Δυο παιχνίδια, δυο ευκαιρίες!

Δυο παιχνίδια, δυο ευκαιρίες!

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν καταδέχεται να πάει σε Μόναχο και Λονδίνο αποδεχόμενος ότι η ομάδα του δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι από τα παιχνίδια αυτά. Κι επειδή απέναντί τους έχει ήδη πάρει το χειροκρότημα, αυτή τη φορά θα πάει για το αποτέλεσμα.

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με την Μπάγερν η συζήτηση πέρα από την θαυμάσια εμφάνιση, περιστράφηκε στον στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Συζητούσαμε δηλαδή ότι ο Ολυμπιακός  θα παίξει την πρόκριση στο τελευταίο παιχνίδι, 11 Δεκεμβρίου, με τον Ερυθρό Αστέρα στο Φάληρο.

Ως αστερίσκος αναφερόταν η περίπτωση να πάρει βαθμούς ο Αστέρας είτε από την Τότεναμ είτε από την Μπάγερν στο Βελιγράδι και να δυσκολέψει τα πράγματα. Η συζήτηση δεν είναι χωρίς βάση. Κάθε άλλο. Γίνεται όμως, με μια υπέρβαση που δεν τιμά και τόσο την ομάδα του Ολυμπιακού. Εμφανίζει ως δεδομένο ότι οι ερυθρόλευκοι θα πάνε για τουρισμό στο Μόναχο και το Λονδίνο. Μοιάζει λιγάκι περίεργο την ώρα που ο Νίκο Κόβατς δηλώνει ότι η δεύτερη θέση παίζεται ακόμα, να θεωρείται πως ο Ολυμπιακός θα παλέψει μόνο για την τρίτη.

Την αξία της Μπάγερν και της Τότεναμ δεν γίνεται να την παραγνωρίσει κανείς. Λογικό είναι στην έδρα τους να εμφανίζονται ως φαβορί με όποια ομάδα κι αν παίζουν. Στην κουβέντα όμως, επιβάλλεται να μπει ο Ολυμπιακός σαν μια ομάδα που έχει δείξει ότι ξέρει να στέκεται απέναντί τους. Σαν μια ομάδα που φέτος έχει δυο νίκες εκτός έδρας στη διαδικασία για την συμμετοχή τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι άστοχο λοιπόν να γίνεται συζήτηση χωρίς να λαμβάνονται υπόψη όλα τα δεδομένα. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν καταδέχεται καν να πάει σε Μόναχο και Λονδίνο αποδεχόμενος ότι η ομάδα του δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι από τα παιχνίδια αυτά. Κι επειδή απέναντί τους έχει ήδη πάρει το χειροκρότημα  αυτή τη φορά θα πάει για το αποτέλεσμα.  Αν ο φετινός Ολυμπιακός δεν έχει τέτοιο στόχο πότε θα έχει. Η ομάδα που μας παρουσιάζει ο Πορτογάλος κόουτς έχει αποβάλλει το αίσθημα μειονεξίας που συχνά χαρακτήριζε τις ελληνικές ομάδες όταν έπαιζαν απέναντι στα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Αντί για μειονεξία τώρα έχει διαμορφωθεί ένα ισχυρό αίσθημα αυτοπεποίθησης των παικτών και εμπιστοσύνης του προπονητή στους παίκτες. Υπάρχει επίσης η θεμιτή και δικαιολογημένη φιλοδοξία των παικτών του Ολυμπιακού να πετύχουν κάτι για το οποίο θα (τους) συζητάει η ποδοσφαιρική Ευρώπη. Θεωρητικά είναι πιο εύκολο κάτι τέτοιο να έρθει στο Λονδίνο κι όχι στο Μόναχο όπου η Μπάγερν θα θελήσει να εξασφαλίσει την πρόκριση και μαθηματικά.

Αυτά όμως είναι θεωρητικές κατασκευές που τις παίρνει ο άνεμος μόλις ο διαιτητής σφυρίξει για πρώτη φορά. Όσα μας έχει δείξει ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του, πείθουν ότι μπορεί α πάρει βαθμό η βαθμούς στα εκτός έδρας παιχνίδια με την Μπάγερν και την Τότεναμ. Επομένως από εκεί αξίζει να ξεκινά κάθε συζήτηση και να τελειώνει στις 11 Δεκεμβρίου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ