ΑΕΚ: Αυτή η φανέλα…

ΑΕΚ: Αυτή η φανέλα…

Η ΑΕΚ έδειξε αντίδραση στην Τραπεζούντα, γιατί έχει φανέλα –Όπως έκανε και ο Ολυμπιακός ξανά αυτό το καλοκαίρι και το κάνει και ο ΠΑΟ στα δύσκολα του.

Η ΑΕΚ δεν βρίσκεται στα καλύτερα της. Η αλήθεια είναι ότι η αγωνιστική κατάσταση της, είναι η χειρότερη μαζί με την εποχή Μοράις, από τότε που επέστρεψε στην Α’ εθνική. Ανησυχητικά δείγματα, μια ομάδα άδεια από ένταση. Ευτυχώς για τον σύλλογο έχει έναν άνθρωπο στα πόδια της, στρατιώτη της ΑΕΚ, που είναι κανονικός προπονητής. Και όποτε τον χρειάζεται ευτυχώς τον έχει.

Ο Νίκος Κωστένογλου έκανε καλή δουλειά στο πρώτο του ματς, πήρε με αγωνιστικά κριτήρια μια σπουδαία νίκη σε ένα γήπεδο κολαστήριο, και παραλίγο να γράψει ιστορία με την ανατροπή. Καμία ομάδα στην χώρα μας δεν γύρισε πρόκριση έχοντας χάσει με τρία γκολ εις βάρος της στο πρώτο ματς στην Ελλάδα. Η ΑΕΚ το άγγιξε. Για μια χαμένη ευκαιρία του Ολιβέιρα, για ένα διπλό πέναλτι που έγινε αλλά δεν το πήρε κυρίως επειδή δεν είναι… Πρίγιοβιτς ο Πορτογάλος.

Όμως στα δύσκολα, στα απαιτητικά, εκεί που όλοι σε έχουν ξεγραμμένο μιλά και η φανέλα. Μια φανέλα που καλώς ή κακώς στην Ελλάδα την έχουν μαζί με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Ακόμη και αυτός ο Παναθηναϊκός λίγο πριν τη διάλυση του και μετά την χαριστική απόφαση Σούπερ Λιγκ και ΕΠΟ για να μείνει έδειξε αντίδραση και σε μεγάλα ματς. Και με την ΑΕΚ και με τον Ολυμπιακό στα ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός με τρεις δύσκολες κληρώσεις αυτό το καλοκαίρι με Πλζεν, Μπασάσκεχιρ και Κράσνονταρ πήρε 5 νίκες και μία ισοπαλία. Δεν το κάνεις εύκολα, εκτός της αγωνιστικής κατάστασης σου, αν δεν έχεις φανέλα. Η ΑΕΚ είδαμε τι έκανε και πρόπερσι και πέρυσι και φέτος.

Ως Πρωταθλήτρια πήγε και πέρασε στους ομίλους του Champions League και πέτυχε κάτι μεγαλύτερο από τις δυνατότητες της πέρυσι. Πρόπερσι με ένα απίστευτο αήττητο έφτασε για ένα τετ α τετ του Μασούντ μακριά από τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Φέτος με τόσα λάθη και προβλήματα παραλίγο να μπει στους ομίλους, στο θαύμα των… θαυμάτων.

Ο ΠΑΟΚ είδαμε τα τελευταία χρόνια ότι πέραν της δυναμικής του στην Ελλάδα για 1.002 λόγους, στην Ευρώπη δεν μπορεί να σταθεί. Ούτε σε επίπεδο πρόκρισης πια στους ομίλους του Γιουρόπα. Και ας ήρθε ως Πρωταθλητής με αύρα και δυναμική.

Και ας τους να μασάνε το σανό της UEFAMAFIA με τον Αγιαξ, κάτι για το οποίο πρέπει να γελάνε και στα υπόγεια του Μακεδονία Παλάς. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να διαχειριστεί την αλαζονεία του. Και το πληρώνει. Ακριβά.

Είχαμε πει εδώ και καιρό για το FFP και πόσο κακό θα κάνει στον ΠΑΟΚ. Δυστηχώς για τον σύλλογο της Βορείου Ελλάδος, η κατάσταση δεν είναι καλή. Πόσα 5ευρα να μαζέψεις από τον δύσμοιρο οπαδό του ΠΑΟΚ που περίμενε με την οικογένεια Σαββίδη να βλέπει την ομάδα του είτε σε ελεύθερο κανάλι, είτε στο κανάλι του ιδιοκτήτη. Αντ’ αυτού πληρώνει 5 ευρώ για να ακούει αναλύσεις ποδοσφαίρου από Κόλκες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ