Ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να προστατεύσει τον Δώνη

Ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να προστατεύσει τον Δώνη

Το ξέσπασμα του Γιώργου Δώνη στην Τούμπα ήταν το δεύτερο συνεχόμενο μετά από εκείνο του ΟΑΚΑ και αυτό κάτι δείχνει για την ψυχολογική κατάσταση του... Γράφει ο Μπάμπης Τσιμπίδας.

Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις; Από τα αδικαιολόγητα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων; Από το πέναλτι που δεν ήταν και που υποδείχτηκε στις… καθυστερήσεις των καθυστερήσεων; Από το φάουλ που προηγείται στον Περέα και αν σφυριζόταν, δεν θα φτάναμε στη φάση του πέναλτι; Από τα φάουλ που δεν έχει πάρει ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο; Είναι πολλά τα στραβά που έγιναν στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής, προκειμένου να νικήσει ο ΠΑΟΚ όσο παιζόταν το ματς και να μην χάσει, μετά το 1-2 από τον Μακέντα.

Όσο για το πέναλτι, κατά την άποψη του υπογράφοντος, κακώς δόθηκε. Ναι, ο ώμος του Κουρμπέλη έχει επαφή με τον Κρέσπο. Όμως, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν ανατρέπει τον αμυντικό του ΠΑΟΚ, ούτε έχει απλωμένο χέρι. Δεν είναι κάθε επαφή στην περιοχή πέναλτι. Αλλιώς, με την ίδια λογική, στη αντίστοιχη φάση στο Παναθηναϊκός-Λάρισα 1-2, η επαφή του Μόρα με τον Κουρμπέλη στις καθυστερήσεις έπρεπε επίσης να υποδειχτεί πέναλτι.

Δυστυχώς, για πολλοστή φορά είμαστε στο ίδιο έργο, θεατές. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζεται από τους διαιτητές σαν ο φτωχός συγγενής και όχι ως ένα τεράστιο μέγεθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το διαπιστώνουμε ακόμα και τώρα που ο Σύλλογος δεν διεκδικεί τον τίτλο του πρωταθλητή και δεν έχει τόσο ποιοτικό ρόστερ. Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτή η αντιμετώπιση θα αλλάξει σύντομα…

Προτεραιότητα η προστασία στον Δώνη

Για να περάσουμε στο αγωνιστικό σκέλος, υπάρχει μία πραγματικότητα και πρέπει να την καταγράψουμε. Στην Τούμπα είχαμε το δεύτερο συνεχόμενο ξέσπασμα του Γιώργου Δώνη, μία εβδομάδα μετά το πρώτο στο ΟΑΚΑ. Ο Δώνης έχασε ξανά την ψυχραιμία του μέσα σε λίγες μέρες και αυτό σημαίνει ότι τελεί υπό καθεστώς έντονης πίεσης.

Δεν εξετάζουμε τα αίτια των ξεσπασμάτων, διότι με ανθρώπινους όρους, ο Δώνης έχει δίκιο. Στην ήττα του Παναθηναϊκού από τη Λάρισα, οι οπαδοί της ομάδας που δουλεύει έβριζαν εκείνον και τον γιο του, οπότε αντέδρασε οργισμένα. Στην ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, ο Σλοβένος διαιτητής Βίντσιτς δεν σεβάστηκε τη δουλειά του και του στέρησε τη νίκη, οπότε ο Δώνης εκνευρίστηκε. Σε αμφότερες περιπτώσεις, το ξέσπασμα έχει ρεαλιστική βάση.

Αυτό που έχει σημασία είναι ο Δώνης να μην χάσει τον προσανατολισμό του. Σε έναν Παναθηναϊκό που έχει διαρκώς κραδασμούς, είναι δύσκολο για όσους ανήκουν στον «πράσινο» οργανισμό να έχουν καθαρό μυαλό και να μην επηρεάζονται από τις παρενέργειες. Επομένως, πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε ο προπονητής να ηρεμήσει και να επικεντρωθεί στη δουλειά του.

Ειδικότερα τώρα, που ο Παναθηναϊκός βελτιώνεται σε κάθε παιχνίδι. Η πρόοδος δεν έχει αποτυπωθεί στα αποτελέσματα και στη βαθμολογία, όμως όποιος παρακολουθεί την ομάδα αντιλαμβάνεται ότι κάθε Κυριακή αποδίδει καλύτερα, με μεγαλύτερη διάρκεια και διορθώνει τα λάθη της. Για να μην διακοπεί αυτή η διαδικασία, ο Δώνης πρέπει να μην διαβεί τη… λεπτή γραμμή και να παραμείνει προσηλωμένος.

Υ.Γ.: Τα σφάλματα του Αλαφούζου έχουν καταγραφεί, δεν παραγράφονται και δεν θα ξεχαστούν. Πιθανότατα ο Δώνης να μην αναφέρθηκε στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ από αυτή τη σκοπιά, αλλά να θέλησε να καταδείξει την ανάγκη για συσπείρωση. Μόνο ο προπονητής μπορεί να εξηγήσει πιο αναλυτικά τι εννοούσε. Όμως, έχει δίκιο ότι η ομάδα αξίζει της στήριξης του κόσμου, γιατί τον έχει ανάγκη. Μακάρι το ΟΑΚΑ να έχει πολλές χιλιάδες θεατές στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Υ.Γ.2: Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατήγγειλε προπηλακισμούς και ύβρεις προς τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο μετά τη λήξη του παιχνιδιού. Έπρεπε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, αφού έχει σημειωθεί «χοντρό» περιστατικό με τον Διούδη στη φυσούνα, όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Μοιρώτσος στο to10.gr. Μάλιστα, και η θέση του ΠΑΟΚ – τουλάχιστον, όπως τη μετέφεραν οι συνάδερφοι από τη Θεσσαλονίκη – επιβεβαιώνει άθελα της ότι κάτι συνέβη. Διότι δεν διέψευδε το γεγονός, αλλά έκανε λόγο… για προκλητικές συμπεριφορές του Διούδη και του Αγγελίνα. Τι σημαίνει αυτή η αντίδραση, σε ελεύθερη μετάφραση; «Δεν φταίμε εμείς που τους… νουθετήσαμε, αυτοί άρχισαν πρώτοι…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ