Ο Απόλλωνας  γιατρεύει τις «πληγές» της ΑΕΚ

Ο Απόλλωνας γιατρεύει τις «πληγές» της ΑΕΚ

Ο Σωτήρης Κωσταβάρας γράφει για τα πολλαπλά οφέλη της ΑΕΚ στην ευρεία νίκη (7-0) επί του Απόλλωνα Λάρισας στο Κύπελλο και τις πληγές που κλείνουν

Έχουμε συνηθίσει να λέμε ότι τέτοιου είδους παιχνίδια, σαν κι αυτό της ΑΕΚ απέναντι σε αδύναμους αντιπάλους, όπως ο Απόλλωνας Λάρισας, που το μυαλό τους, πρωτίστως , το έχουν στο πως θα επιβιώσουν οικονομικά, πως θα βγάλουν τη σεζόν και πως θα παραμείνουν στον «αφρό» της Football League, δεν προσφέρονται για συμπεράσματα. Και πράγματι έτσι είναι. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχουν τη σημασία τους και δεν χρησιμεύουν, έστω και συγκυριακά, στον όποιον από τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

Αυτό το εμφατικό 7-0 έρχεται σε μία δύσκολη περίοδο για την ΑΕΚ και μοιάζει να της λύνει, έστω και προσωρινά, «αρκετά ανοιχτά» θέματα. Σε μία χρονική στιγμή αμφιβολιών για την αγωνιστική ετοιμότητα της ομάδας στο πλαίσιο του πρωταθλητισμού, που φέτος είναι αυτοσκοπός, εσωτερικών… αναζητήσεων, απόρροια της κυρίως άκαιρης δήλωσης του Μανόλο Χιμένεθ περί «κατευθυνόμενης κριτικής», προβληματισμού για την απόδοση συγκεκριμένων μονάδων του έμψυχου δυναμικού και ανησυχίας για το «μέταλλο» της ομάδας εξ αιτίας των διαδοχικών αποτυχιών σε εκτός έδρας παιχνίδια.

Θα μου πει κανείς, σβήνεται η ήττα από τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα, από μια οποιαδήποτε καλή εμφάνιση απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που μόλις πρόπερσι επέστρεψε στην Γ’ Εθνική και πέρσι ανέβηκε για πρώτη φορά μετά από 52 ολόκληρα χρόνια στην Football League; Όχι, αλλά κλείνει αρκετές «πληγές»!

Η «πληγή» της πίεσης!
Ο κόσμος της ΑΕΚ θέλει πρωτάθλημα κι αυτό είναι σαφές! Δεν μπορεί να περιμένει άλλο και η ένταση της επιθυμίας μεταφέρεται σίγουρα και εντός αγωνιστικού χώρου. Και τα πράγματα γίνονται χειρότερα λόγω των αγωνιστικών προβλημάτων των υπολοίπων. Κανείς από τους άλλους «μεγάλους» δεν πείθει μέχρι τώρα κι αυτό δημιουργεί μια τεράστια ευκαιρία, αλλά παράλληλα και πολλές ευθύνες για την Ένωση. Αυτό το 7-0, ότι αποτελεί δηλαδή την πιο ευρεία νίκη της ομάδας σε εκτός έδρας ματς εδώ και 21 χρόνια, θα αποτελεί για λίγο θέμα συζήτησης αφήνοντας στην… λήθη το γκολ του Ντάουντα. Αποσυμπιέζει την ομάδα, την αποφορτίζει και την χαλαρώνει.

Η «πληγή» του Αραούχο
Ο Σέρχιο Αραούχο μπορεί να χρειάστηκε μόλις είκοσι λεπτά παρουσίας στο χόρτο για να σκοράρει για πρώτη στο ξεκίνημα της δεύτερης θητείας του στην ΑΕΚ, αλλά έπρεπε να περάσει περίπου1,5 μήνας για να ξαναβρεί δίχτυα. Μπορεί να μοιάζει να έχει χάσει λίγο σε ταχύτητα και έκρηξη, σε σχέση με αυτόν που πρωτογνωρίσαμε στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά πιθανότατα είναι κάτι συγκυριακό και επακόλουθο των καλοκαιρινών τραυματισμών του και της ελλιπούς προετοιμασίας του με την Λας Πάλμας. Την μπάλα πάντως δεν την ξέχασε και σίγουρα δεν έγινε… Φουρτάδο με τον οποίον κάποιοι αδαείς βιάστηκαν να τον παρομοιάσουν. Και καλές τοποθετήσεις στην περιοχή εξακολουθεί να έχει και τις συνεργασίες με τους συμπαίκτες του γύρω από την περιοχή και μέσα σ αυτήν ψάχνει και τις ασίστ του προσπαθεί να περάσει. Η αυτοπεποίθηση του έλειπε και αυτή, σε κάθε στράικερ, έρχεται ΜΟΝΟ με το γκολ. Ο Αραούχο σκόραρε και πλέον καλείται να αποδείξει πως ο χρόνος κυλάει υπέρ του προκειμένου να επιστρέψει στο 100% και να θυμίσει τον περσινό σέντερ φορ που «μύριζε» το γκολ από απόσταση!

Η «πληγή» των τραυματισμών
Από πού να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς; Γιακουμάκης, Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Μπακασέτας και σίγουρα ξεχνάω κι άλλους. Ατυχίες που κάνουν το ρόστερ της ΑΕΚ να μοιάζει φτωχό για να χωρέσει τρία καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη! Ο Μανόλο Χιμένεθ ξέρει ότι χρειάζονται ανάσες, επιλέγει λογικά το rotation, χρησιμοποιώντας πάντως ορισμένες φορές αυτό το «εργαλείο» με άκομψο είναι η αλήθεια τρόπο και βλέπει πλέον σιγά σιγά τις επιλογές του να πολλαπλασιάζονται! Ο Μπακασέτας έχει αφήσει πλέον πίσω του τον τραυματισμό, που του κόστισε την καλοκαιρινή προετοιμασία και «φωνάζει» ότι είναι εδώ. Τρεις ασίστ και ένα όμορφο γκολ παίζοντας στην θέση που τον καθιέρωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον Πανιώνιο κάνοντας μάλιστα την πιο παραγωγική χρονιά στην καριέρα του, πίσω από τον σέντερ φορ δηλαδή, δίνουν μία επιπλέον επιλογή στον Ισπανό τεχνικό για τα χαφ. Το πώς θα μπορέσει να αξιοποιήσει το ατομικό χαρακτηριστικό του Μπακασέτα, που το έχει ανεπτυγμένο σε βαθμό μεγαλύτερο από οποιονδήποτε άλλον Έλληνα ποδοσφαιριστή αυτή τη στιγμή, το εξαιρετικό σουτ από οποιοδήποτε σημείο και απόσταση δηλαδή, είναι κάτι που θα το δούμε.

Ο Γιακουμάκης επέστρεψε μετά από περίπου 2,5 μήνες, προσφέροντας μία ακόμα λύση στην επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ και σύντομα περιμένει και ο Παναγιώτης Κονέ τη δική του σειρά. Μέσα σ΄αυτή την επιδημία των τραυματισμών προέκυψε πάντως κι ένα καλό! Η ανάγκη χρησιμοποίησης του, άγνωστο για ποιο λόγο παραγκωνισμένου, Ανταμ Τζανετόπουλου. Γιατί με αγωνιστικά και μόνο κριτήρια δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Ήταν εξαιρετικός κόντρα στη Μίλαν ως στόπερ και σκόραρε κόντρα στον Απόλλωνα σχεδόν μετά από 3 χρόνια! Προσθέστε και την επιστροφή του Λαμπρόπουλου και το ρόστερ της ΑΕΚ «ανοίγει» αρκετά κάνοντας τουλάχιστον πιο ασφαλείς τις αλλαγές στην ενδεκάδα!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ