Το μήνυμα του Μαρτίνς με την… 25μελή αποστολή!

Το μήνυμα του Μαρτίνς με την… 25μελή αποστολή!

Για ακόμη μία φορά ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να θέσει σε κατάσταση συναγερμού όλο το ρόστερ, ζητώντας ετοιμότητα από όλους.

Οι επιλογές ενός προπονητή σπάνια είναι τυχαίες. Στην περίπτωση του Πέδρο Μαρτίνς, ποτέ δεν είναι τυχαίες. Ο Πορτογάλος τεχνικός ποτέ δεν κάνει κάτι απλά για να το κάνει. Εχει πάντοτε λόγο. Και στόχευση. Και όταν το κάνει αυτό, το καταλαβαίνει ο καθένας. Οπως στην περίπτωση της αποστολής που έβγαλε για το σημερινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Για πρώτη φορά μετά την περσινή χρονιά, ο Μαρτίνς «κλειδαμπάρωσε» στο Ρέντη όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές του. Με αποτέλεσμα η αποστολή για την αναμέτρηση με την ομάδα του Περιστερίου να αποτελείται από συνολικά 25 ποδοσφαιριστές. Μεταξύ των οποίων και ο νεαρός μέσος Γιώργος Ξενιτίδης, που αποτελεί τον… 31ο παίκτη του ρόστερ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μαρτίνς συμπεριέλαβε στην αποστολή τους εξής 25 παίκτες: Σα, Αλέν, Τζολάκη, Γκασπάρ, Ελαμπντελαουί, Τοροσίδη, Σεμέδο, Μπα, Μεριά, Παπαδόπουλο, Τσιμίκα, Κούτρη, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη, Μπενζιά, Ξενιτίδη, Καμαρά, Μπρούνο, Λοβέρα, Ποντένσε, Ραντζέλοβιτς, Μασούρα, Σουντανί, Ελ Αραμπί, Γκερέρο.

Ποιους άφησε εκτός; Από τους συνολικά 31 παίκτες του ρόστερ της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού, εκτός έμεινε ο 4ος γκολκίπερ Ηλίας Καραργύρης, ο 20χρονος στόπερ Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, οι τραυματίες Κώστας Φορτούνης, Ματιέ Βαλμπουενά και Πάπε Σισέ, αλλά και ο Χριστοδουλόπουλος που τώρα ξεκίνησε προπονήσεις με την ομάδα και δεν είναι ακόμη έτοιμος. Εάν όσοι είναι τραυματίες ήταν υγιείς, πιθανότατα θα βρίσκονταν και αυτοί στη λίστα του αγώνα.

Γιατί επέλεξε ο Μαρτίνς να κάνει αυτή την κίνηση; Πριν από λίγες ημέρες σημείωνα από to10.gr ότι ο Ολυμπιακός κάνει κοιλιά και πως για να μπορέσει να επανέλθει και να παίξει ξανά το ποδόσφαιρο που τον χαρακτηρίζει, θα πρέπει να δοθεί χώρος, χρόνος, αλλά και ευθύνες σε όλα τα μέλη του ρόστερ.

Ουσιαστικά, λοιπόν, αυτό έκανε ο Μαρτίνς. Από τη στιγμή που και ο ίδιος αναζητούσε λύση στο «πρόβλημα» και άμεση αλλαγή της εικόνας, αποφάσισε να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς όλους. Τους έβαλε όλους στο «κόλπο» της 11άδας, της 18άδας, της πίεσης για το αποτέλεσμα. Και απαιτεί από όλους να είναι 100% έτοιμοι και αποφασιστικοί όταν έρθει η ώρα να μπουν και να παίξουν.

Ο Μαρτίνς δημιουργεί κατάσταση «συναγερμού», με σκοπό να προλάβει κάθε χαλάρωση ή να αποβάλλει κάθε τέτοια σκέψη από οποιονδήποτε πιστεύει ότι μπορεί να σκέφτεται πιο… χαλαρή αντιμετώπιση του αγώνα με τον Ατρόμητο, επειδή… δεν είναι Champions League.

Στόχος δεν είναι η νίκη με τον Ατρόμητο, λοιπόν. Αυτό είναι το… δέντρο. Το δάσος, για το οποίο ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός και ο Μαρτίνς, είναι το δάσος. Δηλαδή η σωστή νοοτροπία. Η κατανόηση των αναγκών και των «θέλω» του συλλόγου. Οι προτεραιότητες, άλλωστε, δεν μπαίνουν από τους ποδοσφαιριστές. Αλλά από τις ομάδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ