Ο Δώνης ήξερε το «κακό» που θα τον έβρισκε στην Λαμία…

Ο Δώνης ήξερε το «κακό» που θα τον έβρισκε στην Λαμία…

Λέγεται πως όταν έχεις μπροστά σου μια κλειστή άμυνα τότε χρειάζονται προσωπικές ενέργειες των εξτρέμ για να την διασπάσουν. Αυτές, όπως και πέρσι έτσι και φέτος, έλειψαν από τον Παναθηναϊκό.

O Σωτήρης Αντωνίου δεν έχει φάει με το κουτάλι τα παιχνίδια στην Σούπερ Λίγκα αλλά τα βασικά τα ξέρει και με το παραπάνω. Γνώριζε πως ο φετινός Παναθηναϊκός αν κάπου εμφανίσει πρόβλημα αυτό είναι απέναντι σε κλειστές άμυνες.

Επαιξε με δυο καθαρά αμυντικά χαφ, τον Μπεχεράνο και τον Δημούτσο κι έβαλε σε έναν… περίεργο ρόλο τον Αντέτζο. Και αμυντικό χαφ μπροστά από τους στόπερ και τρίτο στόπερ δίπλα στον Βύντρα και τον Πλιάτσικα. Με εξαίρεση δυο φάσεις, οι πράσινοι δεν κατάφεραν να μπουν στην περιοχή του Βελλίδη. Το τριφύλλι κυκλοφόρησε την μπάλα, απλώθηκε στο γήπεδο αλλά η δουλειά δεν έγινε.

Ούτε το κόλπο του πρώτου ημιχρόνου όπου αντί να συγκλίνει ο εξτρέμ Χατζηθεοδωρίδης και να βγαίνει ο μπακ Γιόχανσον γινόταν το ακριβώς αντίθετο, έπιασε. Ο Ζαχίντ πήγαινε ιδιαίτερα χαλαρός στην μπάλα, έπαιζε χωρίς ένταση κι έχανε τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες. Ο Μακέντα είχε διάθεση αλλά δεν είχε τροφοδοσία. Κάπως έτσι ο Γιώργος Δώνης παρακολουθούσε την ομάδα του να βραχυκυκλώνει μη μπορώντας να διασπάσει την κλειστή άμυνα της Λαμίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι, καλά στημένοι στο δικό τους μισό του γηπέδου, άφηναν τον Κολοβέτσιο να οργανώνει το παιχνίδι των αντιπάλων τους. Ετσι, μπορεί να είχαν οι φιλοξενούμενοι την μερίδα του λέοντος στην κατοχή της μπάλας αλλά ουσία δεν μπορούσαν να έχουν. Λέγεται ότι όταν έχεις μπροστά σου μια κλειστή άμυνα τότε χρειάζονται προσωπικές ενέργειες των εξτρέμ για να την διασπάσουν.

Αυτές, όπως και πέρσι έτσι και φέτος έλειψαν από τον Παναθηναϊκό. Ο Δώνης περίμενε να δει τέτοιες από τον Κολοβό, αλλά ο διεθνής εξτρέμ έπαιζε περισσότερο προς τα μέσα και λιγότερο προς τα έξω για να τις επιχειρήσει. Ο Μολό που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, το προσπάθησε μια-δυο φορές αλλά απέτυχε παταγωδώς. Αν αυτό το πρόβλημα δεν λυθεί, ο Δώνης θα πρέπει να είναι έτοιμος και για άλλες βαθμολογικές απώλειες.

Εδώ αξίζει να επισημανθεί και κάτι άλλο: Κουρμπέλης και Χρήστος Δώνης συνθέτουν ένα αξιόπιστο δίδυμο αμυντικών χαφ. Κανένας από τους δυο δεν μπορεί να κουβαλήσει την μπάλα στο άξονα και να την πάει κάθετα μπροστά. Με εγκλωβισμένο τον Ζαχίντ οι δυο αμυντικοί χαφ του τριφυλλιού έχουν αδυναμία να προωθήσουν το παιχνίδι. Ο χαφ που τώρα τελευταία τον λέμε box to box, απουσιάζει.

Η Λαμία με περιορισμένες επιθετικές φιλοδοξίες μας παρουσίασε τον Ρόμανσιτς, ένα ταχύτατο νεαρό Σέρβο που θα τον περιμένουμε με ενδιαφέρον και στα επόμενα παιχνίδια της. Από κει και πέρα , στον βαθμό που θα λειτουργεί η συνταγή του Αντωνίου, η Λαμία θα μαζεύει βαθμούς για να γεμίσει το σακούλι της παραμονής…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ