Ολυμπιακός: Από το -6, στο +2 και όχι μόνο…

Ολυμπιακός: Από το -6, στο +2 και όχι μόνο…

Ο Ολυμπιακός των 10 περσινών πρώτων αγωνιστικών συγκριτικά με τον φετινό στο αντίστοιχο διάστημα. Και με… κερασάκι το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο δρόμος για την επιστροφή στην κορυφή του πρωταθλήματος είναι δύσκολος. Για τους γνωστούς λόγους σε όλα τα επίπεδα. Το πρώτο κομμάτι του φετινού «μαραθωνίου» τον βρίσκει πρώτο με διαφορά δύο βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και σε πολύ μεγάλη απόσταση ήδη από την τρίτη ΑΕΚ (+9).

Ένα πρωτάθλημα που φαίνεται από νωρίς πως θα έχει αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που σε δύο αγωνιστικές υποδέχεται στο Καραϊσκάκη.

Οι πρώτες δέκα αγωνιστικές του πρωταθλήματος έδειξαν πράγματα και για τον Ολυμπιακό και για τον ΠΑΟΚ. Με τον Ολυμπιακό να είναι στο +2 και να νοιώθει συνάμα πως η διαφορά είναι μικρή αναλογικά με την παρουσία και των δύο ομάδων. Οι λόγοι προφανώς δεν είναι μόνο αγωνιστικοί.

Αφήνοντας στην άκρη όμως για λίγο την… εξυγίανση είναι ξεκάθαρο, και καταγράφεται και στους αριθμούς, το πόσο καλύτερη είναι η παρουσία των ερυθρολεύκων σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα.

Με την συμπλήρωση 10 αγωνιστικών την περσινή σεζόν ο Ολυμπιακός βρισκόταν στο -6 από τον ΠΑΟΚ και το -4 από τον δεύτερο Ατρόμητο. Η ΑΕΚ που έπαιζε Τσάμπιονς Λιγκ είχε τεθεί εκτός πρωταθλήματος από νωρίς.

Ο Ολυμπιακός σε αυτό το διάστημα είχε δεχθεί 5 γκολ, είχε σκοράρει 13 γκολ. Είχε τιμωρηθεί από την δυστοκία που είχε.

Φέτος στο αντίστοιχο διάστημα ο Ολυμπιακός είναι στο +2 από τον ΠΑΟΚ. Έχει δεχθεί μόλις 3 γκολ, έχει σκοράρει 18 φορές.

Το σημαντικό είναι το περιβάλλον στο οποίο συμβαίνουν όλα αυτά, στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, δίχως καν να χρειαστεί να μπει η παράμετρος «εξυγίανσης». Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που παίζει στην Ευρώπη. Στο υψηλότερο μάλιστα επίπεδο, αυτό του Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως πέρσι έκανε η ΑΕΚ και… βυθίστηκε με το «καλημέρα». Με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ πέρσι να παίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ. Τον Ολυμπιακό να προκρίνεται εις βάρος της Μίλαν και τον ΠΑΟΚ να αποκλείεται από Βίντι και ΜΠΑΤΕ.

Φέτος ο ΠΑΟΚ που είναι στο -2 και έχει σώσει στην… παράταση την ήττα με Άρη και ΠΑΟ στην Τούμπα, και έχει έρθει ισόπαλος με 2-2 στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, δεν έχει καν Ευρώπη. «Αποσύρθηκε» από την Σλόβαν Μπρατισλάβας τον Αύγουστο. Παίζει ένα ματς την εβδομάδα.

Η ΑΕΚ έχει τα δικά της «θέματα», είναι άλλωστε στο -9 και δείχνει αδύνατο, έτσι όπως παρουσιάζεται, να ελπίζει για τίτλο.

Με όλα τα δεδομένα εις βάρος του ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει στο πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος να είναι στο +2. Θα μπορούσε σίγουρα να έχει μεγαλύτερη διαφορά. Θα έχει πάντως σύντομα την ευκαιρία να το κάνει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ