«Μάχες» ο Θρύλος, «εξυγίανση» ο ΠΑΟΚ!

«Μάχες» ο Θρύλος, «εξυγίανση» ο ΠΑΟΚ!

Κάθε ματς και μια «μάχη» για την «αρμάδα» του Μαρτίνς που έδειξε χαρακτήρα πρωταθλητή με το καρυδάτο διπλό στο «Βικελίδης». Στο πιο προκλητικά… εξυγιαντικό πρωτάθλημα που διασύρεται ακόμη και το VAR!

Στην Ελλάδα της… εξυγίανσης είναι δύσκολο να μιλήσεις για ποδόσφαιρο. Όταν μάλιστα η μια ομάδα που πρωταγωνιστεί ξέρει πως κάθε ματς είναι «πόλεμος», κάθε ματς ο αντίπαλος θα τα δώσει όλα και με το παραπάνω για να σε σταματήσει (και καλά κάνει) την ώρα που ο έτερος βασικός διεκδικητής παίζει παντού με την «ομπρέλα» της… εξυγίανσης που φέτος καταφέρνει να ξεφτιλίσει και το VAR! Πραγματικά πρόκειται για μια ακόμη επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου που… έσωσαν οι «γνωστοί-άγνωστοι».

Ακόμη και την τεχνολογία τελείωσαν οι Κομίνηδες, οι Σκουλάδες, οι Μανούχοι και τα άλλα παιδιά του Γραμμένου και του Περέιρα. Ακόμη και το VAR αχρήστευσαν με τις αποφάσεις που παίρνουν ή δεν παίρνουν, ανάλογα με το τι τους αρέσει.

Δεν είναι μόνο το VAR. Ο ΠΑΟΚ στο χαλαρό βρίσκει τον τρόπο όπου δεν υπάρχει αντίπαλος σοβαρός να πάρει αυτό που θέλει. Χαλαρά που λένε και στην Θεσσαλονίκη. Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό. Μάλλον οι αντίπαλες ομάδες σκέφτονται πως ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος άρα και παντοδύναμος και σου λένε, ας πάμε για το επόμενο. Και που να δείτε τα ματσάκια που έρχονται. Ο ΠΑΟΚ που επειδή διασύρθηκε στα προκριματικά της Ευρώπης έχει την πολυτέλεια να παίζει ένα ματσάκι την εβδομάδα.

Την ώρα που ο Ολυμπιακός παίζει «πολεμικά» ματς όπου και αν πάει. Οι «γνωστοί-άγνωστοι», γνωστού ΠΑΟΚτζήδικου σάιτ προσπάθησαν παραμονές του αγώνα του Ολυμπιακού στο Βικελίδης να αφήσουν υπονοούμενα για την απόδοση του διπλού. Γνωστή η τακτική τους, αλλά εδώ και χρόνια τους έχουν πάρει χαμπάρι όλοι.

Όσο λιγότερη σημασία τους δίνουμε τόσο καλύτερα. Στο «Βικελίδης» όπυο το ξύλο έπεφτε βροχή, δύο παίκτες του Ολυμπιακού αποχώρησαν με τραυματισμούς, οι «γνωστοί-άγνωστοι» που συνέβαλαν τα μέγιστα για να βιώνουμε την πιο σκοτεινή περίοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου έκαναν την δουλειά τους. Στο βρόντο βέβαια έπεσαν όλα, όπως πάντα. Ούτε τους εαυτούς τους πλέον δεν πείθουν.

Αλλά ας μείνουμε στα δικά μας. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει στην πρώτη επίθεση του Άρη όμως είχε την ηρεμία και την σιγουριά που έπρεπε. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έβγαλε χαρακτήρα και πήρε με τσαμπουκά και ψυχή όπως χρειαζόταν ένα τεράστιο διπλό! Τον Άρη που ισοφάρισε στο 97΄ ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, νίκησε ο Ολυμπιακός στο Βικελίδης. Ο Ολυμπιακός που μετά από 6 αγωνιστικές είναι πρώτος έχοντας ως μοναδική απώλεια, αλλά και κακή παρουσία το ΟΑΚΑ. Εκεί που ισοφαρίστηκε με πέναλτι στο 90΄, δύο πέναλτι του καταλογίστηκαν, τα VAR δούλευαν υπερωρίες.

Στην Τρίπολη σήμερα το VAR… ξεκουραζόταν. Δύο πέναλτι σε μια φάση έγιναν αλλά οι διαιτητές είπαν να μην τρέχουν στα VAR και χαλάσουν την ροή του αγώνα, την ομορφιά του ποδοσφαίρου να μην την σπαταλήσουν. Και έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε το τριποντάκι και έμεινε στο -2 από τον Ολυμπιακό.

Τον Ολυμπιακό που έχει βγάλει Λάρισα, ΟΑΚΑ και Βικελίδης, που παίζει ασταμάτητα με Τσάμπιονς Λιγκ στο πρόγραμμα του που έχει έως τώρα 14 επίσημα ματς στα οποία μετράει 10 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα.

Και για αυτόν τον Ολυμπιακό που είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και που είναι αναγκασμένος να αγωνίζεται με διαφορετικές συνθήκες από ότι ο βασικός του αντίπαλος για τον τίτλο, υπήρξαν πολλοί οπαδοί του που έπεσαν στο «τυράκι» να την… πέσουν στον Μαρτίνς.

Μετά το 1-1 με τον ΠΑΟ, μετά την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα, λες και ότι άλλο έχει γίνει έως τώρα δεν μετράει. Λες και ο Ολυμπιακός δίνει φιλικά ή χαλαρά παιχνίδια και δεν δικαιούται να χάσει. Και βέβαια ως Ολυμπιακός παίζει πάντα για την νίκη, και αυτό κάνει με όλες του τις δυνάμεις, όμως με τον Ολυμπιακό παίζουν και οι άλλοι. Και οι διαιτητές και τα VAR και όλα.

Εν κατακλείδι, να είστε σίγουροι πως τα ματς του Ολυμπιακού θα είναι «πολεμικά» μέχρι το τελευταίο στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αντέξει και την ομορφιά της.. εξυγίανσης που διασύρει ακόμη και το VAR. Για αυτό πάνω από όλα ο Ολυμπιακός χρειάζεται στήριξη, στα δύσκολα όχι στις νίκες.

Υ.Γ. Ο Μαρτίνς δεν έγινε ξανά… Βαλβέρδε. Ο ίδιος Μαρτίνς που ήταν και μετά το Βελιγράδι είναι. Ένας πολύ καλός προπονητής που κάνει σπουδαία δουλειά στον Ολυμπιακό και παλεύει και αυτός κόντρα σε όλους για να πάρει αυτά που αξίζει στην Ελλάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ