Τα αστέρια του Champions League και τα αστέρια από το… κελί

Τα αστέρια του Champions League και τα αστέρια από το… κελί

Η «έκρηξη» του Ολυμπιακού πριν την Τότεναμ, το κοντράστ των εικόνων τρομοκρατίας σε ανήλικα παιδιά,  το πραγματικό ποδόσφαιρο, αλλά και η ώρα των συλλήψεων.

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν πολύ έντονη. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Και ήταν ένα καλό τεστ για όλους. Με τον Ολυμπιακό να βγαίνει νικητής από μια ιδιαίτερη διαδικασία και να δείχνει ότι είναι έτοιμος για τη νέα μεγάλη πρόκληση. Η νίκη επί τους Βόλου ήταν το κατάλληλο «τονωτικό» για τη συνέχεια. Τι 5-0 ήταν ένα ωραίο, χορταστικό αποτέλεσμα, που δεν αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του αγώνα, καθώς οι παίκτες του Μαρτίνς έπαιζαν με τη φωτιά έως το 70ό λεπτό. Ωστόσο αυτά τα 4 γκολ σε 21 λεπτά «εξηγούν» τι μπορεί να κάνει η ομάδα του Πειραιά κάθε φορά που βρίσκει ρυθμό και παίζει το ποδόσφαιρο που ξέρει και μπορεί.

Η τελευταία εικόνα ήταν άκρως θετική και όμορφη. Η 5άρα δεν σκόρπισε ενθουσιασμό, αλλά ικανοποίησε τα μάτια του ποδοσφαιρόφιλου. Ένα εκρηκτικό ποδοσφαιρικό οφθαλμόλουτρο μπάλας υψηλού επιπέδου. Ενόψει ενός αγώνα που δεν συγκρίνεται με τίποτε από όσα έχει δει φέτος ο οπαδός του Ολυμπιακού. Η Τότεναμ έρχεται αγριεμένη στο Καραϊσκάκη (4-0 την Κρίσταλ Πάλας, με όλα τα γκολ έως το 42′), αλλά ο Ολυμπιακός έχει μάθει να κατευνάζει τους… φουριόζος και κυρίως όσους των υποτιμούν και εμφανίζονται στο γήπεδό του με τουπέ και υπερβολική «άνεση».

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έριξαν το σύστημα διαδικτυακής διαχείρισης εισιτηρίων της ΠΑΕ. Πάνω από 30.000 μπήκαν ταυτόχρονα για να προμηθευτούν εισιτήριο για τα αστέρια την Παρασκευή. Για την Πρεμιέρα του Champions League,. Το sold out χρειάστηκε σχεδόν μία ώρα για να επιτευχθεί. Ένα… πρόγευμα του τι θα ακολουθήσει στο φαληρικό γήπεδο. Ηδη, άλλωστε, οι εργασίες για την ολοκλήρωση ενός ακόμη μεγαλειώδους κορεό ολοκληρώνονται. Και ο κόσμος θα παίξει τη δική του μπάλα. Διότι το κοινό να διψάει για ποδόσφαιρο. Αληθινό ποδόσφαιρο, αγωνία, πάθος, ένταση, αλλά μακριά από κάθε λογής άρρωστο νου.

Η εβδομάδα που πέρασε, όμως, είχε και εικόνες σκληρές. Δύσκολες. Συμπεριφορές ακραίες, χυδαίες, ακατανόητες

Η πρώτη εικόνα, σοκαριστική, πρωτοφανής, ωμή. Χούλιγκαν εισβάλουν στο γήπεδο των ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη, την ώρα που διεξάγεται ποδοσφαιρικός αγώνας. Τρομοκρατούν ανήλικα παιδιά της σχολής ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη. Χτυπούν με σιδερογροθιά τον υπεύθυνο της ακαδημίας και δύο ανήλικους ποδοσφαιριστές. Κλέβουν και καίνε τις φανέλες των πιτσιρικάδων και το αθλητικό τους υλικό. Και σαν μην έφτανε αυτό, πανηγυρίζουν για το… κατόρθωμά τους, ποστάροντας στα social media βίντεο και φωτογραφίες από τη… λεία.

Η δεύτερη εικόνα, έδωσε ελπίδα, , αλλά πήρε… αναβολή. Ο Ολυμπιακός στέκεται δίπλα στα παιδιά και της σχολή του στη Θεσσαλονίκη. Κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά τα αρρωστημένα μυαλά της επίθεσης. Αλλά παράλληλα προσκαλεί στο Γεώργιος Καραϊσκάκης την ομάδα Κ-12 της Ακαδημίας Πυρρίχιου – ΠΑΟΚ, να παρακολουθήσει μαζί με την αντίστοιχη ηλικιακά ομάδα του Ολυμπιακού, τον σαββατιάτικο αγώνα πρωταθλήματος, Ολυμπιακός – Βόλος. Ο ΠΑΟΚ αρνείται να αφήσει τους μικρούς να ζήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία και να χαρίσουν μια σπουδαία εικόνα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και παράλληλα η «γραμμή», όπως αποτυπώνεται από ρεπορτάζ, είναι ότι «ο ΠΑΟΚ δεν ήθελε να βρεθούν τα παιδιά στο Καραϊσκάκη, για να μην συνδεθεί με το βίαιο περιστατικό της Θεσσαλονίκης». Αρρώστια, εάν ισχύει. Αντί να καταδικάσεις, αποποιείσαι και κρύβεσαι; Αντί να επενδύσεις στην υγεία επενδύεις στο «μην πουν ότι ήταν δικοί μας»; Αχαρακτήριστο.

Η πέμπτη και πιο ουσιαστική εικόνα: Καλός ο ρομαντισμός, αλλά σε περιπτώσεις όπως αυτές τις Θεσσαλονίκης, τα πράγματα είναι απλά. Κάνεις τις απαραίτητες ενέργειες, ψάχνεις, βρίσκεις, συλλαμβάνεις και στέλνεις στη δικαιοσύνη όλους όσους δηλητηριάζον το ποδόσφαιρο, τον αθλητισμό, τις ψυχές ανήλικων παιδιών και συνολικά την ελληνική κοινωνία με βία και τρομοκρατία, όπως αυτή που έζησαν τα παιδιά της σχολής Θεσσαλονίκης.

Οι πληροφορίες του αναφέρουν ότι ήδη η ασφάλεια Θεσσαλονίκης προχωρά με γοργούς ρυθμούς την προανακριτική διαδικασία. Και σύντομα αναμένεται να έχουμε τις πρώτες συλλήψεις των δραστών της πρωτοφανούς επίθεσης. Αυτή η εικόνα, μόλις γίνει πράξη θα είναι και η πιο ουσιαστική. Διότι κάποια στιγμή θα πρέπει όλος αυτός ο οχετός του παραποδοσφαίρου και του χουλιγκανισμούς, να αντιμετωπιστεί με τον τρόπο που του αρμόζει.

Την ώρα, λοιπόν, που ο Ολυμπιακός θα παίζει στα αστέρια, του Champions League, οι Αρχές οφείλουν να στείλουν τους δράστες να βλέπουν τα αστέρια του ουρανού από το κελί του κρατητηρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ