Πίσσα και πούπουλα στους προσκυνημένους

Πίσσα και πούπουλα στους προσκυνημένους

Η ΟΔΚΕ ενημέρωσε τους διαιτητές ότι θα σφυρίζουν δίχως να παίρνουν οδοιπορικά, μετακινούμενοι με το αυτοκίνητο των συναδέλφων τους.

Από τις 10/10 σας είχαμε ενημερώσει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ότι υπάρχει εντολή ο τρίτος διαιτητής των αγώνων σε Α1 Γυναικών και Β’ Εθνική Ανδρών να μην παίρνει οδοιπορικά. Είχε σταλεί σχετικό μήνυμα σε όλους τους διαιτητές από την ΚΕΔ, αλλά πλέον αποκτά ακόμα μεγαλύτερη επισημότητα, καθώς αντίστοιχο (κατάπτυστο) έγγραφο έστειλε η ΟΔΚΕ.

Τι λέει, λοιπόν, η Ομοσπονδία που -θεωρητικά- έχει ως μοναδικό αντικείμενο να υπερασπίζει τα συμφέροντα των διαιτητών; «… Ο τρίτος διαιτητής δεν θα λαμβάνει οδοιπορικά, εκτός από την περίπτωση που κάνει χρήση αεροδρομίου. Σε περίπτωση που δεν είναι από τον ίδιο σύνδεσμο με κάποιον εκ των άλλων δύο, θα λαμβάνει οδοιπορικά, μέχρι το σημείο συνάντησης με τους άλλους διαιτητές».

Απίστευτο, αλλά ελληνικό. Κι αναρωτιόμαστε γιατί τόσο καιρό έπαιρνε οδοιπορικά ο δεύτερος διαιτητής, αν ήταν από τον ίδιο σύνδεσμο; Ή γιατί να μην πληρώνεται ο τρίτος και να πληρώνονται οι άλλοι δύο (μιλάμε πάντα για τα οδοιπορικά), ενώ μπορεί να παίρνει χρήματα μόνο αυτός που θα βάζει το αυτοκίνητο.

Ακόμα και σε τριτοκοσμικές χώρες κάτι τέτοιο θα προκαλούσε γέλιο, η Ομοσπονδία των Διαιτητών όμως υποστηρίζει πως θα υπάρχουν περισσότεροι ορισμοί (612), που μέσω πλέι οφ μπορεί να γίνουν 650. Εθελοτυφλεί ο κ. Μπούσιας, που δεν βλέπει ότι ανοίγει κερκόπορτα, ώστε αύριο να υπάρξει μεγαλύτερο ψαλίδι στις απολαβές κι οι διαιτητές να παίζουν, αλλά να μην αμείβονται.

Ακόμα χειρότερος από το ίδιο το γεγονός είναι ο επίλογος της επιστολής: «Η συμμετοχή τριών διαιτητών στους αγώνες των Εθνικών κατηγοριών ήταν μια προσδοκία ετών της ΟΔΚΕ και των Συνδέσμων μελών της, που τελικά πραγματοποιήθηκε με την έγκριση των φορέων του αθλήματος, τον πρόεδρο της ΕΟΚ, το Δ.Σ. της ΕΟΚ, την Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΟΚ και την ΚΕΔ/ΕΟΚ».

Το αυτονόητο (μηχανική τριών διαιτητών) ήταν… προσδοκία ετών και πρέπει όλοι να φιλήσουμε το χεράκι των αρχόντων, οι οποίοι μπορεί να θεωρούν… λαθρεπιβάτη τον τρίτο διαιτητή, αλλά του έκαναν το χατίρι να τον αφήσουν να παίξει. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ραγιάδικη αντίληψη, αλλά αυτό το έχουμε εμπεδώσει.

Εμείς θα πάμε ένα βήμα πιο μακριά, προτείνοντας μια ακόμα καλύτερη (και φυσικά πιο οικονομική) λύση: Να κάνουν οι διαιτητές ωτοστόπ. Και δεν κοστίζει, αφήστε που θα γνωρίσουν και κόσμο. Πίσσα και πούπουλα στους προσκυνημένους…

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ