Δημοσιεύματα υπάρχουν, αλλά…

Δημοσιεύματα υπάρχουν, αλλά…

Το ποιοι θα αποχωρήσουν, είναι άλλη ιστορία. Και μια… πινελιά για Μήτρογλου.

Δεν υπάρχει μέρα, που να μην υπάρξει δημοσίευμα για παίκτη του Ολυμπιακού. Οι περισσότεροι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στο στόχαστρο ομάδων. Κυρίως κουβέντα γίνεται για την αμυντική γραμμή και είναι ένα θέμα που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα.

Έχουμε και λέμε. Ενδιαφέρον υπάρχει για τους Τσιμίκα, Σισέ, Σεμέδο, Μπα, Σα, ενώ το συμβόλαιο του Ομάρ λήγει. Δηλαδή για το βασικό τερματοφύλακα, την τετράδα της άμυνας συν ένα ακόμα στόπερ! Δεν τίθεται θέμα, ότι πρόκειται για εξαιρετικούς παίκτες, που στη φετινή σεζόν, εκτόξευσαν μέσω του Ολυμπιακού την αξία τους.

Το τεράστιο «διπλό» στην Αγγλία, ήρθε με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Σισέ, Μπα, δύο παιδιά που οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν από την Β’ Γαλλίας. Είναι λογικό, να μπήκαν στο στόχαστρο ομάδων. Κάποιος ή κάποιοι από τους παίκτες που προαναφέραμε θα αποχωρήσουν. Ίσως ο Σεμέδο, που θέλει να αγωνιστεί σε καλύτερο πρωτάθλημα. Ίσως ο Τσιμίκας, που έσπασε τα κοντέρ στη φετινή σεζόν και τα ποσά που ακούγονται για αυτόν είναι τεράστια.

Αυτό που δεν πρέπει να συμβεί, είναι να «χαλάσει» η εξαιρετική αμυντική γραμμή, που δημιούργησε ο Πέδρο Μαρτινς. Για πολλά χρόνια, τα μετόπισθεν αποτελούσαν την Αχίλλειο πτέρνα του Ολυμπιακού. Αυτό πλέον όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά φέτος ήταν ελάχιστα τα ματς, στα οποία οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν προβλήματα.

Η διοίκηση σε συνεργασία με τον προπονητή, θα αξιολογήσει τις προτάσεις που θα έρθουν και είναι βέβαιο, ότι ούτε πρόκειται να τις αποδεχθούν όλες, ούτε θα χτίσουν την άμυνα από την αρχή. Οπότε, υπομονή, για να δούμε, αν και ποιος τελικά αποχωρήσει…

Περί Μήτρογλου…

Τον Κώστα Μήτρογλου, είχα την δυνατότητα να τον παρακολουθήσω από τα πρώτα του βήματα στον Ολυμπιακό. Το καλοκαίρι του 2007, όταν είχε έρθει από την Γκλάντμπαχ και καλά καλά δεν μπορούσε ούτε να συνεννοηθεί, με τους συμπαίκτες του.

Ο «Γερμανός» δεν ήξερε καλά ελληνικά. Καταλάβαινε, αλλά δεν μπορούσε να τα μιλήσει. Σε αυτή τη σημαντική δυσκολία, προσθέστε ότι ήταν και κλειστός χαρακτήρας, για να καταλάβετε τις δυσκολίες που είχε το ξεκίνημά του.

Το ταλέντο του και η έφεση που είχε στο σκοράρισμα, οδήγησε τον τότε προπονητή του Ολυμπιακού, Τάκη Λεμονή, να του δώσει αρχικά, χρόνο συμμετοχής στα φιλικά της προετοιμασίας και να δουλεύει μαζί του. Την κατάληξη, όλοι φυσικά την γνωρίζετε.

Συγκαταλέγεται στους επιτυχημένους επιθετικούς στην ιστορία του Ολυμπιακού, που βοήθησε την ομάδα τόσο στην κατάκτηση τίτλων, όσο και σε μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα, ο «Μητρογκόλ» είναι κοντά στην επιστροφή του στο λιμάνι, για να πάρει τη θέση του Χασάν στο ρόστερ, σε περίπτωση που δεν επέλθει συμφωνία στις διαπραγματεύσεις με την Μπράγκα.

Για τον ρόλο αυτό, ο Μήτρογλου, είναι… μανούλα. Μπορεί να προέρχεται από δύο κακές σεζόν, ωστόσο για μπακ απ του «killer» Ελ Αραμπί, είναι μια χαρά.

Υ.Γ. Να δούμε στο τέλος, ποιος θα πετάξει λευκή πετσέτα στο μπάσκετ. Αυτό μέχρι στιγμής και τίποτα περισσότερο, είχα γράψει προ αρκετών ημερών. Τις εξελίξεις τις γνωρίζετε. Τώρα παρατηρώ, μια ξαφνική αγάπη για το βόλεϊ. Για το μπάσκετ, ελάχιστα πράγματα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ