Ολυμπιακός: Το πιο δύσκολο ξεκίνημα στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα

Ολυμπιακός: Το πιο δύσκολο ξεκίνημα στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός είναι πανίσχυρος αλλά έχει απέναντι του πανίσχυρους αντιπάλους. Το πρωτάθλημα παραμένει… εξυγιαντικό με ότι αυτό συνεπάγεται. Συνάμα ξεκινά μετά από θρίαμβο στην Ευρώπη με την ομάδα που τον «τσιτώνει» παραδοσιακά στο Καραϊσκάκη.

Καταλαβαίνω πως το κλίμα για τον Ολυμπιακό είναι άκρως θετικό, πανηγυρικό θα έλεγα. Ο Ολυμπιακός που στα πέντε πρώτα επίσημα ματς έχει εντυπωσιάσει. Ειδικά με την Κράσνονταρ η εικόνα του άγγιξε την τελειότητα. Ο Ολυμπιακός που ναι μεν έχασε τον χαρισματικό Φορτούνη, έχει καταφέρει όμως να δημιουργήσει ένα πανίσχυρο σύνολο βασιζόμενο στον σπουδαίο Πέδρο Μαρτίνς.

Και μετά από δύο χρόνια χωρίς πρωτάθλημα δείχνει έτοιμος για να επιστρέψει στη θέση του. Ομάδα «γεμάτη» έχει (και θα γίνουν και προσθήκες την άλλη εβδομάδα για να ανεβάσουν και άλλο την ποιότητα και το «βάθος»), τον καλύτερο προπονητή διαθέτει, μπαλάρα παίζει, ο κόσμος είναι «ψημένος» και ενθουσιασμένος και γεμίζει το γήπεδο από πέρσι, η διοίκηση είναι δίπλα στην ομάδα και κάνει τα πάντα για να την ενισχύει, άρα πώς να μην υπάρχει απόλυτη αισιοδοξία για τον τίτλο;

Και βέβαια θα πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία, στην τελική και μόνο που είσαι Ολυμπιακός ξέρεις πως οφείλεις να πάρεις το πρωτάθλημα, πόσο δε μάλιστα όταν είσαι και αυτός ο εξαιρετικός Ολυμπιακός.

Από την άλλη όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη σε μεγάλο βαθμό είναι, ότι αξίζεις παίρνεις τις περισσότερες φορές.

Στην Ελλάδα της… εξυγίανσης όμως αυτό, δυστυχώς, δεν ισχύει. Προσοχή, δεν λέω πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει σπουδαία ομάδα, για να ξεκινήσω να εξηγώ γιατί θεωρώ πως αρχίζει το πιο δύσκολο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων (τουλάχιστον). Ο ΠΑΟΚ που πήρε πέρσι το πρωτάθλημα, είχε την ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα, άσχετα από όσα άλλα εξωαγωνιστικά ζήσαμε. Μπορεί και χωρίς αυτά να το έπαιρνε, αλλά μην γυρίσουμε ξανά εκεί.

Φέτος λοιπόν ο βασικός αντίπαλος του Ολυμπιακού θα είναι όπως όλα δείχνουν ο ΠΑΟΚ. Πρώτα από όλα γιατί είναι ο πρωταθλητής. Όπως πάντα έλεγα και πίστευα, και πιστεύω, ο πρωταθλητής (αν δεν είναι η… Λέστερ) είναι πάντα το φαβορί και για την επόμενη χρονιά. Ο ΠΑΟΚ συνάμα παραμένει ισχυρός παρότι «πληγωμένος» σε σχέση με πέρσι. Βασική απώλεια, ο Λουτσέσκου, όχι γιατί είναι ο… Μουρίνιο αλλά γιατί είχε «καλουπώσει» την ομάδα του.

Για τον ΠΑΟΚ βεβαίως στα μείον είναι το γεγονός ότι τα… απεριόριστα μπάτζετ που πέρσι είχε υποσχεθεί ο Ιβάν Σαββίδης εξαφανίστηκαν. Το FFP είναι αδυσώπητο βλέπετε. Και πάλι όμως έχει ισχυρό ρόστερ και συνάμα δυνατές «συμμαχίες» με ότι αυτό συνεπάγεται για να πάμε και στα όσα γίνονται μακριά από το χορτάρι.

Το αν θα ζήσουμε από την άλλη… Τσαμούρηδες και πάλι θα το δούμε στην πράξη με το VAR να μπαίνει στη ζωή μας με τόσα πολλά ερωτηματικά όμως που δεν ξέρω τελικά αν θα μας βοηθήσει ή αν θα μας… ανατινάξει. Μακάρι να συμβεί το πρώτο, να σταματήσουμε την γκρίνια άπαντες, μήπως και (επιτέλους) επικεντρωθούμε στο ποδοσφαιράκι που είναι και ωραίο το άτιμο.

Την ώρα λοιπόν που ο Ολυμπιακός θα παίζει ντέρμπι παντού, ο ΠΑΟΚ που για παράδειγμα έχει δώσει 6 δανεικούς στον Βόλο, προσοχή όχι 3 όπως παραδοσιακά στον Ατρόμητο, όχι 1-2 ρε παιδάκι μου, αλλά μισή 11αδα, θα έχει άλλη αποστολή πιθανότατα.

Όλα αυτά στα χρόνια του τέταρτου πρωταθλήματος της… εξυγίανσης (εξομάλυνσης) του «δικού μας» κατά τον Ιβάν Σαββίδη, Βαγγέλη Γραμμένο. Με ότι αυτό συνεπάγεται, πάντα.

Ο Ολυμπιακός βεβαίως δεν είναι αγωνιστικά όπως ήταν πέρσι τέτοια εποχή. Δεν είναι νέα ομάδα, δεν έχει νέο προπονητή. Είναι έτοιμη ομάδα, με τον ίδιο προπονητή, «οχυρωμένοι» αγωνιστικά και αμυντικά αλλά και επιθετικά.

Αν μείνει μακριά και η μέγιστη γκίνια που είχε στο περσινό ξεκίνημα θα είναι ιδανικά για τον Ολυμπιακό.

Ξέχωρα από τον ΠΑΟΚ δεν νομίζω ότι κανείς μπορεί να ακολουθήσει τον Ολυμπιακό σε ένα πρωτάθλημα τελείως διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει καθώς έχει και πλέι οφ για τον πρωταθλητή.

Συν τοις άλλοις το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα είναι και το πιο δύσκολο που θα μπορούσε να ήταν. Γιατί από την μια η ομάδα πάει να παίξει μετά από ένα ευρωπαικό θρίαμβο και από την άλλη αντιμετωπίζει τον κακό της δαίμονα στο Καραισκάκη.

Ο Αστέρας Τρίπολης, άσχετα με το τι κατάσταση βρίσκεται, του βγάζει το λάδι του Ολυμπιακού. Πέρσι τον νίκησε στο 90 φεύγα με το γκολ του Νάτχο, πρόπερσι ήρθε ισοπαλία με ισοφάριση στις καθυστερήσεις.

Γενικότερα θέλει τεράστια προσοχή το αποψινό ματς γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο βασικός στόχος του Ολυμπιακού είναι να πάρει το πρωτάθλημα. Ειδικά από την στιγμή που έχει βρεθεί μια ανάσα από την επίτευξη του πρώτου στόχου, της εισόδου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ