Οι ευεργετικές συνέπειες του 40% στα γήπεδα. Ένα αίτημα που δεν πρέπει να περιμένει…

Οι ευεργετικές συνέπειες του 40% στα γήπεδα. Ένα αίτημα που δεν πρέπει να περιμένει…

Η διασπορά θεατών σε διάφορες κερκίδες και θύρες εξασφαλίζει ότι θα τηρηθούν οι αποστάσεις και δεν θα παραβιαστούν τα Υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το πράγμα είναι απλό και δεν χρειάζεται να χανόμαστε στην μετάφραση. Ο φίλαθλος δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Μπορεί μια μερίδα φιλάθλων να… αγωνίζεται ώστε με την συμπεριφορά της να πείσει για το εντίθετο αλλά δεν είναι δυνατό οι λίγοι να δίνουν τον τόνο. Όπως λοιπόν θα ανοίξουν τα θέατρα και τα σινεμά με το 40% της χωρητικότητάς τους , έτσι πρέπει να γίνει και με τα γήπεδα. Κι αυτή είναι μια απόφαση που πρέπει να παρθεί έγκαιρα.

Είναι για μένα απορίας άξιο που το θέμα αυτό δεν μπήκε στην ατζέντα των συζητήσεων του συνεταιρισμού. Το εξέθεσε ο Ηλίας Πουρσανίδης αλλά σε πρώτη φάση δεν συζητήθηκε αναλυτικά και από όσα γνωρίζουμε δεν έχει φτάσει ως διατυπωμένο αίτημα μέχρι την αυλή του υφυπουργείου Αθλητισμού. Υποθέτω πως όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και οι ομάδες αρχίζουν να παίζουν στα πλέι οφ, το θέμα θα επανέλθει στην επικαιρότητα. Ορισμένες ενικές παρατηρήσεις.

Με εξαίρεση συγκεκριμένες ομάδες όλες οι υπόλοιπες δεν έχουν πληρότητα στις εξέδρες πάνω από 40%. Η διασπορά θεατών σε διάφορες κερκίδες και θύρεςεξασφαλίζει ότι θα τηρηθούν οι αποστάσεις και δεν θα παραβιαστούν τα Υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι ομάδες θα προσανατολιστούν στην έκδοση εισιτηρίων διαρκείας στις συγκεκριμένες θέσεις, ενισχύοντας τα οικονομικά τους και προγραμματίζοντας με βάση αυτά. Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ (ίσως κι άλλες ομάδες) θα φτάσουν σίγουρα τις πωλήσεις των διαρκείας στον αριθμό που αναλογεί στο 40% των διαθέσιμων θέσεων.

Η οικονομική βοήθεια θα είναι δεδομένη και τα γήπεδα δεν θα παρουσιάζουν την παγωμένη εικόνα των άδειων καθισμάτων.  Είναι προφανές ότι και στο ποδόσφαιρο μπορεί και πρέπει να ισχύσουν οι γενικοί κανόνες για τις άλλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.  Εννοείται πως οι ΠΑΕ θα αναλάβουν την ευθύνη για την σωστή εφαρμογή των Υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ετσι όμως θα περιοριστεί η οικονομική ζημιά και ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τους αγώνες.

Οσο θα περνάει ο καιρός και θα βρισκόμαστε πιο κοντά στην επιστροφή στην αγωνιστική δράση αυτά τα ζητήματα επιβάλλεται να τύχουν επεξεργασίας από τις ΠΑΕ. Οσο πλησιάζουμε πιο κοντά στα πραγματικά προβλήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου τόσο περισσότερο θα πέφτουν οι τόνοι , οι άσκοπες αντιπαραθέσεις και θα μένει χώρες για να ακούγονται ψύχραιμες φωνές με προτάσεις επί της ουσίας. Ισως…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ