Το VAR του «δικού μας» και οι «κωλοτούμπες»…

Το VAR του «δικού μας» και οι «κωλοτούμπες»…

Η ΕΠΟ και η ΚΕΔ είναι οι αποκλειστικές υπεύθυνες για το VAR άρα οι «δικοί μας» ας τους αλλάξουν. Το οφσάιντ που τους «χάλασε την μανέστρα» και τα τραβήγματα που πέρσι έκριναν το πρωτάθλημα και φέτος τα… είδαν αλλιώς.

Ο Ολυμπιακός καλείται αύριο το βράδυ στο Κράσνονταρ να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και να ολοκληρώσει μια σπουδαία επιτυχία. Το 4-0 προφανώς και τον έχει βάλει με το ενάμιση πόδι στους ομίλους όμως σε 90 λεπτά μπορούν να συμβούν τα πάντα. Για αυτό προσοχή και μόνο προσοχή.

Για το ματσάκι όμως της Τρίτης θα τα πούμε αναλυτικότερα αύριο, να είμαστε καλά. Πάμε να δούμε λιγάκι την πρώτη αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος που άρχισε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Και να σταθούμε στο βασικό ματς, του Ολυμπιακού με τον Αστέρα. Γιατί βασικό; Γιατί έπαιζε ο Ολυμπιακός άρα λογικό να το δει όλη η Ελλάδα. Τον ΠΑΟΚ για παράδειγμα τον είδαν ελάχιστοι λόγω του ΠΑΟΚ TV και της νέας τηλεοπτικής πολιτικής της ασπρόμαυρης ΠΑΕ. Την ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής και που την είδαν όσοι οπαδοί της την είδαν, σιχτίρισαν για ευνόητους λόγους. Λίγο πολύ και του Παναθηναϊκού με το 1-1 επί της Λαμίας.

Το ματς του Ολυμπιακού είχε άλλωστε και ίντριγκα για την περιβόητη φάση του 80΄. Πρωτίστως όμως θα μείνω στο αγωνιστικό και θα θυμίσω το blog που έγραψα λίγες ώρες πριν την σέντρα.

Για να ευλογήσω τα γένια (που έχω έτσι και αλλιώς) και να θυμίσω τι είχα γράψει. Για το δυσκολότερο ξεκίνημα, στο δυσκολότερο πρωτάθλημα.

Το πρώτο επιβεβαιώθηκε με το καλημέρα. Όπως θα επιβεβαιωθεί και το δεύτερο για πολλά και διάφορα.

Ο Μαρτίνς νομίζω ότι το παράκανε με τις αλλαγές και αυτό φάνηκε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό να είναι κακός αγωνιστικά και να κρατάει μόνο το 1-0. Ναι μεν είχε ευκαιρίες και για άλλα γκολ αλλά ο Αστέρας του έβγαλε την πίστη.

Και θα μπορούσε στη φάση του 80΄ να κάνει το λάθος ο Κουμπαράκης παρασυρόμενος από τον ερασιτεχνισμό του VAR στην Ελλάδα και να δώσει την ευκαιρία στον Αστέρα για το 1-1. Μια φάση που σήκωσε μεγάλη κουβέντα. Και έδωσε ευκαιρία στους… εξυγιαντές να επιδιώξουν να μας πείσουν πως τα πάντα ελέγχονται από τον Ολυμπιακό.

Φωνές και κακό λοιπόν για το ότι ο Κουμπαράκης που είδε στο VAR την φάση δεν έδωσε πέναλτι στο τράβηγμα του Ελ Αραμπί στον Μπαράλες. Γιατί δεν είδε σωστά τις φάσεις, γιατί δεν έδειξαν τις σωστές φάσεις, τι έγινε και την δεν έγινε από τους λάτρεις της… ασπρόμαυρης και όχι μόνο «εξυγίανσης». Χαμός.

Αλλά για να τα πάρουμε με την σειρά. Ποιος είναι στην ΕΠΟ; Ο Βαγγέλης Γραμμένος, δηλαδή, ο «δικός μας» κατά τον Ιβάν Σαββίδη. Ποιος είναι στην ΚΕΔ; Ο Μέλο ο Περέιρα που ο «δικός μας» κατά τον Ιβάν Σαββίδη, Βαγγέλης Γραμμένος με το «έτσι θέλω» και τις πλάτες της ΟΥΕΦΑ κράτησε ως Αρχιδιαιτητή. Την ώρα που όλοι πλην του ΠΑΟΚ δεν ήθελαν τον Περέιρα.

Ωραία τα παραπάνω; Ποιος πλήρωσε για το VAR. H Πολιτεία, δωράκι στις ΠΑΕ έκανε. Ποιος έχει την απόλυτη ευθύνη για το VAR; Πως λειτουργεί, ποιος το λειτουργεί, ποιες φάσεις δείχνουν, βλέπουν, κλπ; Η ΕΠΟ, η ΚΕΔ και η ΟΥΕΦΑ.

Οι «δικοί σας» λοιπόν για να το κάνουμε πιο λανιά έχουν την ευθύνη. Άρα προς τι οι κραυγές των «εξυγιαντών»; Αν δεν τους κάνει ο Γραμμένος και ο Περέιρα ας τους αλλάξουν, τα «κουμάντα» στην ΕΠΟ άλλωστε αυτοί δεν τα έχουν;

Πάμε όμως και στην ίδια την φάση. Ήταν πέναλτι; Για τους κανονικούς του ποδοσφαίρου ήταν. Για τους «εξυγιαντές» δεν ήταν. Πως είπατε; Αφού οι «εξυγιαντές» φωνάζουν;

Μπα, θα μπερδεύτηκαν οι άνθρωποι. Μια σύγχυση άλλωστε εδώ και καιρό, από τότε κυρίως που έστειλε ο ελληνικός λαός τον Αλέξη για διακοπές, την έχουν.

Γιατί το λέω; Γιατί θυμάμαι πολύ καλά πως στην Ξάνθη πέρσι στο ματς που ουσιαστικά έκρινε το πρωτάθλημα και άνοιξε οριστικά την ψαλίδα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, είχαν αποφανθεί οι «εξυγιαντές» πως ο Τζήλος είχε σφυρίξει εξαιρετικά στο ματς.

Το ματς Ξάνθη-Ολυμπιακός όπου είχαμε σε μια φάση δύο πέναλτι, με τα περίφημα τραβήγματα φανέλας έως ξεχειλώματος του Τοροσίδη και του Σισέ. Τότε όμως δεν υπήρχε παράβαση. Και τότε δεν υπήρχε και οφσάιντ νωρίτερα να πεις, οκ, δεν έπρεπε καν να υπάρχει αυτή η φάση.

Και δεν ήταν μόνο τότε. Θυμάστε και το ματς στη Νέα Σμύρνη; Με το επίσης περίφημο ξεχείλωμα της φανέλας του Μπουχαλάκη στο 0-0 και πριν ακυρωθεί κακώς ως οφσάιντ το γκολ του Πανιωνίου.

Και τότε όλα καλά τα έβλεπαν οι «εξυγιαντές». Τι έγινε τώρα και «κωλοτούμπασιαν»; Τίποτα δεν έγινε, απλά αυτό έπρεπε να κάνουν. Όπως και να αγνοήσουν τον βασικό κανόνα του ποδοσφαίρου. Πως όταν υπάρχει οφσάιντ ότι ακολουθεί είναι ως μη γενόμενο.

Δεν ξέρω τι είδε ο Κουμπαράκης από τα ριπλέι που του έδωσαν οι υπεύθυνοι του VAR της «δικής μας» ΚΕΔ του Περέιρα. Από αυτά που του έδειξαν βεβαίως ήταν λογικό να μην δείξει πέναλτι. Επίσης δεν ξέρω αν κατάλαβε πως και στο ξεκίνημα υπάρχει πιθανότητα οφσάιντ για αυτό και του έδειχναν αρκετά πλάνα με τον Πασαλίδη.

Στην τελική ας το βρει η διεύθυνση τι λάθος συνεννόηση έκαναν. Και γιατί δεν είδαν αυτό που όφειλαν να δουν από την αρχή, το οφσάιντ δηλαδή, για να τελειώνουμε χωρίς πολλά-πολλά στην συνέχεια.

Το οφσάιντ που βλέπετε τους «χάλασε την μανέστρα». Πιο πολύ βεβαίως «ξεβρακώθηκαν» με τα τραβήγματα που πέρσι έκριναν ένα πρωτάθλημα αλλά φέτος, σε φάση που δεν υφίσταται ουσιαστικά, είναι «στημένα».

Εν κατακλείδι, είναι ξεκάθαρο το «παιχνίδι» που παίζεται και οι «ρόλοι» πολλών. Δεν χρειάζεται να δίνεις και πολύ μεγάλη σημασία, ειδικά όταν η κόντρα της νέας εποχής του ελληνικού ποδοσφαίρου χαρακτηρίζεται από μια τεράστια διαφορά δυναμικής, μια και δεν μπορούν να μπουν στο «ζύγι» οι δύο σύλλογοι.

Όμως καλό είναι κάποια πραγματάκια να ξεκαθαρίζονται. Οι εποχές άλλωστε που έκαναν «πάρτι» επικοινωνιακά έχουν περάσει ανεπιστρεπτί εδώ και χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ