Μαρτίνς: Στο κομμάτι που τον αφορά…

Μαρτίνς: Στο κομμάτι που τον αφορά…

Ο Ολυμπιακός οφείλει να γίνει πιο «σκληρός» μακριά από το Καραϊσκάκη. Στα Πηγάδια ο Μαρτίνς και οι παίκτες του δεν ήταν αυτοί που έπρεπε. Και αυτό οφείλουν να το αλλάξουν.

Είναι υποχρεωμένοι να παίζουν στον απόλυτο βαθμό. Δεν συγχωρούνται λάθη, δεν παίζουν με τους ίδιους κανόνες με τους υπόλοιπους. Το VAR για αυτούς λειτουργεί ανάλογα με τις συνθήκες που… βολεύουν.

Είναι άλλο όμως τι κάνει η… εξυγίανση, άλλο τι πρέπει να κάνει ο Μαρτίνς και οι παίκτες του. Και στην Ξάνθη δεν έκαναν από την πλευρά τους αυτό που έπρεπε να κάνουν.

Το ζητούμενο για τον Μαρτίνς και τους παίκτες του είναι να μπορέσουν να παρουσιάσουν την ίδια πολύ καλή εικόνα που έχουν στο Καραϊσκάκη, και μακριά από αυτό. Γιατί αυτό είναι απαραίτητο για να έρθει το πρωτάθλημα. Γιατί ματς όπως αυτό στα Πηγάδια πρέπει να παίρνει έτσι και αλλιώς, όπως έγραψα και χθες.

Στην Ξάνθη ο Μαρτίνς έκανε λάθη. Μέσα στο παιχνίδι είναι και αυτά, αρκεί να τα κατανοεί και να προσπαθεί να τα διορθώσει. Η επιλογή του 4-3-3 απέναντι σε μια Ξάνθη που έπαιζε 4-6-0 αποδείχτηκε γρήγορα πως δεν ταίριαζε. Βοήθησε μεν στο κλείσιμο της Ξάνθης αλλά τουλάχιστον με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ξεκάθαρο πως ήθελε αλλαγή, με 4-4-2.

Ο Μαρτίνς δίστασε να πάρει αποφάσεις, ίσως και αυτός θεωρώντας πως αργά ή γρήγορα θα έρθει το γκολ από την απόλυτη υπεροχή της ομάδας του.

Όσο και αν αποφάσισε μετά το 60΄να κάνει πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό φάνηκε πως η ομάδα είχε πλέον αγχωθεί σε μεγάλο βαθμό ενώ δεν ήταν ποτέ στην… τσίτα όπως όφειλαν άπαντες να είναι από το ξεκίνημα.

Ειδικά για ένα ματς που όλος ο οργανισμός του Ολυμπιακού φώναζε για αυτά που θα βρει μπροστά του. Και τα βρήκε.

Η… εξυγίανση λοιπόν είναι ένα βασικό κομμάτι που όμως δεν άπτεται στην δουλειά του Μαρτίνς και των παικτών. Με αυτή ασχολούνται οι παράγοντες του Ολυμπιακού.

Ο Μαρτίνς οφείλει να παρουσιάσει ένα πιο «σκληρό» Ολυμπιακό μακριά από το Καραϊσκάκη που θα «τρομάζει» όπως και στην έδρα του. Μέχρι τώρα μακριά από το γήπεδο του έχει απολέσει 4 βαθμούς, πολύτιμους για το πρωτάθλημα. Ναι μεν, το πρωτάθλημα με τα πλέι οφ είναι πολύ μεγάλο, όμως ακόμη και έτσι, ακόμη και με τις συνθήκες που είναι αναγκασμένος να παίζει ο Ολυμπιακός με λίγο καλύτερη εικόνα από την πλευρά του θα μπορούσε να έχει τώρα το απόλυτο στο πρωτάθλημα.

Χρόνος υπάρχει για να διορθωθούν τα όσα οφείλει ο Ολυμπιακός να διορθώσει από την πλευρά του. Στο κομμάτι δηλαδή που τον αφορά καθαρά, και όχι σε θέματα που δεν είναι στο χέρι του, όπως η… εξυγίανση.

Με ηρεμία και ψυχραιμία ο Πέδρο Μαρτίνς που τυγχάνει της εμπιστοσύνης της διοίκησης αλλά και του κόσμου της ομάδας πρέπει να βρει τις λύσεις, να μπορέσει να πάρει περισσότερα από περισσότερους παίκτες του και να παρουσιάσει έναν Ολυμπιακό πιο αποτελεσματικό και εκτός έδρας.

Αν η… εξυγίανση συνεχίσει να «βρυχάται» δεν θα είναι θέμα του Μαρτίνς και των παικτών του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ