Τώρα βρήκαν να διώξουν τον Κόβατς;

Τώρα βρήκαν να διώξουν τον Κόβατς;

Η πεντάρα και η απόλυση του Κόβατς ήρθαν στο χειρότερο σημείο για τον Ολυμπιακό που θα κληθεί στο «Αλιάνζ Αρένα» να αντέξει στην Βαυαρική «καταιγίδα».

Το καλύτερο για τον Ολυμπιακό θα ήταν να είχε ρίξει πεντάρα στο ματς με την Αίντραχτ η Μπάγερν. Να είχε την στήριξη της διοίκησης ο Κόβατς. Να ήταν όλα ήρεμα και ωραία στην Μπάγερν. Να πήγαιναν χαλαρά για το ματσάκι της Τετάρτης απέναντι στον Ολυμπιακό. Με 9 βαθμούς άλλωστε οι Βαυαροί είναι εξασφαλισμένοι και πρώτοι στον όμιλο. Να υποτιμούσαν και τον Ολυμπιακό.

Αυτές θα ήταν κατά την γνώμη μου οι ιδανικές συνθήκες για τον Ολυμπιακό που απέδειξε στο «σπίτι» του απέναντι στην πανίσχυρη Μπάγερν πως μπορεί να την «κοιτάξει στα μάτια». Θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός. Στο Μόναχο όμως είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, μιλάμε για «θαύμα». Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, όμως όσο και αν το θες, δύσκολα πραγματοποιείται.

Όπως και να έχει όμως ο Ολυμπιακός θα το παλέψει το ματσάκι. Με στόχο να σταθεί όσο καλύτερα γίνεται, σίγουρα καλύτερα από ότι την προηγούμενη φορά που βρέθηκε στο «Αλιάνζ Αρένα». Τότε βεβαίως παρά την ήττα έπαιζε την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την τελευταία αγωνιστική στο Καραισκάκη απέναντι στην Άρσεναλ.

Τώρα ξέρει πως ο στόχος είναι η 3η θέση που ακόμη όμως δεν εξαρτάται από τα δικά του αποτελέσματα. Για να συμβεί αυτό πρέπει, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στο Μόναχο, να νικήσει η Τότεναμ στο Βελιγράδι ώστε να παραμείνουν στους 3 βαθμούς οι Σέρβοι.

Για τον Ολυμπιακό το βράδυ της Τετάρτης έτσι και αλλιώς θα είναι πολύ δύσκολο. Όχι απλά γιατί παίζει με μια από τις πέντε κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης αλλά γιατί παίζει κάτω από αυτές τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για την Μπάγερν. Και είναι να απορεί κανείς με την γκίνια του Ολυμπιακού.

Τόσα και τόσα στραβά έχει κάνει ο Κόβατς στην Μπάγερν, ήταν «θαύμα» που τελείωσε τν χρονιά και του έδωσαν και δεύτερη ευκαιρία. Δεν μπορούσαν να τον αφήσουν και την Τετάρτη; Τώρα που τον έδιωξαν «τσίτωσαν» όλη την ομάδα.

Μετά από απόλυση προπονητή «τσιτώνουν» και οι παίκτες και αυτό δεν είναι καλό για τον Ολυμπιακό που είναι η πρώτη ομάδα που αντιμετωπίζουν με τα νέα δεδομένα. Όπως και το ότι η Μπάγερν έφαγε την ξεγυρισμένη 5αρα στην Μπουντεσλίγκα. Να πω πως δεν τα φοβάμαι όλα αυτά, ψεύτης θα είμαι.

Από την πλευρά του βεβαίως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παρουσιάσει όσο καλύτερη εικόνα μπορεί. Στα εκτός έδρας ματς στην Ευρώπη έως τώρα έχει να επιδείξει δύο μεγάλα διπλά, μια καλή ισοπαλία και το κακό ματς στο Βελιγράδι που μέχρι την αποβολή του Μπενζιά το έλεγχε και το είχε στο 0-1.

Έως τώρα πάντως συνολικά και ειδικά μετά τα καλοκαιρινά ματς ο Ολυμπιακός είναι πιο «soft» μακριά από το Καραισκάκη. Και αυτό δεν μπορεί να συμβεί στο Μόναχο. Σίγουρα η διοργάνωση και η σημασία του αγώνα κρατάει σε εγρήγορση και τους παίκτες. Που ξέρουν πως τους βλέπει όλη η Ευρώπη. Παίζει και αυτό το ρόλο του.

Στο Μόναχο που είμαστε πλέον για ένα ακόμη μεγάλο ματς του Ολυμπιακού το ζητούμενο είναι να μην «τσαλακωθεί» η πολύ καλή φετινή εικόνα της ομάδας στην Ευρώπη. Ότι καλύτερο συμβεί θα είναι συν για τους Πειραιώτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ