Η σειρά των γεγονότων που εκθέτει επόπτη, VAR και… προθέσεις, η αναγκαία σοβαρότητα και η Κράσνονταρ

Η σειρά των γεγονότων που εκθέτει επόπτη, VAR και… προθέσεις, η αναγκαία σοβαρότητα και η Κράσνονταρ

Το ματς με τον Αστέρα και η «όπως συμφέρει» ανάγνωση των κανονισμών, έστειλε μήνυμα στον Ολυμπιακό τι θα ακολουθήσει στη Super League, αλλά δεν επηρεάζει το μυαλό του, ενόψει... Champions League...

Ο Ολυμπιακός μπήκε στη χρονιά με το δεξί. Αγκομαχώντας (με δική του ευθύνη, επειδή δεν τελείωσε το παιχνίδι με ένα δεύτερο γκολ), αλλά με το δεξί. Ένα αποτέλεσμα που αμέσως άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και αποκάλυψε όλες τις προθέσεις ΟΛΩΝ των εμπλεκόμενων στο παιχνίδι που λέγεται «ελληνικό ποδόσφαιρο». Κάτι που είναι καλό, βεβαίως. Διότι είναι σημαντικό να γνωρίζει από την αρχή με τι και με ποιους έχεις να κάνεις. Ποιους και τι αντιμετωπίζεις. Αλλά και σε πιο περιβάλλον και με τι ποιότητας «ειδικούς» προσπαθείς να συνυπάρξεις.

Να, λοιπόν, που το VAR μπήκε στη ζωή μας. Αλλά εκείνοι που τόσο κόπτονταν για αυτό, ξαφνικά το δαιμονοποιούν. Και καλά κάνουν. Διότι αυτό τους συμφέρει. Πλέον, δεν έχει σημασία τι ισχύει, αλλά τι συμφέρει. Και το σύστημα που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, το συμφέρει ό,τι δεν συμφέρει τον Ολυμπιακό. Αποδεκτό, γνωστό και ξεκάθαρο. Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Εκτός κι αν από το βράδυ του Σαββάτου ο Γραμμένος, η «εξυγίανση», ο Περέιρα και όλα τα καλόπαιδα της ΕΠΟ και της ΚΕΔ έχουν γίνει «δικοί του», του Ολυμπιακού. Σοβαροί να είμαστε.

Αυτό που θα πρέπει να απαντήσουν όλοι αυτοί που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους από χθες είναι τι θέλουν. Τελικά, θέλουν ή δεν θέλουν VAR; Είναι καλοί ή κακοί οι Ελληνες διαιτητές. Είναι γνώστες, είναι άσχετοι, είναι στημένοι; Είναι «δικοί μας». Ο Περέιρα, που ο ΠΑΟΚ αποθεώνει και πανηγύρισε έξαλλα την παραμονή του, είναι καλός ή κακός; Τους… εκπαιδεύει καλά τους διαιτητές; Ο Κουκουλάκης τους έμαθε τα μυστικά του VAR;

ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ: ΟΦΝΣΑΪΝΤ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΦΑΟΥΛ, ΠΕΝΑΛΤΙ

Για να τελειώνουμε με τη φάση του «πέναλτι». Διότι ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του και αγώνα για τα play off του Champions League και είναι κωμικό να ασχολούμαστε με μια τέτοια φάση.

Ξεκινάμε από το βασικό. Στη φάση υπάρχει οφσάιντ. Τρεις παίκτες του Αστέρα Είναι οφσάιντ. Και κυρίως είναι οφσάιντ ο Πασαλίδης, που έκανε το σουτ. Εδώ, λοιπόν, προκύπτει ένα θέμα. Πού έβοσκε το VAR στο οφσάιντ (για τον επόπτη δεν αναρωτιέμαι καν); Γιατί δεν σταμάτησε το παιχνίδι και να ενημερώσει για τη φάση του οφσάιντ, που προηγείται κάθε άλλης; Τι ρωτάμε τώρα…

Πάμε παρακάτω. Πάμε στη φάση του Μπαράλες με τον Ελ Αραμπί, που τόσο έχει γαργαλίσει το ενδιαφέρον όσων κόπτονται για το «καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου». Τι έγινε σε αυτή τη φάση; Με τη σειρά των γεγονότων, όπως αυτά καταγράφονται εμφανώς στην κάμερα, όχι τι πιστεύει ο καθένας ότι έγινε. Και αφού θέλουμε να το πάμε με το γράμμα του νόμου, καταγράφουμε τα εξής:

(1ον) Ο Μπαράλες σπρώχνει εμφανώς τον Ελ Αραμπί με το αριστερό του χέρι για να πάρει πλεονέκτημα και να προσπαθήσει να κινηθεί προς την μπάλα. Εμφανώς. Εκτός κι αν δεν θέλεις να το δεις. Επιθετικό φάουλ λέγεται αυτό. Και μην πείτε δεν υπάρχει «δυναμόμετρο» για το σπρώξιμο. Ούτε στο τράβηγμα της φανέλας υπάρχει. Διότι (2ον) σε δεύτερο χρόνο ο Μαροκινός τραβάει τον Αργεντινό αντίπαλό του, αλλά έχει προηγηθεί το επιθετικό φάουλ (εκτός του οφσάιντ) που θα τελείωνε τη φάση από την αρχή της. Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση. Για να στέλνει μηνύματα και να τσακώνονται ο «Μπάμπης από το Κορδελιό» και ο «Νώντας από τη Νίκαια» για το ποιος τράβηξε ή έσπρωξε πιο δυνατά.

ΑΜΕΣΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ

Ο Ολυμπιακός δεν θα ακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αποπροσανατολισμό στον οποίο θέλουν να τον οδηγήσουν με το καλημέρα οι αντίπαλοί του. Εχει μπροστά του σημαντικούς στόχους, πολύ σημαντικότερους από το να απαντάει ή να δίνει αξία σε κάθε εναντίον του εμπάθεια. Το παιχνίδι, άλλωστε, είναι γνωστό. Και ο Ολυμπιακός δεν θα συμμετάσχει σε αυτό. Θα πάει παρακάτω και θα αφήσει το «Κατιναριό» σε όσους τους εκφράζει.

Το «παρακάτω» ήδη έχει έρθει. Από την Κυριακή ο Ολυμπιακός έχει το μυαλό του μόνο σε ένα πράγμα: Την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Η όχι καλή εικόνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Πέδρο Μαρτίνς να ανεβάσει τους τόνους ενόψει του επαναληπτικού με την Κράσνονταρ. Και να απαιτήσει άμεση αλλαγή της εικόνας. Γιατί το 4-0 είναι ένα πολύ σημαντικό «μαξιλάρι ασφαλείας», αλλά από την άλλη είναι και μια «παγίδα», που μπορεί να οδηγήσει στη χαλάρωση. Και αυτό ο Μαρτίνς δεν θέλει να το δει, από κανέναν. Και δεν θα το επιτρέψει.

Το γεγονός ότι ο Πορτογάλος πήρε 23 ποδοσφαιριστές στην αποστολή για την αυριανή αναχώρηση για τη Ρωσία, δείχνει τις διαθέσεις του, αναφορικά με το κλίμα που θέλει να επικρατεί στην ομάδα. Το «όλοι μαζί» είναι το βασικό μότο της παρουσίας του και με αυτό θα πορευτεί. Διότι θέλει όλοι να αισθάνονται ότι είναι ενεργά μέλη της ομάδας, αλλά και ότι πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή ετοιμοπόλεμοι.

ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ…

Και επειδή ο Αύγουστος είναι ο κατ’ εξοχήν μήνας των σημαντικότερων μεταγραφικών κινήσεων του καλοκαιριού, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός κινείται δυναμικά στο συγκεκριμένο κομμάτι. Και ετοιμάζεται για πολύ καλές κινήσεις. Κινήσεις που θα τον ανεβάσουν επίπεδο. Κινήσεις ουσίας και ποιότητας, όχι… αεροδρομίου και εντυπωσιασμού. Για την ακρίβεια, όλα δείχνουν ότι ετοιμάζονται δύο σημαντικές κινήσεις. Εκτός κι αν προκύψουν άλλη/άλλες, από κάποια πιθανή πώληση. Ωστόσο, πέρα και πάνω από όλα σημασία έχει η πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Διότι μετά την Τετάρτη μπορεί να προκύψουν κι άλλα ονόματα και περιπτώσεις που έως τώρα δεν «ψάχνονταν» για Ελλάδα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ