Το άλλο με τον Ιβάν, το ξέρεις;

Το άλλο με τον Ιβάν, το ξέρεις;

«Εφιάλτης» του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη ο Σαββίδης; Σαν να λέμε ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League. Απλά δεν υπάρχει.

Ιστορικά θα μπορούσε να έχει μια κάποια βάση. Εάν ο Ιβάν Σαββίδης θεωρεί ότι είναι Εφιάλτης κάποιου, τότε θα μπορούσε να είναι το πρόσωπο, που κατά τον Ηρόδοτο, παρουσιάστηκε στον Ξέρξη και του υπέδειξε και οδήγησε τους Πέρσες στη στενή διάβαση, το μονοπάτι που οδηγούσε από το όρος Καλλίδρομο στις Θερμοπύλες και την πλάτη των Σπαρτιατών του Λεωνίδα (480 π.Χ.). Εάν ταυτίζεται με το συγκεκριμένο πρόσωπό, δικαίωμά του.

Η επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΟΚ επενδύει εδώ και καιρό στο ότι ο Σαββίδης είναι ο Εφιάλτης του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη. Εάν αναφέρονται στον διασημότερο… ρουφιάνο της ιστορίας, κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Εάν αναφέρονται σε «ένα όνειρο που προκαλεί μια δυνατή δυσάρεστη αισθηματική αντίδραση σε αυτόν που το βιώνει», τότε μάλλον θα πρέπει να κοιτάζουν στον καθρέφτη τους.

Οταν το δικό σου κόμπλεξ, βαφτίζεται «εφιάλτης» του αντιπάλου σου, δεν είναι πρόβλημα του αντιπάλου σου, αλλά δικό σου. Όταν η δική σου αδυναμία να βρεθείς εκεί που βρίσκεται ο αντίπαλό σου και εσύ δεν τα έχεις καταφέρει ποτέ, δεν μπορείς να μιλάς για παραλήρημα. Διότι είναι απολύτως κατανοητό ο ΠΑΟΚ να έχει πρόβλημα που ο Ολυμπιακός παίζεις στους ομίλους του Champions League. Αλλά δεν είναι νορμάλ να απαντάει κάθε φορά χωρίς να λέει τίποτε. Χωρίς να απαντάει.

Το να χαρακτηρίζεται ο Ιβάν Σαββίδης, «εφιάλτης» του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη, είναι σαν να λέμε «ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League». Απλά δεν υπάρχει. Δεν έχει υπάρξει ποτέ έως τώρα. Το μόνο που θα μπορούσε να υπάρξει είναι το δεύτερο. Και μακάρι να γίνει πράξη, διότι αυτό θα σημαίνει ότι το ελληνικό πρωτάθλημα θα έχει και δεύτερη ομάδα με σοβαρή ευρωπαϊκή παρουσία. Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Και ο ΠΑΟΚ οι οπαδοί του θα βιώσουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Θα δουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, πώς είναι να βρίσκεσαι μεταξύ των κορυφαίων.

Ο Ολυμπιακός συμμετέχει για 19η φορά στους ομίλους του Champions League. Είναι η 7η ομάδα σε συμμετοχές στην ιστορία του θεσμού. Είναι 18ος στην κατάταξη με τους περισσότερους κερδισμένους βαθμούς. Είναι η ομάδα με την 21η καλύτερη βαθμολογία μεταξύ των 32 συλλόγων της φετινής διοργάνωσης. Εδώ και μία 10ετία βρίσκεται σταθερά στο Top 20-30 της UEFA, αποτελώντας τη μοναδική σταθερή ευρωπαϊκή δύναμη που έχει η χώρα. Το βράδυ της Τετάρτης έκανε… ό,τι έκανε κόντρα σε μια ομάδα με αξία άνω του ενός δις. Κόντρα στη φιναλίστ του Champions League.

Η ισοπαλία και η εντυπωσιακή εικόνα του Ολυμπιακού με την Τότεναμ, είναι προφανές ότι ενοχλούν περισσότερο από τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη το σύστημα ΠΑΟΚ. Ενοχλούν διότι η ευρωπαϊκή εικόνα του Ολυμπιακού, σε αντίθεση με την αποτυχημένη παρουσία του ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, «σκοτώνει» κάθε σοβαρό επιχείρημα για το ποια είναι η καλύτερη ομάδα, ποιος παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Και κυρίως στερεί τη δυνατότητα σοβαρής επιχειρηματολογίας για όσα κάνει η ΕΠΟ και οι διάφοροι Φούσεκ και Περέιρα στο παρασκήνιο του ποδοσφαίρου μας.

Την ημέρα που η ΚΕΔ ισοπέδωσε την (ήδη ευτελισμένη, με αποκλειστική ευθύνη της ΕΠΟ και των… «δικών της) αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου με την απόφαση να ορίσει τον Σιδηρόπουλο στο ΠΑΟΚ-Αρης. Μια απόφαση κόντρα σε όσα είχε υποσχεθεί και δεσμευτεί ο Περέιρα. Μια απόφαση που δεν εξηγήθηκε ούτε ενώπιον FIFA και UEFA, στη συνάντηση για το VAR. Μια απόφαση που πάρθηκε την ίδια ημέρα που ο Ολυμπιακός ισοπέδωνε την Τότεναμ. Δυο εικόνες που προκαλούν δέος.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να χτίσει ρητορική και επιχειρηματολογία και δίνει γραμμή για εφιάλτες και υπνοβασίες, καθώς δεν έχει καμία σοβαρή απάντηση σε καίρια ερωτήματα που τον αφορούν. Οπως στην περίπτωση του PAOK TV και τη σύνδεσή του με το VAR. Με τους ιθύνοντες του Δικεφάλου να απαντούν -το αμίμητο- πως είναι «ανεξάρτητη παραγωγή». Δηλαδή το… OPEN ή τέλος πάντων κάποιος που πληρώνει ο ΠΑΟΚ, είναι ανεξάρτητη παραγωγή. Λογικό…

Ο ΠΑΟΚ ενοχλείται που βλέπει ότι η επωδός της «καλύτερης και αήττητης ομάδας» καταρρίπτεται με κρότο από τον Ολυμπιακό του Champions League. Και προσπαθεί να καλύψει το επικοινωνιακό handicap με ασυναρτησίες. Για να τα λέμε όλα, βέβαια, αυτό δεδομένα τρέφει τον νου του εθελοτυφλούντα καμένου, αλλά στην ουσία πρόκειται για μια άμυνα του που αφορά τον ίδιο τον ΠΑΟΚ.

Οσο για τον Ολυμπιακό; Επικεντρώνεται στο να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί στο Champions League και την Ευρώπη συνολικά. Επικεντρώνεται στο ντέρμπι «αιωνίων», στο μεγαλύτερο παιχνίδι της χώρας, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Και συνεχίζει τον δικό του δρόμο για το 45ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: Σε σχεδόν 9,5 χρόνια παρουσίας στον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει κερδίσει 7 Πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα. Εχει δει την ομάδα του 7 φορές στους ομίλους του Champions League, 1 φορά στους «16» της διοργάνωσης, ενώ όλες τις φορές έχει παίξει… Φλεβάρη. Ολες. Εχει φτάσει δύο φορές στους «16» του Europa League. Εχει φτάσει στην 20άδα του UEFA Club Ranking. Αποτελεί μόνιμο μέλος του Δ.Σ. του ΕCA (European Club Association).

Επίσης, σε ό,τι αφορά στον Μαρινάκη, μικρά και όχι σοβαρά επιτεύγματα όπως τα διαδοχικά sold out των εισιτηρίων διαρκείας, το παράθυρο με θέα στα ποδοσφαιρικά έσοδα μέσω των πωλήσεων, η ανάδειξη μιας σειράς κορυφαίων (σε ευρωπαϊκό επίπεδο) ποδοσφαιριστών και προπονητών και άλλα πολλά, είναι το… μικρό εισαγωγικό σημείωμα κάποιου που είναι λογικό να κοιμάται και να ξυπνάει με τον… εφιάλτη του Ιβάν Σαββίδη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ