Ρότσεστι – Ριντ: Με τα υπέρ και τα κατά (vids)

Ρότσεστι – Ριντ: Με τα υπέρ και τα κατά (vids)

Δύο επιλογές που είναι ικανές να διαφοροποιήσουν τον Ολυμπιακό σε σχέση με αυτά που βλέπαμε τόσο καιρό στο παρκέ. Δύο επιλογές με τα θετικά που θα προσφέρουν χαμόγελα στο Κεμζούρα αλλά και τα αρνητικά που καλείται να αντιμετωπίσει.

Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να νοικοκυρευτεί. Ή καλύτερα ο Κεστούτις Κεμζούρα προσπαθεί να εκλογικέψει το ρόστερ που δημιούργησε το καλοκαίρι ο Ντέιβιντ Μπλατ. Και αυτό μόνο εύκολο δεν είναι Οκτώβρη μήνα.

Τι λείπει υπερβολικά από τον Ολυμπιακό των τριών πρώτων αγωνιστικών (και της 4ης που παίζει με την Μπασκόνια); Αρχικά οργάνωση και εμπειρία στην περιφέρεια, με έναν παίκτη που μπορεί να προσφέρει και σκορ και εννοείται ένας αθλητικός ψηλός, που θα έρχεται πίσω από τον Μιλουτίνοφ κα θα σκεπάζει τα καλάθια. Ο λεγόμενος και ως rim protector.

Ο Κεμζούρα έπρεπε λοιπόν να ισοσταθμίσει τα όσα ζητάει την συγκεκριμένη χρονική περίοδο και να προχωρήσει σε άμεσες αλλαγές για να μπορέσει να καλύψει αυτά τα δύο εξόφθαλμα κενά από το ερυθρόλευκο ρόστερ.

Τα ονόματα που «παίζουν» γερά για αυτές τις δύο θέσεις λοιπόν είναι αυτά των Τέιλορ Ρότσεστι και Ουίλι Ριντ. Δύο αθλητές με πολλά συν, αρκετά πλην, όμως δεδομένου των συνθηκών προσθήκες που είναι ικανές να αλλάξουν επίπεδο τους Πειραιώτες.

Σε ένα ροτέισον που ο Κεστούτις Κεμζούρα ψάχνει τις πεντάδες του, αμφότεροι είναι ικανοί να… εκτοξεύσουν την second unit των Ερυθρόλευκων.

Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά. Η περίπτωση του Τέιλορ Ρότσεστ είναι γνωστή στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Ένας παίκτης που κατά καιρούς ακουγόταν για την ομάδα του Πειραιά, από ότι φαίνεται θα βρει το λιμάνι του μετά την παραμονή του από την Κίνα. Με τεράστια εμπειρία από την Ευρωλίγκα, ο 34χρονος γκαρντ μπορεί να υπηρετήσει ιδανικά τα «κενά» που έχει ο Κεμζούρα στον «άσο». Τι εννοούμε; Αρχικά χρειάζεται μικρό χρόνο προσαρμογής καθώς έχει πολλά… ένσημα από την διοργάνωση. Ταυτόχρονα μέσα από τις προπονήσεις θα μάθει του συμπαίκτες του και είναι αναμενόμενο να βοηθήσει σε κομμάτια του παιχνιδιού του Ολυμπιακού που έχουν να κάνουν με την οργάνωση και το σκορ. Είναι ικανός στο να δημιουργεί ρήγματα, με καλό πουλ απ, τρίποντο, πικ εν ρολ καταστάσεις και εννοείται μετρ στις ασίστ. Ο Ρότσεστι ουσιαστικά είναι το.. γιατρικό στις 14,3 ασίστ κατά μέσο όρο και του… χάους πίσω από τον Σπανούλη στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Είναι όλα ρόδινα στην περίπτωσή του; Όχι δα. Ο πρώην γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα έχει καταφανέστατο πρόβλημα στην άμυνα. Δεν ήταν ποτέ κάτι που τον χαρακτήριζε και το άξιο απορίας είναι το πώς θα μπορέσει να τον χωρέσει ο Κεμζούρα μαζί με τον Σπανούλη ή ποιος θα είναι το ζευγάρι του στο «1-2» με τον Πολ να θεωρείται αναγκαίος εκεί, για να μπορέσει να καλύψει την μη αθλητικότητά του. Το «ερωτηματικό» λοιπόν στην απόκτησή του είναι –εφόσον κλείσει στον Ολυμπιακό- πως θα καταφέρει ο Λιθουανός τεχνικός να «κρύψει» την τεράστια αδυναμία του. Είναι λογικό να «χτυπήσει» το αντίπαλο τεχνικό τιμ το Ρότσεστι εκεί. Θα μπορέσει να τον στελεχώσει έτσι στο παρκέ ώστε να καλύψει αυτό το πρόβλημα;

https://www.youtube.com/watch?v=KoeksCPLXvc

Δεύτερος παίκτης που φαίνεται ότι πιάνει λιμάνι είναι ο Ουίλι Ριντ. Ο ύψους 2,11μ σέντερ από το Κάνσας είναι ένας παίκτης τύπου Τζόι Ντόρσεϊ για τον Ολυμπιακό. Όπως ακριβώς το γράφω (παρότι ψηλότερος), με καλά αλλά και τα… στραβά του Τζόι. Στα 29 του είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα και την μετάβασή του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ένας σέντερ που είναι ικανός να «φοβίσει» κάθε γκαρντ και όποιον… τολμήσει να προσεγγίσει την ρακέτα της ομάδας του. Αθλητικός, παίζει πάνω από την στεφάνη και παρά το κορμί του, τρέχει τέλεια στο τρανζίσιον, τελειώνοντας φάσεις ως τρέιλερ συνήθως με κάποιο κάρφωμα. Αρέσκεται στο να… καθαρίζει τον ουρανό, ένας θετικότατος πικ εν ρολ παίκτης.  Μακριά χέρια, πηδάει για το επιθετικό ριμπάουντ και λειτουργικό στα φόλοου του.

https://www.youtube.com/watch?v=YbFOFVVo6pw

Ποια είναι τα ερωτηματικά; Για αυτό ασχολήθηκα με τον Τζόι Ντόρσεϊ νωρίτερα. Ο εύθραυστος χαρακτήρας του σίγουρα. Απασχόλησε το ΝΒΑ με την υπόθεση με την γυναίκα του το 2018, ενώ λέγεται ότι δεν είναι παίκτης που βάζει νερό στο κρασί του. Στα 29 του περίμεναν πάρα πολλά από το συγκεκριμένο project στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Ποια πλευρά λοιπόν του… Τζόι μπορεί να ακολουθήσει; Αυτή του 2012 ή τις επόμενες;

Αφήνουμε στην άκρη τα όσα έγιναν στο παρελθόν, το δεδομένο στην περίπτωσή του είναι ότι έρχεται ως back up του Νίκολα Μιλουτίνοφ και όχι ως starter. Αυτό σημαίνει ώρα στον πάγκο και άλλη διαχείριση από παιχνίδι σε παιχνίδι. Μπορεί πνευματικά να είναι 100% συγκεντρωμένος στον ρόλο του; Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει αγωνιστεί για 9 μήνες και αυτό – λογικά – αποτελεί ερωτηματικό για το πόσο έτοιμος είναι σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως η Ευρωλίγκα. Ταυτόχρονα πάντως, είναι και η ευκαιρία του Κεμζούρα για να τον εντάξει σιγά σιγά και στο ροτέισόν του, έχοντας και ως… δικαιολογία την απραξία του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ