ΠΑΟΚ : Μακάρι να πάρει το πρωτάθλημα

ΠΑΟΚ : Μακάρι να πάρει το πρωτάθλημα

Τι σχέση έχουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος; Ο Κώστας Καίσαρης, αφού βάζει στο κόλπο, τον Αντώνη Ρέμο τον Σάκη Ρουβά και τον Βασίλη Τσάρτα, έχει τις απαντήσεις.

ΤΟ πε, το πε. Και ουχί, ο παπαγάλος. Μετά τον Αλέξιο Τσίπρα, το είπε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Ο Βαρθολομαίος. Στην αποστολή των βετεράνων του ΠΑΟΚ, που τον επισκέφθηκαν στο Φανάρι: «Μακάρι να πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ». Ο Ιερώνυμος, αντιθέτως, δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα. Το σκέφτεται. Ίσως, να τον έχει επηρεάσει ο Βασίλειος Τσάρτας, η Τσιάρτας, στη πρόσφατη επίσκεψή του και να παλαντζάρει, μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ενδεχόμενα, πριν τοποθετηθεί να απευθυνθεί στον φίλο του, τον Αντώνη τον Ρέμο, που παίζει τα του ποδοσφαίρου στα δάχτυλα. Ή, στον Σάκη τον Ρουβά, που επίσης βρίσκεται ψηλά στην εκτίμηση του προκαθήμενου της εκκλησίας. Ξεφύγαμε όμως. Λέγαμε, για την επίσκεψη των βετεράνων του ΠΑΟΚ στον Βαρθολομαίο. Στον οποίο παρέδωσαν κατά τα ειωθότα, φανέλα της ομάδας κι ακολούθως πόζαραν όλοι μαζί αλλά και κατά μόνος για τις αναμνηστικές φωτογραφίες. Έτσι πάει. Όποιος πάει στην Ίσταμπουλ, οποία ομάδα του ποδοσφαίρου η του μπάσκετ δηλαδή, κάνει μια βίζιτα στον Πατριάρχη. Και του δίνει μία φανέλα.

ΝΑ τις κάνει, όμως ο πάτερ τόσες φανέλες που έχει μαζέψει, τι; Να τις αλλάζει με τον Ποντίφικα, που έχει του Μέσι και του Ντελ Πιέρο; Κι εν πάση περιπτώσει, τι είναι ο Πατριάρχης, που τρέχουνε όλοι να φωτογραφηθούνε μαζί του; Αξιοθέατο; Όπως ο Πύργος του Άιφελ και ο πελεκάνος στη Μύκονο; Και στην τελική, επιτρέπεται στον Πατριάρχη να παίρνει θέση, σε τόσης μείζονος σημασίας θέματα; Κι αν θυμώσει ο Πειραιώς Καλλίνικος, που είναι σφόδρα Ολυμπιακός και τραβάει ο ένας τα γένια του άλλου; Η εκκλησία είναι για να ενώνει. Όχι για να χωρίζει.

ΤΟ να κάνουν επισκέψεις οι πολιτικοί και να σαχλαμαρίζουν, το καταλαβαίνεις. Η δουλειά τους είναι αυτή. Να λένε αερολογίες. Πήγε φέρ’ ειπείν ο Τσίπρας, στον Τραμπ. Κι άρχισε τα σαλιαρίσματα: «Μοιραζόμαστε κοινές αξίες». Παράλληλα ανέτρεξε στο παρελθόν: «Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ίσως να βρίσκονται σήμερα, στο καλύτερο επίπεδο που έχουν υπάρξει από τον Β Παγκόσμιο πόλεμο, όταν οι λαοί μας αγωνίστηκαν ο ένας δίπλα στον άλλον κατά του φασισμού». Ποιες είναι όμως, οι κοινές αξίες, που μπορεί να μοιράζονται Ελλάδα και ΗΠΑ; Οι βομβαρδισμοί στη Σερβία; Ο πόλεμος στο Ιράκ και όπου αλλού στον πλανήτη, υπάρχει πετρέλαιο; Στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, συμπεριλαμβάνονται και οι βόμβες Ναπάλμ, που ρίχνανε στους αντάρτες του Δημοκρατικού στρατού στον Εμφύλιο; Η συμβολή της συμμάχου χώρας, στο επιτυχές πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967; Αντιθέτως ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ουσιαστικός και ρεαλιστής. Αυτός ήταν, που έδωσε το νούμερο των 2.4 δις δολαρίων, τονίζοντας με έμφαση: «Η συμφωνία για τα F16, θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ». Ιδού λοιπόν, πως η πτωχή αλλά τίμια Ελλάς, βάζει πλάτη στη σύμμαχο χώρα.

Ο πάντα Αριστερός (να μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό) Αλέξης, κόβει το ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους κι αγοράζει αεροπλάνα για να καταπολεμήσει την ανεργία στας ΗΠΑ. Για τον ίδιο Αλέξη πρόκειται που ενόψει της εκλογής του Τραμπ έλεγε, «να μην μας βρει κι αυτό το κακό». Για τον ίδιο Αλέξη, που έλεγε, σε άπταιστα αγγλικά, go back mantam Merkel και αποκαλούσε τον Ολάντ, Ολανδρέου. Κι όταν δίνεις 2.4 δις στους Αμερικάνους, Γάλλοι και Γερμανοί δεν θα ζητήσουνε, το μερτικό τους; Να πουλήσουνε τανκς, φρεγάτες και υποβρύχια; Φίλοι και σύμμαχοι είναι κι αυτοί. Δεν κατουρήσανε στο πηγάδι. Τα υποζύγια οι Έλληνες, αντέχουνε. Και ποια είναι η πλάκα; Όταν πλακωνόντουσαν για τα F16, ο μάγκας ο πολλά βαρύς, που ακούει στο όνομα Πάνος Καμμένος, στην απάντησή του στον Κυριάκο τον κατακεραύνωνε για τον πρώην Κνίτη, που έχει δίπλα του. Τον Θεοδωρικάκο. Ο Τσίπρας αντιθέτως, σαν πρώην Κνίτης, ουδόλως τον ενοχλεί.

ΘΑ πει κάποιος ρε Καίσαρη, τι σχέση έχει ο Πατριάρχης με τον Αλέξη Τσίπρα; Πλάκα κάνουμε τώρα; Την ίδια δουλειά κάνουνε, παπάδες και πολιτικοί. Αυτιά χαϊδεύουνε. Λένε σ αυτόν που έχουνε απέναντί τους, αυτά που θέλει ν ακούσει. Οι μεν τάζουνε τον εν τις ουρανοίς παράδεισο, οι δεν τον επί της γης. Εξ’ ου και η ταύτιση Αλέξη και Βαρθολομαίο, ότι θα πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Αυτά.

Στο τραγούδι της ημέρας, Magic Slim & The Teardrops – Going to Mississippi.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ