Για πέντε λόγους μπορεί να το «σηκώσει» ο Ατρόμητος

Για πέντε λόγους μπορεί να το «σηκώσει» ο Ατρόμητος

Ο Γιώργος Χελάκης καταγράφει πέντε αγωνιστικούς λόγους με βάση τους οποίους ο Ατρόμητος πρέπει να συμπεριλαμβάνεται σε κάθε συζήτηση για τον πιθανό πρωταθλητή.

Τι μπορεί να δει πέρα από τη μύτη του ένας αφιονισμένος οπαδός μιας από τις μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος που διεκδικούν το πρωτάθλημα αν δεν βλέπει ότι και ο Ατρόμητος είναι μέσα στο παιχνίδι της διεκδίκησης; Μου αρέσει πολύ η φασαρία που γίνεται ανάμεσα στους οπαδούς Ολυμπιακού , ΑΕΚ και ΠΑΟΚ με αντικείμενο ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα.

Σχεδόν σε όλες τις συζητήσεις απουσιάζει ο Ατρόμητος. Δεν αναφέρεται ποτέ η πιθανότητα να τους προλάβει όλους στην στροφή και να τους πάρει την μπουκιά από το στόμα. Διότι αν μιλάμε για συναρπαστικό πρωτάθλημα επειδή δεν ξεχώρισε βαθμολογικά κανείς, σκεφτείτε τι κουβέντα θα κάνουμε έτσι και η φιέστα τίτλου στηθεί στο Περιστέρι. Εχει όμως σοβαρές πιθανότητες η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι να πετύχει κάτι τέτοιο; Υπάρχουν πέντε δεδομένα που δίνουν στο ερώτημα καταφατική απάντηση. Τα παραθέτω:

1) Μαζεύει βαθμούς εκτός έδρας. Με συντηρητική τακτική στα περισσότερα (όχι όλα) τα παιχνίδια ο Κάναντι περιφρουρεί τα μετόπισθεν και βγαίνει γρήγορα στην αντεπίθεση. Όταν πετύχει τον σκοπό του, βάζει τρίτο στόπερ τον Καρασαλίδη και κλειδώνει το αποτέλεσμα. Ο Ατρόμητος πήρε εκτός έδρας τα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Εχασε, όπως έχασε, μόνο από τον ΠΑΟΚ.

2) Εχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Εχει βέβαια και τον καλύτερο τερματοφύλακα του πρωταθλήματος τον Γιαννιώτη. Ψάξτε να βρείτε γκολ που δέχεται ο Ατρόμητος από αιφνιδιασμό. Δεν υπάρχει. Σε κάθε επίθεση του αντιπάλου τουλάχιστον τέσσερις παίκτες του πλην του τερματοφύλακα θα βρεθούν πίσω από την μπάλα. Ποτέ δεν θα βρείτε περίπτωση να έχουν ανέβει στην ίδια φάση και οι δυο ακραίοι μπακ στην επίθεση.

3) Εχει την πλέον σταθερή και μόνιμη εντεκάδα στο πρωτάθλημα. Ακλόνητη η αμυντική πεντάδα. Μετά τους πρώτους αγώνες ο Κάναντι έχει μονιμοποιήσει και το κέντρο με Μπουσουλάτζιτς, Μάντσον και Βασιλακάκη. Στην επίθεση η τριάδα είναι Ουάρντα, Ντάουντα και Ντιγκινί. Όταν μπαίνουν ο Μανούσος μπροστά και ο Ούμπιντες στο κέντρο δεν αλλάζει τίποτα. Μόνιμο σχήμα, συμπαγής ομάδα, ξεκάθαροι ρόλοι, καθόλου πειράματα.

4) Εχει δυο παίκτες που μπορούν να κρίνουν ματς με προσωπικές ενέργειες. Ο ένας βέβαια είναι ο Ουάρντα. Κινούμενος από θέση μέσα αριστερά όπως έκανε στα πρώτα παιχνίδια του με τον Παναιτωλικό μπορεί να βρεθεί στο ύψος της περιοχή και μέσα σε αυτή για να εκτελέσει. Το κάνει ξεπερνώντας τους αντιπάλους τους και πλασάροντας. Το κάνει αποφεύγοντας τον αντίπαλο με προσποίηση ώστε να ελευθερωθεί και να σουτάρει έξω από τη περιοχή. Το κάνει εκτελώντας απευθείας φάουλ. Ο άλλος είναι ο Θοδωρής Βασιλακάκης. Αυτός αρκείται σε μια ή δυο επαφές. Αν χρειαστεί δεύτερη είναι γιατί του χρειάζεται η πρώτη να κοντρολάρει ώστε να εκτελέσει. Σκοράρει εκεί που οι άλλοι θα έψαχνα για μια σίγουρη πάσα. Είναι και εξαιρετικός κεφαλοσφαιριστής ερχόμενος στην περιοχή ως δεύτερος φορ.

5) Εχει πολύ καλό πρόγραμμα στον δεύτερο γύρο. Περιμένει και τους τρεις συνδιεκδικητές στην έδρα του. Επειδή τα παιχνίδια μαζί τους γίνονται σχετικά νωρίς (μόνο του ΠΑΟΚ καθυστερεί) Ολυμπιακός και ΑΕΚ είναι υποχρεωμένοι να παίξουν για τη νίκη. Θα ανοιχτούν για να νικήσουν και θα διευκολύνουν αντικειμενικά τα σχέδια του Κάναντι.Ο Ατρόμητος έχει πάει στην Ξάνθη και στην Τρίπολη. Η ομάδα του δεν έχει λόγους να αγχωθεί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό μπορεί να γίνει αν το μισοάδειο γήπεδό του πλημμυρίσει από κόσμο που θα φωνάζει «νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές»! Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται…

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι το πρωτάθλημα θα το πάρει η… Λέστερ των Δυτικών Προαστίων. Υπάρχουν όμως λόγοι για τους οποίους μπορεί να το καταφέρει. Είναι λοιπόν σκόπιμο όταν κάνουμε συζήτηση για τους πιθανούς πρωταθλητές να τον συμπεριλαμβάνουμε. Εκτός να κάποιοι ξέρουν άλλους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να πάρει πρωτάθλημα ο Ατρόμητος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ