Γιώργος Βασιλακόπουλος : Μίλα. Πες κάτι…

Γιώργος Βασιλακόπουλος : Μίλα. Πες κάτι…

Αντί να βγει μπροστά και να «καθαρίσει το πιάτο του», χώνει το κεφάλι στην άμμο και κάνει πως δεν είδε και δεν κατάλαβε τίποτα.

Να ξεκαθαρίσουμε το εξής από την αρχή: Είναι σπουδαία υπόθεση να έχει η Εθνική Μπάσκετ προπονητή τον Ρικ Πιτίνο. Μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του παγκόσμιου μπάσκετ. Και κάτι ακόμα: Δεν μας χαλάει αν εκ των υστέρων αποφάσισε να είναι και προπονητής στον Παναθηναϊκό.

Από τη στιγμή που η δουλειά σε σύλλογο δεν του δημιουργεί ουσιαστικά προσκόμματα στην δουλειά του στην Εθνική που είναι το πρόβλημα; Άλλωστε δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που κάποιος θα βρίσκεται σε πάγκο συλλόγου και ταυτόχρονα σε πάγκο Εθνικής. Να συζητήσουμε ότι η συνεργασία του με την Εθνική άνοιγε τον δρόμο για να καθίσει και σε πάγκο συλλόγου.

Να συζητήσουμε ότι όταν συμφωνούσε με τον Βασιλακόπουλο, οι περισσότεροι υποθέταμε πως σύντομα θα διαδεχτεί και τον Πεδουλάκη στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Μέσα σε όλα αυτά αλλά η ουσία παραμένει. Καλύτερο από τον Πιτίνο δεν θα μπορούσαμε να έχουμε. Το γράφω με κάθε σεβασμό σε όλους του Έλληνες προπονητές που διακρίνονται στην χώρα μας και στο εξωτερικό. Εννοείται πως η παρουσία του Αμερικανού στον πάγκο δεν εγγυάται ότι θα βαδίσουμε απαραίτητα σε δρόμους επιτυχιών.

Το θέμα του σημειώματος όμως αφορά την στάση της Ομοσπονδίας και του προέδρου της Γιώργου Βασιλακόπουλου. Εκείνος ήταν που έκοβε το 2008 τον Παναγιώτη Γιαννάκη από την Εθνική επειδή ήταν και στον Ολυμπιακό. Εκείνος ήταν που δήλωνε ότι η Εθνική δεν μπορούσε να έχει προπονητή που θα εργάζεται ταυτόχρονα σε έναν από τους δύο «αιώνιους» αντιπάλους. Μπροστά του έγινε η δήλωση από τον Πιτίνο ότι δεν θα εργαστεί σε σύλλογο. Από την Ομοσπονδία άφηναν να εννοηθεί ότι αιφνιδιάστηκαν με τη νέα συνεργασία Πιτίνο-Παναθηναϊκού.

Ο κ. Βασιλακόπουλος οφείλει εξηγήσεις για την κατάσταση που διαμορφώθηκε. Κατά τη γνώμη μου αρκεί μια δήλωσή του ότι όσα είχε πει και είχε κάνει το 2008 ήταν λάθος. Τέτοια δήλωση από έναν παράγοντα με τόσο αναπτυγμένο “εγώ” δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Αντί να βγει μπροστά και να «καθαρίσει το πιάτο του», χώνει το κεφάλι στην άμμο και κάνει πως δεν είδε και δεν κατάλαβε τίποτα. Αναγνωρίζουν όλοι την ουσιαστική δυσκολία.

Ότι και να πει ειδικά αν θέλει να παραστήσει τον σκληρό με τον Πιτίνο, κινδυνεύει να πέσει στην δυσμένεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Του μόνου που έχει μείνει να τον στηρίζει στα (τόσο) δύσκολα. Αυτός είναι ο λόγος που παραμένει βουβός. Είναι βουβός γιατί (τώρα πια) είναι ανήμπορος. Κι επειδή είναι ανήμπορος πρέπει να αποχωρήσει. Με δική του πρωτοβουλία κι όχι γιατί πέρασε μια φωτογραφική ρύθμιση που τον στέλνει σπίτι του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ