Το λάθος της αποχώρησης Φερέιρα κι η Uefamafia

Το λάθος της αποχώρησης Φερέιρα κι η Uefamafia

Το περσινό ρόστερ βλέπουμε, παρά το ότι ξοδεύτηκε μια 10άρα εκατομμύρια για προσθήκες που θα έκαναν την ομάδα καλύτερη.

Ήμουν ίσως αυτός που τρελάθηκε περισσότερο απ΄όλους με την καλοκαιρινή αλλαγή προπονητή, στον ΠΑΟΚ. Το ότι η πλειοψηφία όχι μόνο πετούσε αετό περιμένοντας τον διάδοχο που θα ήταν μεγάλο όνομα (οι Λατίνοι έχουν 6-7, οπότε καλυφτήκαμε άμεσα), είναι το λιγότερο.

Το αστείο είναι ότι έκραζε κιόλας, με το βλέμμα στραμμένο στο δέντρο και όχι στο δάσος.

Δε με πείραξε καθόλου που έφυγε ο Λουτσέσκου και ήρθε ο Φερέιρα, αλλά ότι έφυγε ένας πετυχημένος προπονητής, χωρίς να είναι στο πρόγραμμα καμιάς πλευράς. Το ίδιο επικίνδυνο θα ήταν αν στη θέση του Φερέιρα που είχαμε δυο χρόνια έχοντας δημιουργήσει την ομάδα που χαιρόμασταν να τη βλέπουμε, εμφανιζόταν κάποιος Λουτσέσκου.

Το ότι οι μάζες δεν έχουν μυαλό να καταλάβουν τ΄αυτονόητα είναι εκ των ουκ άνευ, αλλιώς δε θα μας κυβερνούσαν οι ίδιοι και οι ίδιοι. Μη σας ξεγελάει ο Τσίπρας, για το πρώην ΠΑΣΟΚ μιλάμε τόσο σε επίπεδο στελεχών όσο και σε ψηφοφόρους…

Γι αυτό και τη γνώμη των όχλων τη γράφω στους δίδυμους γενετικούς αδένες μου, ας σκούζουν όσο θέλουν.

Στο φινάλε θα κάνουν γαργάρες, όσοι έχουν το κουράγιο να ξεμυτίσουν από το καβούκι τους.

Ξεχάστε την ονοματολογία λοιπόν και πάμε βάσει του αντίστροφου σε σεναρίου, για να μη χαλάσουμε κι άλλο τις καρδιές μας.

Φεύγει ο Φερέιρα από τον ΠΑΟΚ έχοντας δημιουργήσει μια ομάδα ατσάλι, με την αποχώρηση του μάλιστα να συμβαίνει μετά την έναρξη της προετοιμασίας κι έρχεται ο Ρουμάνος.

Ελάχιστες ώρες πριν την αναχώρηση για το πρώτο στάδιο..

Σε αυτήν την περίοδο διάρκειας δέκα ημερών λοιπόν, ο ΠΑΟΚ δίνει κάποια φιλικά και στο τέλος του ο Λουτσέσκου δηλώνει «πλέον έχω εικόνα για την ομάδα γνωρίζω ποιοι παίκτες χρειάζονται και που μπορεί να παίξει ο καθένας».

Εκεί τελειώνουν όλα, βάζεις τα μπρατσάκια, ανεβαίνεις στο Φλαμίγκο ή στο τζετ και σκι και ξεκινάς να οργώνεις τους ωκεανούς.

Δέκα χαμένες ημέρες, σε μια περίοδο που από τη φύση της είναι ταχύρυθμη και ο χρόνος πιεστικός.

Δε φταίει ο Λουτσέσκου βέβαια ο άνθρωπος μόλις είχε έρθει, εννοείται πως έπρεπε να δει τους παίκτες σε δράση για να σχηματίσει κατ΄αρχήν και όχι πλήρη εικόνα. Αυτή που ο Φερέιρα είχε ήδη, καθώς η ομάδα που παρέδωσε ήταν δικό του δημιούργημα και ήξερε μέχρι και πότε οι παίκτες κάνουν «αψού» μετά το κρυολόγημα.

Και το δεκαήμερο είναι μόνο η αρχή, ο νέος προπονητής θέλει περισσότερο χρόνο μέχρι να εγκλιματιστεί πλήρως, να μάθει τα χούγια των παικτών κι οι παίκτες τα δικά του.

Να βρει το τέλειο σύστημα που θα ταιριάζει στην ομάδα και η ομάδα να προσαρμοστεί σε αυτό.

Τα παραπάνω κατακτώνται στο γήπεδο με την πάροδο των αγώνων, που σημαίνει πως θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα και απώλειες.

Ο Φερέιρα μάλιστα είχε βάλει τη σφραγίδα του, αφού όμως είχε περάσει από τις Συμπληγάδες του αποκλεισμού από την Έστερσουντ και σχεδόν μισό γύρο που όταν κέρδιζε, το έκανε με το στανιό.

Είχε παραλάβει όμως μια ομάδα που είχε τερματίσει προτελευταία στα πλέι οφ, ο Ρουμάνος κάθισε στον πάγκο αήττητου πρωταθλητή και νταμπλούχου, που κατέκτησε στο χόρτο όλους τους εγχώριους θεσμούς, τη διετία της παρουσίας του.

Δεν είναι το ίδιο, άλλο μέτρο σύγκρισης, διαφορετικές απαιτήσεις…

Αυτά τ΄απλά και αυτονόητα δεν αντιλαμβάνονταν οι λογής λογής παπαγάλοι, που έχουν μάθει ν΄απαξιώνουν ότι χαλάει την ηρεμία του αποφλοιωμένου εγκεφάλου τους.

Τους προϊδεάζεις για τις συνέπειες κάθε επιλογής και σε βρίζουν, χρεώνοντας σου τα μύρια όσα.

Και ξάφνου βρίσκονται προ εκπλήξεων κι όταν το πρώτο δείγμα των συνεπειών σερβίρεται στο πιάτο, τα
βάζουν με παίκτες, προπονητές, όποιον αντιληφθούν ως αδύναμο κρίκο μας κατάστασης, που αυτεπάγγελτα τους γεννά.

Ξεσπούν σε πρόσωπα λοιπόν, αυτοί που χρέωναν προσωπολατρεία σε όσους επισήμαιναν το αυτονόητο!!! Το λες και ανέκδοτο…

Το κείμενο γράφτηκε χθες βράδυ που ήμουν πολύ πιο φορτωμένος, το μεγαλύτερο μέρος του άλλαξε σήμερα το πρωί.

Ούτως ή άλλως αναγκαστικά θα επανέλθουμε καθώς οι παρενέργειες θα εμφανίζονται αναπόφευκτα μπροστά μας και δεν αναφέρομαι στο παιγνίδι της επόμενης Πέμπτης που η λογική λέει πως ο ΠΑΟΚ θα περάσει.

Με εξαίρεση το γκολ στο τέλος, που και πάλι δεν πρόκειται για οργανωμένη φάση, ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνεψε.

Κι αυτό είναι καλό για το παιγνίδι της Τούμπας.
Ούτε και απείλησε όμως κι αυτό δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.

Το οφθαλμοφανές που δε γίνεται να αμφισβητηθεί, είναι πως με εξαίρεση τον Εσιτί, ο ΠΑΟΚ είναι ίδια ομάδα με πέρσι!

Καμία προσθήκη, κανένας καινούργιος παίκτης να προσφέρει μια πινελιά, να δώσει κάτι διαφορετικό, το κάτι παραπάνω στο ήδη κεκτημένο..

Το ίδιο ρόστερ με το περσινό βλέπουμε, παρά το ότι ξοδεύτηκε μια 10άρα εκατομμύρια για προσθήκες όπως ο Στοχ, ο Αουγκούστο κι ο Ροντρίγκο.

Κι άντε, ο τελευταίος είναι εξαίρεση για αναπληρωματικός ήρθε, γι αυτό δε βάζω στο πακέτο τον Μιχάι που δεν ήρθε για παίκτης εντεκάδας.

Ο Σλοβάκος κι ο Βραζιλιάνος όμως ήρθαν για να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο κι ακόμα δεν τους είδαμε, σε παιγνίδια φωτιά μάλιστα.

Και δεν ξέρω κατά πόσο σύμπτωση είναι πως τη μέρα που ήρθαν, έφυγε ο προπονητής…

Ο Εσιτί χθες ήταν πολύ καλός, από τους καλύτερους θα έλεγα, το κενό του φάνηκε στην επίτευξη του γκολ των Σλοβάκων, όπου η ανασταλτική μας λειτουργία ήταν αναιμική.

Ταυτόχρονα όμως ήταν ο αδύναμος κρίκος δημιουργικά, οι φάσεις τελείωναν όταν έβγαινε μπροστά για να δημιουργήσει υπεραριθμία.

Για να το εξηγήσω απλά, ένας Βέρνμπλουμ θα ήταν προτιμότερος εκεί, οπότε μην παίρνετε όρκο πως αυτοί στους οποίους επενδύθηκαν χρήματα κι ακόμα γυαλίζουν τον πάγκο, είναι μόνο δυο στους τρεις…

ΥΓ. Τα παραπάνω δεν πουλάνε, κάθε ορθολογική ποδοσφαιρική προσέγγιση που διαταράσσει τη λαϊκή αποβλάκωση, απορρίπτεται! Προτιμότεροι οι παπάδες και το αίμα που βοηθούν τη σκέψη να παραμένει καθηλωμένη.

Μετά το παιγνίδι με τον Άγιαξ έγραψα πως ΟΚ μας την έκανε ο Πόουσον, η ζωή συνεχίζεται όμως, έχει και αύριο και μεθαύριο, έχει και χειμώνα!

Καλύτερα να επικεντρωθούμε στα δικά μας, οι κραυγές κι οι φωνασκίες δε μας πάνε πουθενά, πρόοδος σημαίνει να επωμίζεσαι ακόμα και λάθη που δεν οφείλονται σε σένα!

Ήμουν ο μαλάκας της παρέας όμως και απευθυνόμουν σε τοίχους, οπότε έστω και με καθυστέρηση, Uefamafia και ξερό ψωμί!

Να δείτε όμως ότι σήμερα που πήγα με τα νερά τους γράφοντας για Uefamafia πάλι θα με βρίζουν!

Οι ίδιοι μάλιστα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ