Ολυμπιακός : Πάει αργά αλλά σκέφτεται γρήγορα και ενεργεί σωστά

Ολυμπιακός : Πάει αργά αλλά σκέφτεται γρήγορα και ενεργεί σωστά

Ο Γιώργος Χελάκης σκιαγραφεί το αγωνιστικό προφίλ του Μάρκο Μάριν επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί ο Ολυμπιακός πέρασε από την Λάρισα και είναι πρώτος στο πρωτάθλημα

Ο Μάρκο Μάριν πάει πολύ αργά. Αν πήγαινε γρήγορα θα ήταν ακόμα στην Τσέλσι. Πάει αργά αλλά αντιλαμβάνεται γρήγορα και πλασάρει άψογα. Είδε την πρόθεση του Ταχτσίδη να εκτελέσει σβέλτα το φάουλ και κινήθηκε για να πάρει την μπάλα. Το αριστερό δεν είναι το καλό του πόδι αλλά το πλασέ του είναι άψογο και η μπάλα πήγε στην κλειστή γωνία του Μπόζοβιτς που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Ο Μάριν είδε δυο φορές τον Φορτούνη να φεύγει στον κενό χώρο αλλά δεν του πέρασε αμέσως την μπάλα. Την πρώτη για να μην βγει οφσάιντ και να κάνει την κίνηση ο Καρίμ ώστε να τον απελευθερώσει. Την δεύτερη για να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο ο Φορτούνης και να χρειαστεί μόλις δυο επαφές πριν την στείλει απέναντι συστημένη στον Τζούρτζεβιτς.

Αν ο Ολυμπιακός ήθελε στην εντεκάδα του ένα παίκτη που κυρίως τρέχει θα ξεκινούσε με τον Σεμπά. Ηθελε έναν παίκτη που με δυο ποιοτικές ενέργειες θα μπορούσε να κρίνει το ματς. Τον πληρώνει πολύ ακριβά και τον έχει. Για να διαθέτεις παίκτες με ποιότητα πρέπει να τους πληρώνεις καλά. Ο Ολυμπιακός πληρώνει.

Για να έχεις ποιοτική ομάδα πρέπει να έχεις τον προπονητή που ξέρει να την δημιουργήσει. Ο Ολυμπιακός τέτοιο προπονητή δεν είχε. Τώρα κάνει μεταγραφές για να προσθέσει ποιότητα και έφερε προπονητή για να δημιουργήσει ποιοτική ομάδα. Ο χρόνος θα δείξει. Επί του παρόντος είναι η ποιότητα των παικτών του που τον φέρνει στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Είναι ο Φορτούνης με τον Μάριν αλλά είναι και ο Ανσαριφάρντ με τον Τζούρτζεβιτς που σκοράρουν. Κι είναι μεγάλη υπόθεση για μια ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο να σκοράρουν οι σέντερ φορ του. Κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε για πολλές αγωνιστικές και να που τώρα συμβαίνει. Συμβαίνει και η άμυνα να μην τα δέχεται σαν στραγάλι όπως γινόταν κατά κόρον τους δυο πρώτους μήνες στο πρωτάθλημα. Λυμένα τα αγωνιστικά του προβλήματα δεν τα έχει ο πρωταθλητής.

Πάλι πέρασε ένα ημίχρονο για να πάρει μπροστά και να επιβάλλει την θέληση του στην αναμέτρηση με την Λάρισα. Πάλι δυσκολεύτηκε απέναντι σε οργανωμένη άμυνα και έμεινε σε μόλις πέντε τελικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο. Να, αυτά είναι σοβαρά αγωνιστικά ζητήματα που καλείται να επιλύσει ο Οσκαρ Γκαρσία. Η διοίκηση του παραδίδει μια ομάδα στην κορυφή του πρωταθλήματος και τον προικίζει με τον Κέβιν Μιραλάς. Προφανώς η προικοδότηση θα συνεχιστεί. Δουλειά του είναι να τακτοποιήσει τα κομμάτια του παζλ και να μετατρέψει την ατομική ποιότητα σε ομαδική. Φαντάζομαι ότι γίνεται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ