Βαγγέλης Μαρινάκης: Όταν το ποδόσφαιρο σε επιβραβεύει

Βαγγέλης Μαρινάκης: Όταν το ποδόσφαιρο σε επιβραβεύει

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης καθόρισε την πολιτική, έδωσε τη γραμμή, επέλεξε τους σωστούς ανθρώπους στις σωστές θέσεις και η εξέλιξη του Ολυμπιακού δικαιώνει την πίστη και την επένδυση στο πραγματικό ποδόσφαιρο. Το Champions League είναι μόνο η αρχή.

Η τύχη είναι βασικός παράγοντας επιτυχίας στη ζωή. Αλλά δεν είναι μια έννοια που έρχεται μόνη της. Δεν κερδίζεις το Τζόκερ αν δεν παίξεις. Δεν πετυχαίνεις εάν δεν προσπαθήσεις. Δεν δικαιώνεσαι εάν δεν πάρεις ρίσκα και δεν πιστέψεις. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ξανά στους ομίλους του Champions League (και) επειδή η τύχη ακολούθησε τις σωστές επιλογές, τις κρίσιμες αποφάσεις που πάρθηκαν, με καθαρό μυαλό, με σεβασμό στο ποδόσφαιρο, αλλά και με πολλή δουλειά, σωστή οργάνωση, στοχευμένες και επιτυχημένες επιλογές. Ένα ποδοσφαιρικό όραμα που εξελίσσεται μέρα με την ομάδα. Μια προσωπική δικαίωση για τον άνθρωπο που το εμπνεύστηκε. Διότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε, οραματίστηκε αυτό που είδαμε να εξελίσσεται το φετινό καλοκαίρι.

Ο Ολυμπιακός επιστρέψει μετά από διάλειμμα ενός χρόνου στους ομίλους του Champions League, διότι έκανε την αυτοκριτική του, τόσο ως σύλλογος όσο και ο ίδιος ο διοικητικός ηγέτης του, πήρε δύσκολες αποφάσεις, έσπασε αυγά, έδωσε χρόνο σε ένα πρότζεκτ που έχει αρχή, αλλά δεν έχει τέλος. Διότι ο τωρινός Ολυμπιακός είναι μια ποδοσφαιρική κατάσταση που χτίστηκε από το μηδέν το καλοκαίρι του 2018 και στόχος είναι να μην διακοπεί η εξέλιξή του. Αλλά να συνεχιστεί και να ενισχυθεί.

Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του γιατί ο Ολυμπιακός πέτυχε. Αλλά αυτό που δεν αμφισβητείται και δεν μπαίνει σε διάλογο, είναι ποιος δικαιούται να υπερηφανεύεται ότι αυτό το οικοδόμημα είναι δικό του σχέδιο, δικό του πλάνο. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο άνθρωπος πίσω από αυτό το ποδοσφαιρικό διαμάντι που παρουσιάστηκε φέτος το καλοκαίρι στα προκριματικά του Champions League. Όχι μόνο γιατί πληρώνει ή γιατί κράτησε τον προπονητή ή γιατί ο Ολυμπιακός έχει εγκαταστάσεις καλύτερες από τις περισσότερες ομάδες του πλανήτη.

Ο Μαρινάκης ήταν ο άνθρωπος που καθόρισε την πολιτική του συλλόγου. Εδωσε τη γραμμή για το πώς θα πορευτεί και πάνω σε αυτή, ο «νέος» Ολυμπιακός ξεκίνησε να χτίζεται. Αυτή τη γραμμή έχουν αναλάβει να την ακολουθούν και να την διατηρούν σε σωστά ποδοσφαιρικά πλαίσια οι άνθρωποι που ο ίδιος ο ηγέτης των Πειραιωτών επέλεξε και έβαλε σε καίριες θέσεις του οργανογράμματος. Διότι αυτοί είναι οι άνθρωποι που «τρέχουν» την ΠΑΕ. Είναι οι άνθρωποι πίσω από τις κάμερες, τον ρόλο των οποίων ο κόσμος συνήθως αγνοεί. Ανθρωποι όπως η Λίνα Σουλούκου, που ελάχιστοι γνωρίζουν τον κομβικό ρόλο της στην ΠΑΕ. Ανθρωποι όπως ο Κριστιάν Καρεμπέ και ο Φρανσουά Μοντέστο, που αποτελούν τον κρίκο που ενώνει την (αναγκαία και απολύτως ορθή) τεχνοκρατική διοίκηση της ΠΑΕ με το ποδόσφαιρο.

Στο οργανόγραμμα του Ολυμπιακού δεν περισσεύει κανείς. Και κυρίως όλοι έχουν ρόλο και αρμοδιότητες. Οι διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ,. Τάκης Αγραφιώτης, οι αντιπρόεδροι Μιχάλης Κουντούρης και Κώστας Καραπαπάς, ο team manager της ομάδας Θοδωρής Κοκκινάκης, αλλά και όλοι όσοι εμπλέκονται στην ΠΑΕ και εργάζονται σε θέσεις που δεν έχουν λάμψη, αλλά ευθύνες και απαιτούν απόλυτη προσήλωση, σοβαρότητα και σωστές αποφάσεις, ο καθένας για το πόστο του. Οι κατάλληλοι άνθρωποι στις σωστές θέσεις, με συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Κανονικότητα.

Τις μεγάλες αποφάσεις τις παίρνει ο καθ’ ύλην αρμόδιος, καθώς στον ίδιο αντανακλούν και οι «μικρές» αποφάσεις που παίρνουν οι άνθρωποι που επέλεξε. Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στους ομίλους του Champions League γιατί αποφάσισε να επενδύσει στο ποδόσφαιρο. Αποφάσισε να μην πάει κόντρα στο σπορ. Κατάλαβε τα λάθη του, έκανε την αυτοκριτική του και άλλαξε. Η παραμονή του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο των Πειραιωτών, παρά το γεγονός ότι το περσινό πρωτάθλημα χάθηκε (όπως χάθηκε), είναι μια απολύτως ποδοσφαιρική απόφαση.

Απόφαση που επιβεβαιώνει την αλλαγή που έχει συντελεστεί στον σύλλογο. Και κυρίως την εξέλιξη, την πρόοδο. Ο Ολυμπιακός εξελίσσεται και με βάση την ταχύτητα με την οποία το κάνει, δείχνει ότι η επόμενη ημέρα θα είναι ακόμη καλύτερη. Καθώς αυτή η τόσο θελκτική και αναβλύζουσα υγεία εικόνα που βγάζει προς τα έξω ολόκληρο το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα του συλλόγου, δικαιώνει την πίστη και την επένδυση στο πραγματικό ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ