ΑΕΚ: Ούτε το πίστεψε, ούτε το μπορούσε

ΑΕΚ: Ούτε το πίστεψε, ούτε το μπορούσε

Η ΑΕΚ αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων στο ντέρμπι του Φαλήρου, δείχνοντας έλλειψη αυτοπεποίθησης αλλά και λίγη αγωνιστικά.

Η ΑΕΚ μπήκε στο ντέρμπι του Φαλήρου δείχνοντας την εικόνα μιας ομάδας που είχε αποδεχθεί την ήττα της, πριν καν δεχθεί το πρώτο γκολ. Φοβισμένη, χωρίς αυτοπεποίθηση και βγάζοντας μια νοοτροπία που έκανε τον αντίπαλο να πιστέψει για τα καλά πως την… είχε. Ναι ο συγκεκριμένος Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από την ΑΕΚ. Με περισσότερες λύσεις, περισσότερη ποιότητα και έναν καλύτερο προπονητή στον πάγκο του.

Η παραπάνω συνθήκη δεν προϋπέθετε όμως πως θα κέρδιζε και χθες. Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε και η συμβολή της Ένωσης που ήταν σημαντική. Οι Κιτρινόμαυροι αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, χάνοντας ουσιαστικά με κάτω τα χέρια ένα ματς, από έναν Ολυμπιακό που δεν έκανε πολλά πράγματα στο γήπεδο.

Η ομάδα του Μαρτίνς ήταν κουρασμένη όμως η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί αυτό ούτε στο ελάχιστο. Παρότι ο Σόουζα διόρθωσε το λάθος του, καταλογίζοντας ορθά το φάουλ στη… μανσέτα του Γκιγιέρμε, πριν το γκολ του Ελ Αραμπί, η ΑΕΚ έδειξε με την αγωνιστική της συμπεριφορά να περιμένει απλά πότε θα δεχθεί το δεύτερο γκολ.

Ακόμα και με τον χρόνο να κυλά και τον Ολυμπιακό να βγάζει μια νευρικότητα στο παιχνίδι του, η ΑΕΚ ήταν ανίκανη να κάνει κάτι περισσότερο! Πέραν του Ολιβέιρα δεν υπήρχε άλλος Κιτρινόμαυρος που να ξεχωρίσει και να δημιουργήσει ουσιαστικά προβλήματα στην άμυνα των ερυθρόλευκων. Οι απουσίες και δη εκείνη του Μάνταλου σίγουρα έπαιξαν τον ρόλο τους. Οι επιλογές των Ντέλετιτς-Αλμπάνη δεν βγήκαν επουδενί, ενώ τραγικά ήταν τα πράγματα στα μετόπισθεν. Εκεί που προσπαθούσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα ο Τσιγκρίνσκι.

Το χειρότερο για την ΑΕΚ είναι πως έδειξε μεταξύ άλλων και απροετοίμαστη. Όχι μόνο στο ψυχολογικό κομμάτι. Όλη την εβδομάδα ο Νίκος Κωστένογλου είχε επικεντρωθεί στη δουλειά των στημένων φάσεων, που όμως μόνο καλά δεν λειτούργησαν χθες για τον Δικέφαλο.

Ο Έλληνας τεχνικός έκανε από ένα σημείο και μετά τα προφανή για να διορθώσει την κατάσταση, όμως εκεί φάνηκε η έλλειψη ποιότητας και λύσεων που υπάρχει για την ΑΕΚ, σε συγκεκριμένες θέσεις. Η Ένωση επιβάλλεται να αποκτήσει τον Γενάρη έναν εξτρέμ πρώτης γραμμής, έναν χαφ ικανό να κάνει τη διαφορά και σίγουρα καλύτερο από τους Γαλανόπουλο, Σιμάο, Κρστίτσιτς, αλλά και έναν σέντερ φορ, που θα «προσπεράσει» τον Γιακουμάκη στο rotation.

Το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο όμως για την ΑΕΚ τα περιθώρια έχουν στενέψει. Η απόσταση από την κορυφή είναι μεγάλη και ακόμα δεν έχει φύγει καλά-καλά ο Οκτώβρης. Η Ένωση πρέπει σε πρώτη φάση να ανασυνταχθεί και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το υλικό της. Και τον Γενάρη, με τουλάχιστον δύο προσθήκες πρώτης γραμμής, να βάλει την προσπάθειά της στην τελική ευθεία. Προκειμένου να μην «πετάξει» άλλη μια χρονιά. Σενάριο που βάσει μεγέθους, δεν έχει το περιθώριο να ζήσει ξανά.

Υγ: Πρωτοβουλίες όπως εκείνη με την κοινή παρουσία της Μυρτούς και της Τόνιας στο γήπεδο οφείλουν και να επιβραβεύονται και να αναδεικνύονται. Πολλά μπράβο στους εμπνευστές της, διότι στην τελική το ποδόσφαιρο, αξίζει για αυτές τις στιγμές και αυτές τις συγκινήσεις.

Υγ1: Ο Ογκνιέν Βράνιες θα πρέπει να κρατήσει το μυαλό του εντός αγωνιστικών γραμμών και όλα τα υπόλοιπα να τα αφήσει στην άκρη. Με τα ξενύχτια μεσοβδόμαδα και τις γελοίες αναρτήσεις στα social media, το μόνο που καταφέρνει είναι να βάλει σε προβληματισμό, εκείνους που το καλοκαίρι αποφάσισαν να του δώσουν μια δεύτερη και συνάμα τελευταία ευκαιρία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ