Ολυμπιακός: Διπλό που προκάλεσε σύγχυση και εκνευρισμό…

Ολυμπιακός: Διπλό που προκάλεσε σύγχυση και εκνευρισμό…

Το «μπλόκο» στη Λάρισα «έσπασε» από τον Ολυμπιακό με μάγκικο διπλό. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς, ευτυχώς στα τέσσερα γκολ μέτρησε τα ένα που ήταν αρκετό. Έτσι θα πάει το… έργο. Με «πόλεμο» κάθε αγωνιστική…

Το κακό για τους… απέναντι είναι ότι δεν έχουν «τακτ». Ούτε τα προσχήματα που λέμε. «Φώναζε» από μακριά τι περιμένει τον Ολυμπιακό στην Λάρισα. Από όλους τους… πρωταγωνιστές που είχε απέναντι του. Μην μου πείτε πως δεν περιμένατε όσα είδατε στο «χωράφι» της Λάρισας;

Για να ευλογήσω τα γένια του (ξανά), λίγες ώρες πριν τον αγώνα τα είχαμε καταγράψει. «Να αποφύγει το πρώτο μπλόκο» γράφαμε. Το «μπλόκο» που βρήκε μπροστά του ο Ολυμπιακός στη Λάρισα αλλά με ένα μάγκικο διπλό προκάλεσε στεναχώρια, σύγχυση και εκνευρισμό στις… εθνικοαπελευθερωτικές δυνάμεις της «εξυγίανσης».

Το φυσάνε και δεν κρυώνει. Γιατί πίστευαν πως θα την βρουν την άκρη και θα του βάλουν στοπ.

Ο φετινός Ολυμπιακός όμως είναι «ατσάλινος». Με όπλο την άμυνα του πορεύεται. 8 επίσημα ματς, 7 νίκες και μόλις μια ισοπαλία. Στο πρώτο του ματς της χρονιάς στο Πλζεν. 14-1 τα γκολ. Πολύ «σκληρός» για να τον λυγίσουν όλοι όσοι έχουν φέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην πιο σκοτεινή του περίοδο.

Πάλεψαν σκληρά όλοι μαζί στη Λάρισα. Οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε. Και μετά την «σφαλιάρα» πάλεψαν ως συνήθως και επικοινωνιακά, προσπαθώντας να πείσουν τους… εαυτούς τους.

Πάλεψαν σκληρά μέσα στο γήπεδο οι παίκτες της Λάρισας που έβαλαν όσο πιο δύσκολα μπορούσαν στους ερυθρόλευκους. Με αντιαθλητικό σε κάποια σημεία παιχνίδια που όμως ο ρέφερι δεν… έβλεπε. Το ίδιο και από το VAR… Έτυχε θα πει ο καλοπροαίρετος…

Τα έδωσαν όλα οι βυσσινί και καλά έκαναν! Λύσσα και διαμαρτυρία στο φουλ. Ακόμη και με το VAR που υποδείχθηκε το πέναλτι. Λες και δεν ξέρουν πως βλέπουν τις φάσεις σε ριπλέι τώρα. Σε μια φάση πεντακάθαρη στο ζωντανό, ούτε καν να περάσει ένα λεπτό δεν χρειαζόταν και να την δει ο διαιτητής σε ένα σωρό ριπλέι.

Αλλά η οδηγία από την ΚΕΔ είναι ξεκάθαρη, για αυτό και άπαντες πια φοβούνται όταν είναι να δώσουν αυτά που δικαιούται στον Ολυμπιακό.

«Ξύλο» ασταμάτητο για 90 λεπτά λοιπόν στους «ερυθρόλευκους» και από την άλλη δώσε όσα φάουλ χρειάζονται οι άλλοι. Όπως αυτό το… εντυπωσιακό αναμφίβολα στις καθυστερήσεις για το τελευταίο γιόμισμα της Λάρισας, μήπως και γίνει το 1-1. Και παραλίγο να γίνει. Ο ίδιος διαιτητής που δεν είδε το πεντακάθαρο πέναλτι στον Ελ Αραμπί είδε φάουλ στην επαφή του Κούτρη και έδωσε την τελευταία ευκαιρία στην Λάρισα.

Επιστημονικά πράγματα, που όμως πλέον άπαντες στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού ξέρουν και αναμένουν. Για αυτό και η ηρεμία που είχαν στον Ολυμπιακό αντιμετωπίζοντας όλες τις προκλήσεις.

Ο Ολυμπιακός που στο πρόσωπο του Ελ Αραμπί θαρρώ πως έχει βρει μεγάλο φορ που την «παστελώνει» με την μια.

Τρία γκολ σε δύο ματς είχε πετύχει ο Μαροκινός, άλλα δύο έβαλε χθες αλλά και τα δύο ακυρώθηκαν. Γκολ και ο Μεριά στην επανάληψη από τις στημένες φάσεις που είναι μεγάλη δύναμη για τον Ολυμπιακό αλλά και αυτό ακυρώθηκε. Βλέπετε δεν ήταν ο… Ακπομ ήταν ο Γκιγιέρμε αν με καταλαβαίνετε…

Είπαμε το «έργο» είναι γνωστό. Σας είχαμε γράψει εδώ και καιρό πως το VAR έτσι όπως θα το χειρίζεται η… εξυγίανση δεν λέει και πολλά.

Η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο δύσκολη για τον Ολυμπιακό. Που στην Ελλάδα θα έχει αντικειμενικές δυσκολίες εξαιτίας του συστήματος.

Πιο φρέσκος από εδώ και πέρα και με όλες τις αγωνιστικές λύσεις στα χέρια του Μαρτίνς είναι σίγουρο πως θα βρει απαντήσεις.

Παίζοντας πάντα όμως στα όρια, παίζοντας πάντα με διαφορετικούς κανόνες, παίζοντας πάντα… «πόλεμο» σε κάθε ματς!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ