Μια ιστορία για τον Πέδρο Μαρτίνς…

Μια ιστορία για τον Πέδρο Μαρτίνς…

Ο Μαρτίνς δεν ήταν στόχος της Σπόρτινγκ. Ηταν η πρώτη επιλογή... Τα άτοπα περί buy out, η (διπλή) άμεση άρνηση στα Λιοντάρια, το συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, η ζωή των προπονητών και το ένα ραντεβού που θα λήξει το θέμα, όταν έρθει η στιγμή.

Οι προπονητές ζουν και πεθαίνουν με τα αποτελέσματα. Με την καλή ή κακή ημέρα/διάθεση των ποδοσφαιριστών τους. Δεν είναι θέμα δικαίου ή αδίκου. Στο ποδόσφαιρο και δη σε ομάδες ακραίου πρωταθλητισμού, η δικαιοσύνη καθορίζεται από το αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός στη διάρκεια της περσινής σεζόν έκανε κάτι που δεν συνηθίζουν οι ομάδες αυτής της μενταλιτέ. Στήριξε τον προπονητή του, παρά το γεγονός ότι δεν κατέκτησε κανέναν τίτλο. Στήριξε το πρότζεκτ και το ενίσχυσε με ακόμη καλύτερους ποδοσφαιριστές, ακόμη καλύτερα εργαλεία. Και ήδη το αποτέλεσμα δικαιώνει αυτή τη στήριξη. Με τους Ερυθρόλευκους να βρίσκονται στους ομίλους του Champions League (η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη) και στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, είναι σαφές ότι στενοχώρησε τους οπαδούς και συνολικά τον οργανισμό του Ολυμπιακού. Ενα τέτοιο αποτέλεσμα, με την αγωνιστική διαφορά των δύο ομάδων να είναι χαοτική, δεν είναι αυτό που θέλεις και περιμένεις. Αλλά είναι διαφορετικό να στενοχωριέται κάποιος για το ντέρμπι και διαφορετικό να γίνεται προσπάθεια μηδενισμού όσων έχει πετύχει ο Ολυμπιακός. Και κυρίως, να ξεκινάει μία ιδιαίτερη προσπάθεια έμμεσης αποδόμησης του Μαρτίνς. Με συγκεκριμένο στόχο και σκοπό. Με κωμικά υπονοούμενα για το μέλλον του. Μια προσπάθεια να χαλάσει το μυαλό του ιδίου, αλλά και της ομάδας του.

Τις τελευταίες ημέρες κυριάρχησε στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα Ελλάδας και Πορτογαλίας η προσπάθεια της Σπόρτινγκ Λισαβόνας να βρει προπονητή. Ο Πέδρο Μαρτίς δεν ήταν στόχος των Λιονταριών. Ηταν ο βασικός στους στόχος. Η πρώτη επιλογή. Ο προπονητής που ήθελαν να προσλάβουν. Πρώτο και πάνω από όλους. Οπως γράψαμε και προχθές, ωστόσο, στις επαφές που έγιναν με τον ίδιο τον Μαρτίνς, αλλά και σε μια… πλάγια κρούση προς τον Ολυμπιακό, τα «όχι» ήταν άμεσα και αδιαπραγμάτευτα. Με αποτέλεσμα το θέμα να λήξει.  Τι ακολούθησε μετά και σε ποιους στράφηκε η Σπόρτινγκ, είναι δικό της θέμα, όχι του Ολυμπιακού.

Αφού το θέμα Σπόρτινγκ-Μαρτίνς έφυγε από κάθε συζήτηση αμέσως, προέκυψαν μια νέα σειρά θεμάτων, που αφορούσαν την παρουσία του 50χρονου τεχνικού στον Ολυμπιακό, το συμβόλαιό του, το buy out του. Γενικώς προέκυψε μια… ζέση στο να «βγει»… με το ζόρι θέμα που να αφορά τον προπονητή του Ολυμπιακού. Οχι το buy out είναι τόσο, όχι είναι άλλο τόσο. Λες και τέθηκε ποτέ και από κανέναν θέμα πόσα πρέπει να πληρώσει κάποιος στον Ολυμπιακό για να αφήσει τον προπονητή του να φύγει. Ο Ολυμπιακός δεν αφήνει τους προπονητές του να φύγουν και φυσικά οι προπονητές του δεν τρέχουν να φύγουν.

Επίσης, επειδή φαίνεται ότι ορισμένοι έχουν τα… άγχη τους, αναφορικά με το συμβόλαιο του Μαρτίνς, κατ’ αρχάς να τους πληροφορήσουμε ότι ο Πορτογάλος μένει ελεύθερος τον Ιούνιο. Αρα κάθε κουβέντα για buy out, είναι κωμική. Σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα της ανανέωσης, ο Ολυμπιακός και ο Μαρτίνς δεν έχουν συζητήσει ακόμη. Και πολύ σωστά δεν έχουν συζητήσει, γιατί καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει λόγο να το πράξει αυτή τη στιγμή. Με τη χρονιά να έχει ξεκινήσει μόλις δύο μήνες και τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στη… φωτιά του πρωταθλήματος και του Champions League.

Ο Μαρτίνς δεν χρειάζεται να έρθει ο ατζέντης του στην Ελλάδα για να μιλήσει για το μέλλον του στον Ολυμπιακό. Ο ατζέντης το είναι τη χώρα μας κάθε τρεις και λίγο. Ο Μαρτίνς θα μιλήσει απευθείας εκεί που πρέπει και με αυτόν που πρέπει όταν έρθει η ώρα να καθοριστεί το μέλλον του. Και οι δύο πλευρές έχουν κοινές επιθυμίες, κοινούς στόχους, κοινές επιδιώξεις. Και ειδικά τώρα, τα παιχνίδια που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός επιβάλλουν απόλυτη συγκέντρωση και προσήλωση από όλους. Ολα τα άλλα είναι άνευ ουσίας.

Η ώρα των συζητήσεων δεν έχει έρθει. Και σωστά δεν έχει έρθει ακόμη. Είπαμε, άλλωστε, ότι ο κάθε προπονητής ζει και πεθαίνει με τα αποτελέσματα. Ειδικά σε ομάδες που ΠΡΕΠΕΙ να υλοποιούν τους στόχους τους. Ο Ολυμπιακός έχει ξεκάθαρους στόχους και οι πρώτοι που τους γνωρίζουν είναι η διοίκηση, ο προπονητής και οι παίκτες. Ολοι είναι ξεκάθαροι. Προέχει να πετύχει ο Ολυμπιακός αυτά που θέλει και μετά τα πρόσωπα.

Οταν έρθει η ώρα των προσώπων θα γίνει ό,τι και στην περίπτωση του Κώστα Φορτούνη. Από την πρώτη στιγμή to10.gr είχε γράψει ότι τη στιγμή που θα συναντούσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη η ανανέωση του συμβολαίου του θα ήταν ένα θέμα λήξαν. Αυτό θα συμβεί και στην περίπτωση του Μαρτίνς. Οταν έρθει η στιγμή να ανανεώσει, θα τον φωνάξει στο γραφείο του ο Βαγγέλης Μαρινάκης, θα συζητήσουν, θα δώσουν τα χέρια και θα πάνε παρακάτω.

Για να τελειώνουμε. Ο Μαρτίνς γνωρίζει πολύ καλά σε ποια ομάδα εργάζεται. Γνωρίζει καλά ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη βιτρίνα της δουλειάς του. Εάν πετύχει στον Ολυμπιακό και καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα του εκεί που στοχεύει, ξέρει ότι θα μπορεί να πάει όπου θέλει. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν θέλει να πάει πουθενά. Περνάει καλά, έχει προσαρμοστεί, βελτιώνεται, εξοικειώνεται στην πίεση και στα «πρέπει» του πρωταθλητισμού, βιώνει τις καλύτερες στιγμές της προπονητικής του καριέρας. Και δεν έχει τίποτε άλλο το μυαλό του. Μόνο να πετύχει ο Ολυμπιακός. Να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να βελτιώσει το όνομά του στην Ευρώπη. Και ο ίδιος να εξελίσσεται και να γίνεται καλύτερος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ