Ξεκινάει από το «μηδέν», επενδύοντας στο ποδόσφαιρο, κόντρα σε ένα σύστημα που τον μισεί

Ξεκινάει από το «μηδέν», επενδύοντας στο ποδόσφαιρο, κόντρα σε ένα σύστημα που τον μισεί

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στην Τούμπα χωρίς να αποπροσανατολίζεται: Πραγματικό ποδόσφαιρο κόντρα στην τοξικότητα και τις εξαρτήσεις.

Από την αρχή της σεζόν ο Ολυμπιακός έπρεπε να ισορροπεί. Επρεπε να αφήνει στην άκρη την τοξικότητα του συστήματος, τις κραυγαλέες αποφάσεις των διαιτητών, τις ετσιθελικές, επιθετικές, προβοκατόρικες ενέργειες για να του στερήσουν βαθμούς, τις διαρκείς εξωγηπεδικές κόντρες.

Η διαφορά των 7 βαθμών μέσα στο γήπεδο, με νίκη στην Τούμπα, με αήττητη παρουσία στα 26 ματς της κανονικής περιόδου, αλλά και με εμφανέστατη διαφορά ποιότητας και ποδοσφαίρου, φαντάζει μικρή, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ μεγάλη, τηρουμένων των συνθηκών που προαναφέραμε. Και της γενικότερης κατάστασης.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να μείνει μακριά από την επήρεια της τοξικότητας που βίωνε. Εγιναν ολόκληρα group therapy και συνεχείς νουθεσίες στους ποδοσφαιριστές να μην αντιδρούν. Να μην αποπροσανατολίζονται. Με τα βασικότερο επιχείρημα να είναι το εξής: «Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για όλα στο γήπεδο. Δεν θέλουν να νικάμε. Δεν θέλουν να μας αφήσουν. Εάν χάσουμε ενέργεια με το να ασχολούμαστε μαζί τους την ώρα του αγώνα, θα έχουν νικήσει».

Και η αλήθεια είναι πως τα εντατικά μαθήματα πέτυχαν. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, οσο κι αν κάποιες φορές ήθελαν και ακόμη περισσότερες τους δόθηκε η αφορμή να διαμαρτυρηθούν για ακραίες καταστάσεις και αποφάσεις τύπου Ξάνθης, Βόλου κλπ, έμειναν ψύχραιμοι. Διαχειρίστηκαν την κλοπή που συντελούνταν μπροστά στα μάτια τους. Την κλοπή του ιδρώτα τους. Κατάπιαν την αλλοίωση του προφανούς. Και επέμειναν να σκέφτονται το ποδόσφαιρο. Τη νίκη. Ασχέτως αντιπάλου. Ακόμη κι εκείνες τις φορές που δεν τα κατάφεραν, το ποδόσφαιρο ήταν στην πρώτη γραμμή. Και όχι οι διαιτητές.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε πρώτος και με διαφορά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ακριβώς επειδή έμεινε προσηλωμένος στον στόχο του και δεν αποπροσανατολίστηκε. Οι ποδοσφαιριστές κατάλαβαν αμέσως τι γίνεται. Και αντέδρασαν παίζοντας ακόμη καλύτερα. Ακόμη πιο αποφασισμένοι για να κατακτήσουν νίκες και βαθμούς. Δείχνοντας ότι πέρα από την εμφανή ποιοτική υπεροχή, ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και πνευματικά από τους αντιπάλους του. Προετοιμασμένος για όλα. Πνευματικά «οχυρωμένος», ώστε να αντέχει το στομάχι του αυτά που του έκαναν και να αντιδράει όπως αρμόζει σε όσους προσπαθούν να σε κλέψουν: Με νίκες, με βαθμούς, με πρωτιά.

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στην Τούμπα με τις ίδιες αρχές. Με το ποδόσφαιρο σε πρώτο πλάνο. Ακόμη κι αν έχει απέναντί του έναν αντίπαλο που θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να τον αποπροσανατολίσει. Ακόμη κι αν βιώσει νέες «περίεργες» καταστάσεις στη διάρκεια του αγώνα. Εξάλλου, γνωρίζει ότι τον σύστημα το θεωρεί «εχθρό» (και καλά κάνει, έτσι είναι). Εχει πλήρη επίγνωση του τι θα συναντήσει στην πορεία αυτών των 10 αγώνων των Play Off. Και είναι προετοιμασμένος.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν Μαρτίνς και ποδοσφαιριστές. Ότι είναι έτοιμοι, προετοιμασμένοι να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν. Να παίξουν το ποδόσφαιρο που αντιπροσωπεύει τον Ολυμπιακό. Και να διευρύνουν τη διαφορά τους από τον δεύτερο. Εχοντας στο μυαλό τους ότι η διαφορά είναι στο… μηδέν από τον ΠΑΟΚ. Ούτε στο -7, ούτε στο (πραγματικό) -14. Σαν η σεζόν να ξεκινάει τώρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ