παρακαλούν να τους δείξει κάποιος, πληρώνοντας τους με διαφημιστικό χρόνο. Βρες πελάτη δηλαδή και πληρώσου από τη διαφήμιση.

Εννοείται πως το ποδόσφαιρο δε θα φτάσει σε τέτοια επίπεδα ξεπεσμού, με την κάνουλα της ΕΡΤ κλειστή όμως και τη Nova μονοπώλιο, το «τόσα κι άμα θες» θ΄ακουστεί σε περισσότερα αυτιά προσεχώς.

Κι άντε ο ΠΑΟΚ έχει το Open, ας πούμε πως ούτε ο γαύρος δε θα έχει θέμα λόγω του One, το χαρτί τι θα κάνει; Πως θα τη βγάλει;

Βλέπω τον Τζάμπα να τηλεφωνεί προσεχώς του Σαββίδη «έλα ρε Ιβάναρε κι αν είπα μια κουβέντα παραπάνω περασμένα ξεχασμένα, πάνω στον εκνευρισμό ήταν. Είπα στο γιο του κυρ Μπάμπη του περιπτερά εδώ απέναντι που ασχολείται με το ίντερνετ να μου φτιάξει ένα Paper tv, αλλά τα μπέρδεψε λίγο. Δουλεύει και στο περίπτερο το παλικάρι. Έχεις να μου δανείσεις κάποιον τεχνικό, για να στήσει το κανάλι;

Μετά τα κλαρίνα θέλω να δείχνω αποκλειστικές εικόνες από τα έργα στην Τζάμπα Σοφιά, με τόσο σανό που έχω ταΐσει περισσότεροι θα πληρώνουν συνδρομές για να βλέπουν τα μαστόρια, παρά θα έρχονται στο γήπεδο. Με πιάνεις ε;»

Το παραπάνω απαντά και και στην αποτυχημένη απόπειρα των χαρτορεπόρτερ να μας βάλουν στην πρίζα, χρεώνοντας τον Ιβάν επειδή ζητά συνδρομή σε όσους θέλουν να βλέπουν ΠΑΟΚ!

Μιλάμε για τη μοναδική περίπτωση που οι ρεπόρτερ είναι πιο αποτυχημένοι από την ίδια την ομάδα τους!
Εννοείται πως θα πληρώνουν όσοι θέλουν να δουν ΠΑΟΚ, για τον ίδιο λόγο που πληρώνουν όσοι αγοράζουν εισιτήριο, που υπάρχει το παράξενο; Μήπως η είσοδος στο γήπεδο ήταν ελεύθερη;

Όπως υπάρχει το κανονικό εισιτήριο, θα υπάρχει και τηλεοπτικό.

Ή μήπως αυτοί που είναι στη Nova, δεν θα πληρώνουν;

Δωρεάν τους παρέχεται η συνδρομή ή όταν πηγαίνουν σε κάποιο καφέ δεν παραγγέλνουν κάτι να πιουν;
Εντάξει δεν παίρνω όρκο, από τα πνευματικά τέκνα του Τζάμπα με τα μεταχειρισμένα μπιφτέκια, όλα να τα περιμένεις. Όλο και κάποιο κόλπο θα έχουν ξεπατικώσει…

Εμείς τουλάχιστον θα πληρώνουμε για να βλέπουμε τον αήττητο πρωταθλητή και νταμπλούχο του Άκπομ, του Μπίσεσβαρ και του Βιειρίνια, όχι τους δανεικούς και τον Αλμπάνη. Θα βλέπουμε ομάδα με κανονικό προπονητή, όχι κάποιον με βιογραφικό γυμναστή και υπεύθυνο ακαδημιών.

Όπως και να ΄χει, η επιλογή του ΠΑΟΚ είναι η ενδεδειγμένη κι αυτό δεν αποτελεί ευκαιριακή τοποθέτηση.
Οι γκρίνιες και τα κλάματα που ευδοκιμούν στη Θεσσαλονίκη ανέκαθεν μου προκαλούσαν αποστροφή.

Δεν πέρασαν καλά καλά δυο εβδομάδες από τότε που κόντρα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα της πόλης και αποδεχόμενος την επιλογή του συνδρομητικού, έγραφα «Η Nova είναι εταιρία όπως ο ΠΑΟΚ και κοιτάει το συμφέρον της. Όπως ο ΠΑΟΚ έχει δικαίωμα να λέει «τόσα θέλω» έτσι και ο άλλος μπορεί να απαντά «τόσα δίνω»».

Η μ@λ@κία είναι σαν τους γιατρούς! Δεν έχει σύνορα.

Να λοιπόν που έφτασε η στιγμή να γυρίσει ο τροχός και να πει ο ΠΑΟΚ ως ΠΑΕ στην εταιρία Nova «τόσο πουλάω τα στιγμιότυπα κι άμα θες! Αν δε θες, πούλα Κούτρη και Γιακουμάκη»

Για όσους δεν κατάλαβαν, αυτή είναι η μαγκιά που έκανε ο ΠΑΟΚ. Όσοι έχουν διαρκείας δε χρειάζεται να πληρώσουν, πλήρωσαν ήδη, η πληρωμή αφορά τους υπόλοιπους.

Μέσα στους οποίους περιλαμβάνονται και τα ΠΟΚεμον όμως, αυτοί μας ενδιαφέρουν πρωτίστως!
Θα βλέπουν ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και όχι μόνο θα πληρώνουν τον Ιβάν αλλά θα ακούν μετάδοση Κόλκα!!!
Τότε είναι που θα σηκωθεί ο Προκρούστης από τον τάφο του, φωνάζοντας «πουτάνα κοινωνία, εμένα έλεγαν βασανιστή…»

Πέρσι τελειώσαμε με νταμπλ στους τίτλους, φέτος ξεκινάμε με νταμπλ στα μαρτύρια, σε καλό δρόμο είμαστε..

ΥΓ. Μην είστε σίγουροι ότι δε θα πληρώσετε, τα στιγμιότυπα θα κοστολογούνται ακριβά, το ύψος μπορεί να το ορίσει ο ΠΑΟΚ κατά το δοκούν και να είναι απλησίαστο.

Υποψιάζομαι μάλιστα πως αυτός είναι ο λόγος που δεν προτιμήθηκε το Open το οποίο είναι υποχρεωμένο βάσει της άδειας που έχει, να δίνει δωρεάν τα τρίλεπτα στιγμιότυπα.

Το PAOK tv είναι ιντερνετικό, οπότε να είστε σίγουροι πως …

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ