Μονοπάτι για ενδεκάδα!

Μονοπάτι για ενδεκάδα!

Ο Ζιλέ που κερδίζει έδαφος και το Κύπελλο που φέρνει αλλαγές ή παγιώνει καταστάσεις

Τα ματς του κυπέλλου λειτουργούν συνήθως ως «μονοπάτια» για τους παίκτες που έχουν χάσει το δρόμο τους προς την ενδεκάδα.

Για αυτό και όσοι επιλέγησαν από τον Λεμονή πήραν στα σοβαρά το παιχνίδι με τον Αχαρναϊκό στη Νίκαια και πέρα από το γεγονός ότι επικράτησαν με 3-0 και εξασφάλισαν και τυπικά την πρόκρισή της ομάδας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, το αμέσως επόμενο ζητούμενο είναι αν θα βάλουν δύσκολα στον προπονητή τους, σε ότι έχει να κάνει με την ενδεκάδα (ή και την αποστολή) που θα αντιμετωπίσει το Σάββατο τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Στην προηγούμενη εκδοχή της ιστορίας (του κυπέλλου) κράτησε την επαφή του με την ενεργό δράση ο Καπίνο, όσο βρισκόταν πίσω από τον Ρομπέρτο, ενώ βρήκε την ευκαιρία να επιστρέψει στην ενεργό δράση ο Άλαν Πουλίδο και τελικά να γυρίσει ξανά στην πατρίδα του, αφού δεν τον σήκωσε το κλίμα στην Ευρώπη.

Ο πιο κερδισμένος από όλους ήταν ο Σάσα Ζντιέλαρ ο οποίος επί Μάρκο Σίλβα πήρε σερί τους αγώνες του κυπέλλου και μέσω αυτών βρέθηκε όχι μόνον στην ενδεκάδα αλλά δηλώθηκε και στην ευρωπαϊκή λίστα στη «διόρθωση» που επιχειρείται στα μισά της διαδρομής.

Το κατά πόσο θεωρείται «ευκαιρία» όταν παίζουν αρκετοί παίκτες μαζί που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής, άρα δεν έχουν βρεθεί ξανά στο γήπεδο, αυτό είναι ένα θέμα, όμως στον Ολυμπιακό σε τούτη την αγωνιστική περίοδο έχει εφαρμοστεί σε μέγιστο βαθμό το rotation είτε για συντήρηση, είτε από ανάγκη,αν λάβει κανείς υπόψη του ότι οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν ξεκινήσει με την ίδια ενδεκάδα σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια.

Θα αλλάξει αυτό στη Λεωφόρο; Ο Λεμονής είναι ο μόνος αρμόδιος για να μας απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα αν και ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ μάλλον του έδειξε ότι δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να αλλάξει και πολλά πράγματα.

Το μόνο που μπορούμε να κρατήσουμε είναι ότι ο Ζιλέ αρχίζει να υπολογίζεται περισσότερο από τον τεχνικό των ερυθρόλευκων, ο Τζούρτζεβιτς βγαίνει στις φάσεις αλλά δεν τις τελειώνει, ο Εμενίκε βρίσκει δίχτυα ακόμη και σε «έκτακτες εμφανίσεις» ενώ ο Καρσελά ψάχνει κι αυτός την επανασύνδεσή του με τους βασικούς.

Κατά τα άλλα ο Μίλιτς δύσκολα θα αλλάξει τη μοίρα του στον Πειραιά, ενώ ο Βούκοβιτς και ενδεχόμενως και ο Μποτία έχουν τώρα μπροστά τους την «κόκκινη νεολαία» που έχει κάνει την επανάστασή της και στην παρούσα φάση οι Σισέ, Νικολάου και Ένγκελς διατηρούν προβάδισμα για την «φρουρά» μπροστά από την εστία του Προτό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ