Ο Λιβάγια αναζητά την πρώτη «κανονιά»

Ο Λιβάγια αναζητά την πρώτη «κανονιά»

Ο Κροάτης άσος καλείται να πάρει την ΑΕΚ στις πλάτες του, κυνηγώντας το πρώτο του γκολ σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Μάρκο Λιβάγια δείχνει να βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Ο Κροάτης άσος έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν, σκοράροντας ασταμάτητα και αποτελώντας ξεκάθαρα τον ηγέτη της ΑΕΚ. Η χρονιά άρχισε… περίεργα για τον Λιβάγια, που ήταν δεύτερη επιλογή για τον Μιγκέλ Καρντόσο. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν τον ξεκίνησε στο ματς με την Κραϊόβα, όμως έστω και από τον πάγκο, ο Λιβάγια έκανε τη διαφορά, με ένα γκολ και μια ασίστ.

Από την απομάκρυνση του Καρντόσο και μετά ο Λιβάγια πήρε… μπρος. Δύο γκολ με την Τράμπζονσπορ, με εξαιρετικό παιχνίδι στη ρεβάνς, όχι μόνο για το τέρμα που σημείωσε, αλλά για τη γενικότερη συνεισφορά του στη λειτουργία της ΑΕΚ που τη βοηθάει να αγγίξει το… θαύμα.

Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για τον φορ του Δικεφάλου. Στο ματς της Τρίπολης πήρε την ΑΕΚ από το χέρι και την οδήγησε σε μια τεράστιας σημασίας νίκη επί του Αστέρα. Μια νίκη που άλλαξε για τα καλά την ψυχολογία της ομάδας και της έδωσε την ώθηση που είχε ανάγκη, για να ξεκινήσει την αντεπίθεσή της. Ο Λιβάγια σκόραρε ένα καθοριστικό γκολ, πήρε πρωτοβουλίες όταν η μπάλα «έκαιγε» και γενικώς παρέσυρε τους συμπαίκτες του στον δικό του ρυθμό.

Απέναντι στη Λαμία ο επιθετικός της Ένωσης ήταν και πάλι το πρόσωπο του αγώνα. Χωρίς, μάλιστα, να χρειαστεί να σκοράρει. Ο Λιβάγια ήταν μια μόνιμη απειλή για την αντίπαλη άμυνα, δημιουργώντας με κάθε του προσπάθεια αναστάτωση και συνθήκες για γκολ. Ενώ μετέδιδε και… παλμό στην εξέδρα, κρατώντας τον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, στο πόδι.

Στο παιχνίδι με τον Βόλο ήταν εκείνος που ισοφάρισε και έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση, συνεχίζοντας τις υψηλές πτήσεις. Ο Κροάτης φορ είναι στα καλύτερά του και η ΑΕΚ περιμένει πολλά από εκείνον στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Νίκος Κωστένογλου ξέρει από πρώτο χέρι πως για να φύγει η Ένωση με αποτέλεσμα από το Φάληρο θα πρέπει ο Λιβάγια να βρει πεδίο δράσης και να πιάσει τα γνωστά του επίπεδα απόδοσης.

Ο 26χρονος επιθετικός γνωρίζει πως η ομάδα και ο κόσμος της περιμένουν πολλά από εκείνον στο ντέρμπι του Φαλήρου. Στη φετινή ΑΕΚ, ο ηγέτης είναι ξεκάθαρα εκείνος και από τα δικά του πόδια ξεκινά ότι καλό δημιουργούν οι Κιτρινόμαυροι. Το ζητούμενο είναι αν τα παραπάνω θα καταγραφούν και στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο πως θα εστιάσει στον περιορισμό του Κροάτη επιθετικού. Στο πως θα του κλείσει τους χώρους και δεν θα του δώσει την ευκαιρία να γίνει απειλητικός.

Από το πώς θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ την παραπάνω συνθήκη, θα κριθεί και το πόσα πράγματα θα πάρει από τον Λιβάγια στο γήπεδο. Σε ένα ματς που σίγουρα ο Κροάτης θα βρίσκεται στο επίκεντρο. Όχι μόνο διότι θα είναι το πρόσωπο του αγώνα από μεριάς Ένωσης, αλλά διότι κυνηγά να «σπάσει» και μια άκρως αρνητική παράδοση!

Ο Κροάτης επιθετικός δεν έχει καταφέρει να σκοράρει ακόμα σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, παρότι σε αρκετά από αυτά ήταν καθοριστικός! Όπως για παράδειγμα σε εκείνη την επική ανατροπή της ΑΕΚ με 3-2, όταν ο Μανόλο Χιμένεθ τον πέρασε ως αλλαγή και ο Λιβάγια έφερε… τούμπα το ματς. Την Κυριακή ο Λιβάγια ψάχνει το πρώτο του γκολ απέναντι στους ερυθρόλευκους, σε ένα παιχνίδι ξεχωριστής σημασίας και για τον ίδιο.

Στη θέση του και με ελευθερία κινήσεων

Η πίεση που έχει είναι δεδομένα μεγάλη, ειδικά μετά τα γεγονότα στο… πάρτι του Βράνιες. Ο Λιβάγια βλέπει το ματς του Φαλήρου ως μια ευκαιρία απαντήσεων και μένει να φανεί πως θα διαχειριστεί όλο αυτό, εντός των αγωνιστικών γραμμών. Όλα δείχνουν πως στα πλάνα του Κωστένογλου ο Κροάτης άσος θα πάρει την αγαπημένη του θέση, εκείνη του δεύτερου φορ.

Μπορεί να έχουμε δει τον Λιβάγια να αγωνίζεται και πιο πλάγια σε κάποια παιχνίδια, όπως συνέβη για παράδειγμα στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Βόλο, όμως την Κυριακή η θέση του θα είναι πίσω από τον Ολιβέιρα. Προκειμένου να βρίσκεται κοντά στην αντίπαλη περιοχή, να έχει ευκαιρίες να απειλήσει και συνάμα να βρει συνεργασίες με τον Πορτογάλο φορ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ