Βασιλακόπουλος: Αν έπαιζε μπάσκετ θα είχαμε πετύχει…

Βασιλακόπουλος: Αν έπαιζε μπάσκετ θα είχαμε πετύχει…

Μόνο με χιούμορ πλέον μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει τον… Φάρο. Μνημείο οι δηλώσεις Βασιλακόπουλου που αφού έριξε τις ευθύνες σε όλους τους άλλους μας ενημέρωσε πως απέτυχαν στην Σερβία, την Ρωσία και την Τουρκία που έχουν παίκτες – σύμβολα σε διοικητική θέση. Να τα ακούσει και ο Αυγενάκης αυτά..

Ο Ολυμπιακός αποχώρησε από το ελληνικό μπάσκετ απλά γιατί βαρέθηκε να προσπαθεί για τα αυτονόητα σε ένα περιβάλλον σάπιο. «Όποιος δεν πάει καλά ψάχνει για δικαιολογίες» ήταν μια από τις σχεδόν μόνιμες απαντήσεις του «ηγεμόνα» του ελληνικού μπάσκετ εδώ και 40 και βάλε χρόνια, Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Ο Ολυμπιακός τα έβαλε με την διαιτησία της ΚΕΔ του… Βασιλακόπουλου, τα έβαλε με το σύστημα που επικρατεί εδώ και χρόνια στο μπάσκετ με αποτέλεσμα ακόμη και η πάλαι ποτέ «επίσημη αγαπημένη» να έχει καταντήσει μια ομάδα που σέρνεται από διοργάνωση σε διοργάνωση με την αποτυχία να έχει «μπολιάσει» μέσα της.

Μια Εθνική που δυστυχώς και στα γήπεδα της Κίνας, στο Παγκόσμιο απέτυχε, παταγωδώς! Ουπς, συγγνώμη ο πρόεδρος Βασιλακόπουλος όπως δήλωσε στα ΝΕΑ, σπάζοντας την σιωπή του, δεν δέχεται τα επίθετα οικτρή ή παταγώδης για την αποτυχία της Ελλάδας που πάντως, δείχνοντας το μεγαλείο της ψυχής του την αποδέχεται. Και μάλιστα για να κατανοήσουμε όλοι πόσο τυχεροί είμαστε που από τότε που γεννήθηκε το ΠΑΣΟΚ, το παλιό, το ορθόδοξο, το ελληνικό μπάσκετ υπηρετείτε από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο αξίζει να σημειώσουμε πως ο μόνιμος πρόεδρος της ΕΟΚ δήλωσε «αποτύχαμε»!

Στον πρώτο πληθυντικό παρακαλώ! Όχι απέτυχαν, όπως έπρεπε βεβαίως να πει ο πρόεδρος της ΕΟΚ καθώς όπως ξεκάθαρα λέει παρακάτω, «αν και δεν παίζω εγώ μπάσκετ, δεν αποποιούμαι και της δικής μου ευθύνης». Μεγαλείο ψυχής! Ο άνθρωπος βάζει τα στήθια του μπροστά του και λέει πως, παρότι δεν παίζει αυτός μπάσκετ, μια κάποια ευθύνη για την αποτυχία (σκέτο, όχι παταγώδης ή οικτρή) μπορεί να την δεχθεί. Και είπε και το ωραίο «ας χτυπούν εμένα, δεν με πειράζει» για να αποθεώνουν οι «φαρολάγνοι». Ουάου που έλεγε και ο Γιάνης.

Αν έπαιζε μπάσκετ είναι σχεδόν σίγουρο πως θα είχαμε πετύχει, προσθέτω εγώ, για να προλάβω να πάρω και εγώ λίγη από την δόξα των «αυλικών» του προέδρου που αποθεώνουν ή θα αποθεώσουν τις δηλώσεις – μνημείο.

Και είναι πραγματικό μνημείο καθώς επί της ουσίας, και για να σοβαρευτώ για λίγο (καθώς πλέον μόνο με χιούμορ μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει τον… Φάρο) γιατί ο Γιώργος Βασιλακόπουλος βλέποντας πως δέχεται και πάλι επιθέσεις για την κατάντια και της εθνικής ομάδας που είναι κατά πολύ μεγάλο ποσοστό ΔΙΚΟ ΤΟΥ «επίτευγμα», φρόντισε να βγει και να μιλήσει απλά για ένα μόνο λόγο. Όπως φαίνεται άλλωστε και από αυτά που δήλωσε.

Για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να δηλώσει παρών θέλοντας να προειδοποιήσει πως δεν το κουνάει «ρούπι» από το μπάσκετ που έτσι και αλλιώς το θεωρεί δικό του. Θέλησε να «απαντήσει» στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που με πρόσφατες δηλώσεις του μίλησε για ανάγκη να αλλάξουν τα πράγματα και σε διοικητικό επίπεδο στο ελληνικό μπάσκετ.

Είπε δηλαδή πως καλό θα ήταν να φύγει ο Βασιλακόπουλος από το μπάσκετ μετά από τόσες δεκαετίες και εδικά μετά από 10 χρόνια αποτυχίας και αφού το ελληνικό πρωτάθλημα έχει καταντήσει πιο αστείο από τα περισσότερα στην Ευρώπη, ειδικά τώρα που δεν θα υπάρχει δεύτερη ομάδα πλην του Παναθηναϊκού.

Ο μόνιμος πρόεδρος της ΕΟΚ όμως «απάντησε» στον Αυγενάκη και σε όσους λένε πως είναι κατάντια σε μια χώρα όπως η Ελλάδα με τόσα «ιερά τέρατα» του μπάσκετ να κάνει κουμάντο ο Βασιλακόπουλος. Και έδωσε παράδειγμα την Σερβία, την Ρωσία, την Τουρκία που έχουν σε διοικητικά πόστα παίκτες – σύμβολα αλλά απέτυχαν! Μιλάμε για… ανατριχίλα!

Όσο για τους πραγματικούς λόγους της αποτυχίας (πάντα σκέτο) της Εθνικής μας, είναι απλοί κατά τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Ο Σλούκας φταίει που είναι ο πιο εύστοχος παίκτης της Ευρωλίγκας αλλά έχασε την βολή με την Βραζιλία. Και θα πω εδώ, ευτυχώς που ο Σλούκας δεν γύρισε στον Ολυμπιακό γιατί μπορεί να ακούγαμε από πουθενά και θεωρίες συνομωσίας.

Δεν φταίει όμως μόνο ο Σλούκας σύμφωνα με τον Βασιλακόπουλο, φταίει και η διαιτησία. Στο ματς με την Τσεχία που μας «έσφαξε». Όντως μας πήγε… τρένο η διαιτησία η οποία παρεμπιπτόντως έκανε τα πάντα για να μην χάσουμε από την Βραζιλία, αλλά τότε δεν έβλεπε ο Βασιλακόπουλος.

Και αφού πλέον λύσαμε το πρόβλημα μιας αποτυχίας βλέπουμε στην επόμενη μέρα με τον πρόεδρο να μας ενημερώνει πως δεν έχει αποφασίσει για τον Σκουρτόπουλο και το μέλλον όσον αφορά τον πάγκο. Έχει όμως έτοιμη την διοργάνωση του Προολυμπιακού ενώ την έπεσε και στον Ζαγκλή γιατί δεν έβλεπε τα ματς της Ελλάδας.

Εν κατακλείδι, οι δηλώσεις – μνημείο του Γιώργου Βασιλακόπουλου αποτελούν μια ακόμη δικαίωση του Ολυμπιακού για την σκληρή απόφαση που πήρε. Ο Ολυμπιακός που τελικά «νικήθηκε» από το «τέρας» αλλά τουλάχιστον δεν το «προσκύνησε». Την ίδια ώρα το άμοιρο μπασκετάκι συνεχίζει να είναι «αλυσοδεμένο».

Και εδώ κολλάει και το καλά τα λόγια κ. Αυγενάκη αλλά μήπως ήρθε ώρα για πράξεις; Και υπάρχουν πράγματα σοβαρά που μπορούν να γίνουν από την Πολιτεία για να «σπάσουν οι αλυσίδες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ