Η λογική του «μικρότερου κακού» δεν υπάρχει στον Ολυμπιακό…

Η λογική του «μικρότερου κακού» δεν υπάρχει στον Ολυμπιακό…

Έχει αλλάξει ο Ολυμπιακός. Τον άλλαξε ο Μαρτίνς. Τον έκανε ομάδα με σχέδιο και οργάνωση που του επιτρέπουν να μην «δειλιάζει» όποια ομάδα κι αν έχει απέναντι του.

Δυο εβδομάδες έχουν περάσει. Μόλις δυο βδομάδες από τότε που οι παίκτες του Ολυμπιακού διαπίστωσαν μέσα στο γήπεδο ότι η Μπάγερν δεν είναι αχτύπητη. Όχι γιατί δεν είναι αυτή που ήταν. Πώς να το πεις αυτό για μια ομάδα που λίγες μέρες νωρίτερα είχε ρίξει εφτά γκολ στην Τότεναμ στο Λονδίνο.

Οι Βαυαροί ήταν και παραμένουν μια πολύ μεγάλη ομάδα. Ικανή α φτάσει πολύ ψηλά στο Τσάμπιονς Λιγκ, ακόμα και να διεκδικήσει το τρόπαιο. Μεγαλύτερη σημασία έχει να εξετάσουμε τι συμβαίνει με τον Ολυμπιακό. Τι συμβαίνει φέτος με τον Ολυμπιακό και παρουσιάζεται τόσο ανταγωνιστικός στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια.

Η προφανής εξήγηση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ποιοτική διαφορά: Εχει αλλάξει ο Ολυμπιακός. Τον άλλαξε ο Μαρτίνς. Τον έκανε ομάδα με σχέδιο και οργάνωση που του επιτρέπουν να μην «δειλιάζει» όποια ομάδα κι αν έχει απέναντι του. Είναι οι ερυθρόλευκοι που ανέβασαν το επίπεδό τους κι έχουν έτσι τη δυνατότητα να κοιτούν κατάματα κάθε αντίπαλο.

Αυτό αναμένεται να γίνει απόψε στο Μόναχο. Φοβισμένος και ηττοπαθής Ολυμπιακός που μπαίνει σε τέτοια παιχνίδια με την λογική του μικρότερου κακού δεν υπάρχει. Μας τελείωσε. Ο Πέδρο Μαρτίνε υλοποιώντας την βούληση της διοίκησης, έχει δημιουργήσει και συνεχίζει να βελτιώνει μια ομάδα με αυτοπεποίθηση που προκύπτει από τις δυνατότητές της. Η ομάδα δοκιμάστηκε σε παιχνίδια με την Τότεναμ και την Μπάγερν.

Μια τέτοια δοκιμασία έχει μπροστά της και απόψε στο Μόναχο. Δεν κάνω προβλέψεις σχετικά με το αποτέλεσμα του αγώνα. Πρόβλεψη για την εικόνα του παιχνιδιού μπορώ να κάνω βασισμένος σε όσα έχουν δει τα μάτια μας μέχρι σήμερα. Ο Ολυμπιακός θα μπει στο γήπεδο για να παίξει και να κυνηγήσει τις πιθανότητες που έχει να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την πρωτεύουσα της Βαυαρίας. Είναι σε θέση να το πετύχει εφόσον συντρέξουν ορισμένες προϋποθέσεις και η τύχη δεν του γυρίσει στην πλάτη.

Η φορτισμένη από τη αλλαγή προπονητή και την βαριά ήττα από την Αϊντραχτ, Μπάγερν θα φορτωθεί με άγχος αν τα λεπτά περνούν και το γκολ δεν έρχεται. Θεωρώ ότι πρώτη φροντίδα του Μαρτίνς είναι να θωρακίσει την πομάδα του ώστε να αντέξει στην πίεση που θα επιχειρήσουν να ασκήσουν στα πρώτα λεπτά οι αντίπαλοι. Αν ο χρόνος περνά και το γκολ δεν έρχεται οι Βαυαροί εκτός από το άγχος θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δαίμονες τους.

Τα λάθη στην άμυνα που μετατρέπονται σε γκολ από τους αντιπάλους τους. Με φρόνηση και συγκέντρωση ο Ολυμπιακός έχει πριν από όλα να περιφρουρήσει την άμυνά του και να μην αιφνιδιαστεί. Στη συνέχεια όλα μπορούν να γίνουν από μια ομάδα που είναι «μανούλα» στους ανοικτούς χώρους απέναντι σε μια ομάδα που έχει αργές επιστροφές…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ