Μία Ευρωλίγκα που κερδίζεις αλλά και χάνεις παντού

Μία Ευρωλίγκα που κερδίζεις αλλά και χάνεις παντού

Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα και πουθενά στη φετινή Ευρωλίγκα, καθώς η κατάσταση είναι εύθραυστη, όπως καταλαβαίνει κανείς από κάποιες αναμετρήσεις.

Η περσινή διοργάνωση μας έκανε να καταλάβουμε πολλά. Η φετινή μας δίνει να καταλάβουμε ένα και μόνο πράγμα. Αυτό που λέει ο τίτλος. Μία Ευρωλίγκα που μπορεί να κερδίζεις παντού αλλά και να χάσεις από κάποια ομάδα που δεν το περιμένεις.

Είδαμε την Ζαλγκίρις να περνάει από τη Βαρκελώνη και είπαμε ότι η Μπαρτσελόνα δεν είναι για πολλά πράγματα φέτος. Από την άλλη όμως οι Καταλανοί στην έδρα τους έκαναν πλάκα απέναντι στον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και χτες στην ΤΣΣΚΑ! Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Βαλένθια στην Ισπανία, η οποία ανέβασε την ψυχολογία της και γύρισε ένα παιχνίδι 16 πόντων μέσα στη Μάλαγα, που τόσο καιρό γύρναγε το ένα παιχνίδι μετά από το άλλο.

Η ΤΣΣΚΑ έχει πάρει 11 νίκες φέτος, από τις οποίες όμως έχει δει τον Χάρο με τα μάτια σε αρκετά ματς, χωρίς να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της. Ο Ολυμπιακός έχει ηττηθεί σε Κάουνας και Βαμβέργη, έχει περάσει όμως από Τελ Αβίβ και Πόλη επί της Φενέρ.

Γενικότερα δηλαδή και απλά αραδιάζοντας κάποιες περιπτώσεις αγώνων, μπορεί να διατυπωθεί το πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση στη φετινή διοργάνωση.

Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα και πουθενά. Παίζεις καλά; Εχεις βάσιμες ελπίδες για να κερδίζεις. Κωλυσιεργείς και νομίζεις ότι έχεις το… ματσάκι και ας μην ιδρώσεις; Βλέπεις τον αντίπαλό σου να σε περνάει από πάνω, χωρίς να έχεις ελπίδα να επιστρέψεις ποτέ στην αναμέτρηση.

Οι φανέλες δεν λένε τίποτα και εάν δεν τις ιδρώσεις, όπως και το ταλέντο αν δεν το δουλέψεις.

Ο Ολυμπιακός, για να πάμε και στα δικά μας τώρα, απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ, στο πρώτο παιχνίδι του 2018. Απέναντι σε μία ομάδα που είναι στον πάτο της βαθμολογίας, η οποία στα περισσότερα από τα παιχνίδια που έχασε βρέθηκε μπροστά στο σκορ και λύγισε στο τέλος (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Φενέρ, ΤΣΣΚΑ, Μάλαγα, Ερυθρός Αστέρας, Εφές, Κίμκι). Μόνο  η Ζαλγκίρις και η  Μακάμπι επέβαλλε 100% τον ρυθμό της και η Ρεάλ ένιωσε ελάχιστη απειλή από τους Ιταλούς.

Αυτό είναι ένα ζητούμενο λοιπόν στο Φάληρο. Οι ερυθρόλευκοι με την τύχη τα έχουν χαλασμένα καιρό. Στα προβλήματα των Αγραβάνη, Τιλί (πάει πολύ καλύτερα) και Ρόμπερτς, ήρθε να προστεθεί το κρύωμα του Τόμπσον για να χαλάσει τα σχέδια του Σφαιρόπουλου. Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως θα παίξει ο Αμερικανός, αλλά και πάλι θα είναι ανέτοιμος και με λιγότερη ενέργεια.

Οι ερυθρόλευκοι πρέπει να παρουσιαστούν σοβαροί και να μην δώσουν δικαιώματα. Η Αρμάνι είναι μία ομάδα με Αμερικανούς υπερταλαντούχους, που δεν καταλαβαίνουν από έδρες και είναι ικανοί στην καλή τους μέρα να «σκοτώσουν» τον οποιοδήποτε που δεν τους υπολογίσει.  Οπότε τα μάτια τους 14 στον Ολυμπιακό για να επιστρέψουν και στην κορυφή της Ευρωλίγκας.

ΥΓ Τεράστια σημασία έχει και η επιστροφή των Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ. Το ποστ παιχνίδι τους θα δώσει ανοιχτά σουτ στην περιφέρεια. Περιμενω λοιπόν έναν καλύτερο Στρέλνιεκς που θα προσφέρει +9 πόντους σήμερα…

ΥΓ2 Εχω την αίσθηση πως με τον Μάντζαρη από τραυματισμό και τον Ρόμπερτς εκτός, θα δούμε και Τολιόπουλο απέναντι στην Αρμάνι. Και πρέπει να πάρει χρόνο για να ανέβει παραπάνω η συμμετοχή του την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ.

ΥΓ3 Μπράβο στις γυναίκες του Ολυμπιακού. Το ματς με την Τζιρόνα μόνο εύκολο δεν ήταν. Αξίζουν και αυτές ένα χειροκρότημα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ