Οι 50+ ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού…

Οι 50+ ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού…

To10.gr αναλύει το ρόστερ του Ολυμπιακού: Τι θα γίνει με τους πάνω από 50 παίκτες που διαθέτει, ποιους θέλει να δει ο Μαρτίνς, ποιοι μένουν ελεύθεροι, τι γίνεται με τους δανεικούς...

Μεταγραφές θα γίνουν. Και μάλιστα καλές. Εξάλλου, αν μη τι άλλο, ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι ξέρει πολύ καλά να επιλέγει παίκτες. Εχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό δίκτυο ανίχνευσης και αξιολόγησης και σε συνεργασία με τη διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο, γίνονται προσθήκες που αποδίδουν εξαιρετικά. Με τις μεταγραφές που δεν έπιασαν στον Πειραιά την τελευταία 3ετία να είναι πολύ λίγες. Και σίγουρα ότι σημαντικότερες από τους εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές που ανέδειξαν οι Πειραιώτες.

Παράλληλα με το κομμάτι των μεταγραφών, ωστόσο, ο Ολυμπιακός και προσωπικά ο Πέδρο Μαρτίνς, θέλουν να δουν τι μέλλει γενέσθαι και με τα «περιουσιακά στοιχεία» που ήδη διαθέτει ο σύλλογος. Διότι το σύνολο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που ανήκουν στο δυναμικό της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού, άμεσα ή έμμεσα, ξεπερνάει τους 50 παίκτες! Σχεδόν δύο ρόστερ, με παίκτες εκατομμυρίων. Που είτε βρίσκονται εντός Ρέντη, είτε αγωνίζονται δανεικοί σε άλλους συλλόγους.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, θα προσπαθήσει να λύσει τον γρίφο του ρόστερ του, ξεκινώντας αρχικά από το ποιοι θα μείνουν στο δυναμικό από τους νυν ποδοσφαιριστές και ποιοι από τους δανεικούς θα πάρουν ευκαιρίες από τον Μαρτίνς, για να γίνουν «νέοι Ραντζέλοβιτς». Στην πρώτη κατηγορία, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αποχώρηση του Λάζαρου Χριστοδουλόπολου, του οποίου το συμβόλαιο ούτως ή άλλως λήγει σε λίγες εβδομάδες. Αντίθετα, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Βασίλης Τοροσίδης αναμένεται να επεκτείνουν για ακόμη έναν χρόνο. Ερωτηματικό αποτελεί ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, που φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει με τη Γαλατασαράι. Ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρήσει στο ρόστερ του τους δανεικούς Μπρούνο Γκασπάρ και Αχμέντ Χασάν, σε αντίθεση με τον Εμρέ Μορ, που επιστρέφει στη Θέλτα.

Αυτή τη στιγμή στο Ρέντη προπονούνται καθημερινά (εναλλάξ), 29 ποδοσφαιριστές. Οσοι απαρτίζουν το βασικό ρόστερ της πρώτης ομάδας. Ενόψει τις καλοκαιρινής προετοιμασίας, ο Μαρτίνς έχει ζητήσει να έχει μαζί του τους Μπέλιτς, Λιάτσο, Σουρλή και Γκοτζαμανίδη. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει πολλά επαγγελματικά συμβόλαια καλών ποδοσφαιριστών και στην Κ19 (Μαρίνος, Μαρτίνς, Φέκκας, Μπουλάρι κα). Παίκτες που, είτε θα αφήσει ελεύθερους είτε θα στείλει σε άλλες ομάδες με δανεισμό, για να παρακολουθεί την εξέλιξή τους.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τους δανεικούς, ο Ολυμπιακός δεδομένα θα δώσει ευκαιρία στον Νίκολα Τσούμιτς. Ο Σέρβος εξτρέμ έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του Μαρτίνς και θέλει να τον δει στο Ρέντη. Επίσης, όλα δείχνουν ότι ο Πορτογάλος θα δώσει ευκαιρία στους Κάιπερς, Φοντέ Καμαρά, Γιάννη Μασούρα και ίσως σε 1 ή 2 ακόμη, ανάλογα με το πώς θα έχει εξελιχθεί το θέμα των πωλήσεων. Αλλά και πάλι, ο Ολυμπιακός κάτι θα πρέπει να κάνει με τους 18 δανεικούς του. Εκ των οποίων, μόνο οι 5 αγωνίζονται σε ελληνικές ομάδες…

Πού θέλουμε να καταλήξουμε; Ο Ολυμπιακός δεν βιάζεται να κινηθεί. Είναι έτοιμος, μελετημένος, έχει βρει τους ποδοσφαιριστές που θέλει, τους παρακολουθεί, τους έχει από κοντά, κάνει τις κινήσεις του, αλλά παράλληλα κοιτάζει και στο δικό του σπίτι. Εκεί όπου υπάρχουν «διαμάντια». Που μπορούν να εξελιχθούν σε «νέους Τσιμίκες, Μπα, Καμαρά»… Και για αυτόν τον λόγο θα πρέπει πρώτα να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με αυτούς τους ποδοσφαιριστές, πριν γίνει ανάλυση των κινήσεων που θα γίνουν σε θέσεις που ακόμη είναι «κλεισμένες».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ζοσέ Σα, Μπόμπι Αλέν, Κωνσταντίνος Τζολάκης, Ηλίας Καραργύρης.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Ουσεϊνού Μπα, Πάπε Αμπού Σισέ, Ρούμπεν Σεμέδο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης, Κώστας Τσιμίκας, Λεονάρντο Κούτρης, Μπρούνο Γκασπάρ (δανεικός από Σπόρτινγκ), Ομάρ Ελαμπντελαουί.

ΜΕΣΟΙ: Ανδρέας Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Μάντι Καμαρά, Γιώργος Ξενιτίδης, Καφού, Μπρούνο Φελίπε, Κώστας Φορτούνης, Ματιέ Βαλμπουενά, Μάξι Λοβέρα, Εμρέ Μορ (δανεικός από Θέλτα).

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Γιουσέφ Ελ Αραμπί, Αχμέντ Χασάν (δανεικός από Μπράγκα), Λαζάρ Ραντζέλοβιτς, Χιλάλ Σουντανί, Γιώργος Μασούρας, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ: Νίκος Γκοτζαμανίδης, Κρίστιαν Μπέλιτς, Χρήστος Λιάτσος, Βασίλης Σουρλής (συν οι παίκτες με επαγγελματικό συμβόλαιο στην Κ19).

ΟΙ ΔΑΝΕΙΚΟΙ:
Φιορίν Ντουρμισάι (Αρης)
Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο (Λεγκανές)
Αμπντουλαγιέ Κειτά (Αζαξιό)
Δημήτρης Μάνος (ΟΦΗ)
Γιάννης Μασούρας (Λάρισα)
Γιασίν Μεριά (Κασίμπασα)
Μάριος Βρουσάι (Βίλεμ)
Φράνκο Σολδάνο (Μπόκα Τζούνιορς)
Νίκολα Τσούμιτς (Ραντνίτσκι Νις)
Γιώργος Μανθάτης (Ανόρθωση)
Ιγκορ Καριόκα (Οσιγιεκ)
Μάριος Σιαμπάνης (Νότιγχαμ Φόρεστ)
Θανάσης Ανδρούτσος (Ατρόμητος)
Ούγκο Κάιπερς (Αζαξιό)
Ιωάννης Κωστή (Νέα Σαλαμίνα)
Φοντέ Καμαρά (Γκαζελέκ Αζαξιό)
Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς (Λάρισα)
Νεμάνια Νίκολιτς (Ραντνίτσκι Νις)
Αλέξανδρος Βοΐλης (Κάσα Πία)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ