Εθνική: Μείναμε έξω και φταίει ο Γραμμένος

Εθνική: Μείναμε έξω και φταίει ο Γραμμένος

Κανείς άλλος εκτός από τον εντολοδόχο του Ιβάν Σαββίδη δεν θα έφερνε προπονητή στην Εθνική τον Αγγελο Αναστασιάδη. Κανένας άλλος δεν θα έβαζε μπροστά από το συμφέρον της Εθνικής την επιθυμία εκείνου που τον «τοποθέτησε» στη καρέκλα του προέδρου

Μπορεί να ακούγεται και να διαβάζεται κάπως απλουστευτικό αλλά είναι η αλήθεια. Κανείς άλλος εκτός από τον εντολοδόχο του Ιβάν Σαββίδη δεν θα έφερνε προπονητή στην Εθνική τον Αγγελο Αναστασιάδη. Κανένας άλλος δεν θα έβαζε μπροστά από το συμφέρον της Εθνικής την επιθυμία εκείνου που τον «τοποθέτησε» στη καρέκλα του προέδρου.

Για να μην γίνει παρεξήγηση είναι άλλο πράγμα να έχεις δυο καλές υποψηφιότητες και να καταλήγεις σε εκείνη που σου υποδεικνύει ο εντολέας σου κι άλλο, εντελώς άλλο, να αγνοείς κάθε διαθέσιμη επιλογή και να ξεθάβεις από το αζήτητα ένα ξεπερασμένο προπονητή και να τον φέρει να διαχειριστεί παίκτες με παραστάσεις και εμπειρίες.

Παίκτες που έχουν δει, έχουν δουλέψει με κάμποσους προπονητές. Παίκτες που ξέρουν να κρίνουν, να συγκρίνουν και τελικά να βάζουν τα γέλια για την επιλογή σου. Παίκτες που από ένστικτο μεταλαβαίνουν. Κι όταν τους ξεσπιτώνεις από την έδρα τους χωρίς να τους ρωτήσεις, όταν έρχονται και σου λένε πως δεν θέλουν να φύγουν κι εσύ επιμένεις καταλαβαίνουν πως η προτεραιότητα σου δεν είναι το συμφέρον της Εθνική αλλά τα κακώς εννοούμενα συμφέροντα του άτυπου αφεντικού σου.

Τα γράφω αυτά ενώ σε προηγούμενα σημειώματα έχω τονίσει τις απαράγραπτες ευθύνες των διεθνών που επέτρεψαν να τους διασύρει η Αρμενία και το Λιχτενστάιν. Το ψάρι όμως βρώμισε από το κεφάλι. Ο Βαγγέλης Γραμμένος και οι yes-men του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ. Θα μπορούσα να γράψω για ανικανότητα αλλά όταν σου επιβάλλουν την θέλησή τους πρόκειται για αδυναμία.

Αυτή η ΕΠΟ είναι που τώρα καλείται να διαχειριστεί την ελπιδοφόρα κατάσταση η οποία πρόκυψε από τη νεανική ομάδα του Τζoν Φαντ Σιπ. Η χρεοκοπημένη Ομοσπονδία δεν πρόλαβε να ετοιμάσει το Παγκρήτιο ως έδρα της Εθνικής παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Γραμμένου ότι θα ήταν έτοιμο από το περασμένο καλοκαίρι. Αν επείγει κάτι είναι να αποκτήσει έδρα η Εθνική. Το δήλωσε ο Τάσος Μπακασέτας. Το δήλωσαν χωρίς περιστροφές ο Κώστας Φορτούνης και ο Κώστας Κατσουράνης.

Ο πρώτος μάλιστα ως αρχηγός της νέας Εθνικής πήγε ένα βήμα παραπέρα μιλώντας για το «Γ. Καραϊσκάκης». Το θέμα είναι να λυθεί το πρόβλημα και να έχει η Εθνική όπως είχε πριν τον Γραμμένο μια έδρα που να παροτρύνει τους παίκτες και να «φοβίζει» τον αντίπαλο. Δουλειά που είναι αδύνατο να την εμπιστευτείς σε ένα παράγοντα ο οποίος δεν κάνει βήμα αν δεν έχει την έγκριση των εντολέων του.

Ενας θεσμικός παράγοντας που δεν ανταποκρίνεται στην υποχρέωσή του να ενημερώσει επίσημα τα μέλη της Ομοσπονδίας για το σύνολο των αμειβόμενων από αυτή, δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα λύσει το μεγάλο πρόβλημα της Εθνικής. Ευτυχώς για αυτόν υπάρχει ένα επικοινωνιακός στρατός που αποσιωπά τις ευθύνες του και τον «κρύβει» πίσω από τα τελευταία επιτυχημένα αποτελέσματα και τις εξαιρετικές εμφανίσεις της Εθνικής

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ